Politika

Borovinić Bojović o napadu na Dubrovnik: Vojnici da istraju u ovom surovom ratu, ponosna sam na dobrovoljce

Dr Jelena Borovinić Bojović

Ko to želi da nam ukrade budućnost? Ko to smije? Dovoljno je sjetiti se djece sa Kozare pa se još jače boriti za mir. Nećemo dozvoliti da se zbog nečijih zajedljivih želja ponovi Jasenovac, pisala je 1991. godine Jelena Borovinić Bojović, povodom napada na Dubrovnik.

Njeno pismo u kome pozova da Crnogorke traže da se formiraju dobrovoljački odredi, i gdje poručuje da je i nju pozovu na dubrovačko ratište objavljeno je u specijalnom izdanju Pobjede – “Rat za mir”, 1991.

Tekst koji je tada objavljen prenosimo u cjelosti:

“Pismo jednog srednjoškolca

Neka pobijedi mir

Od vijesti do specijalne emisije, od specijalne emisije do dnevnika, od dnevnika u neizvjesnost. Bol, strah i suze, naša su stvarnost. Daleko od mira i sretnih dana ispunjenih ljubavlju, živimo i
strahujemo u ratu. Rat. Riječ koja u sebi nose hiljade ljudskih života, hiljade neprospavanih noći, hiljade razornih mina. Svaki je dan duži od godine, a svaka noć mračnija od prethodne. Širi se miris baruta i dima. Liste sa imenima poginulih i ranjenih su sve šire i duže. A neprijatelji su nam dojučerašnja braća. Rat se osjeća u kući, u školi, na ulici, fudbalskom igralištu. Kolone tenkova, topova i minobacača su sve duže. Broj mobilisanih vojnika sve je veći. U rovovima, sa mitraljezima u rukama, leže i čekaju početak borbe hiljade Jugoslovena. Hiljade njih već su u borbi. Majke, sestre, kćerke tuguju za onima koji su smjelo dali svoj život za mir. Okreću se stranice istorije. Ko to želi da nam ukrade budućnost? Ko to smije? Dovoljno je sjetiti se djece sa Kozare pa se još jače boriti za mir. Nećemo dozvoliti da se zbog nečijih zajedljivih želja ponovi Jasenovac.

Zato pozdravljam sve vojnike (tenkiste, pilote, puškomitraljesce), koji se bore za mir i slobodu na ovom malom krševitom Balkanu. Pozivam  ih u ime moje generacije da istraju u ovom surovom ratu jer pobjeda mora biti na strani pravde. Ponosim se svim dobrovoljcima iz Nikšića, Titograda i svih ostalih mjesta moje Crne Gore. Vjerujem daće djeca ponovo u miru ići u školu i da će se na njihovim crtežima, umjesto pušaka, tenkova i bombi, ponovo naći bezbrižna dječja mašta. Želim da ponovo zavlada ljubav i prestane rat. A ja sam samo jedna od hiljade mojih vršnjaka koja se boji, nada i moli za mir. Jelena Borovinić, učenica Titograd”

Dr Jelena Borovinić Bojović je sada kandidatkinja za ministarku zdravlja u Vladi koju pokušava da formira mandatar Zdravko Krivokapić.

Borovinić Bojović je u žižu javnosti dospjela dok se na Pulmološkom odjeljenju Kliničkog centra gdje je ona načelnica liječio od koronavirusa nedavno preminuli mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

<<<Skandal: Sveštenik SPC zaražen koronom defilovao Kliničkim centrom, liječi se na odjeljenju dr Borovinić Bojović<<<

Ona je saslušavana i u podgoričkoj policiji nakon što je CdM objavio da je prilikom iznošenja tijela Amfilohija iz Kliničkog centra starješina Sabornog hrama u Podgorici Dragan Mitrović, koji se u KC liječio od koronavirusa, obukao svešteničku odoru, i uz nečiju saglasnost izašao iz svoje bolesničke sobe i sa ostalim sveštenstvom, ljekarima i medicinskim osobljem ispratio posmrtne ostatke mitropolita do izlaza.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tivćanin
Gost
Tivćanin

Rat za mir, zvuči poznato?

SUZANA
Gost
SUZANA

Sa Lovcena vila klice ,oprosti nam Dubrovnice.

Vojvoda Lale
Gost
Vojvoda Lale

Samo naprijed

Vikotorija
Gost
Vikotorija

Jelena samo napred ne osvrci se na ove glupe komentare

monty
Gost
monty

Rijetko je koji komentar gluplji od tvog…

Troica
Gost
Troica

Da joj nijesi i ti svastika?

JovoK
Gost
JovoK

Pa eto ona je vec kao djevojcica sa 15-16 godina pokazivala interesovanjr za teme koje su interesovale mnogo starije od nje, cak je isto i mislils o njima kao i vecina u cg u to vrijeme ! Nije lako postici da ti se u pobjedi objavi pismo na ovu temu, ni danas kao ni tada ! Nije lako, nivo je… Više »

Velja Gora
Gost
Velja Gora

Biće da su nas Hrvati okupirali 1918. i stalno nam prijete.Imamo 28% Hrvata,vidite li da im se ova sveti zbog toga.E što je ovo daleko bilo.

Apostol Ekspert
Gost
Apostol Ekspert

Sjajno. Nadam se da si peticu dobila. Ovo zaista zaslužuje ogromne ovacije.
Divno. Emotivno. Prelijepo.

Apostol Ekspert
Gost
Apostol Ekspert

p.s. Suza mi kanu

Salinitet
Gost
Salinitet

A sto se ucucila Vanja Calovic, ziva se ne cuje.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Baš bih volio da čujem nju i profesora radulovića
Što oni imaju da kažu na ove apostole i predstojeću nam apokalipsu.
Oboje su Crnogorcima bili heroji protiv nepravde, a sad ni ZUC ! (osim mansa za carevića)

Kotor
Gost
Kotor

Nema što da čuješ to su kukavice a ne poslanici i profesori a da ne govorim o slobodnim ljudima.

Pala vlada
Gost
Pala vlada

Nema je nidjee nestala sad misteriozno junakinja pravedna..foliranti obicni sve

1818
Gost
1818

Mislim da i Zdravko vise ne vjeruje u ovd sto je predlozio…

Njegoš
Gost
Njegoš

Aoooo kakvih Dritanovih experata 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 za četnike i sektaše

MarijaPG
Gost
MarijaPG

Sa Lovcena vila klice, OPROSTI NAM DUBROVNICE.

BOKA KOTORSKA
Gost
BOKA KOTORSKA

Oprostio je Dubrovnik, jer to su dobri ljudi, znaju da prastaju.
Ali se zaboraviti ne moze, jer je velika bol naneta… ….to znaju samo oni i oni koji su to nazalost prosli.

Građanin Budve
Gost
Građanin Budve

Sramno!!!

Podgoricanka
Gost
Podgoricanka

Pricaju oni koji neznaju da je Jelena castan covjek od casnih roditelja.U poslu jako strucna,znam dosta slucajeva gdje je svojim znanjem uspjela i spasila dosta zivota.Kroz pojedine i nestrucne ljude,ne gledajte na sve ljude,pogotovo ne na ovakve kao sto je Jelena.Njoj se mogu diviti i starije kolege.

Njegoš
Gost
Njegoš

Častan i stručan i još čojek 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Krila da je antilopije zaražen, pustila sektaše popove na covid odjeljenje, puštila zaraženog popa vanka, bila na četnički politički miting tkz sahranu ristovu bez maske,…. zaista častan stručan i čojek velikosrpstva!

Veljo
Gost
Veljo

Vodi je doma da četnikujete zajedno.

Njegoš
Gost
Njegoš

Zavist je neizlečiva bolest😏

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Vidjeli smo, a evo i čitamo čast i poštenje, ne samo nje nego svih aktera.
Veliko je nadmećanje medju svima koliko ih je
što se tiče ČASTI I POŠTENIJA

Rakoc
Gost
Rakoc

Možda je ona stručna.
Ali nažalost zaboravlja profesiju i sve se više bavi politikom i četnikovanjem.

Axel
Gost
Axel

Strucna, a pustila popa da se seta kroz bolnicu sa sve virusom!!! Ma dajte molim vas. To strcni ljudi ne rade, nikako. U ovoj drzavi vlada nepotizam, bez obzira na vlast, sve dok je toga mi cemo ostati najnerazvijenija zemlja evrope a i svijeta. Osim ekonomske nerzvijenosti nas narod je i mentalno nerazvijen, blaga do srednja retardacija, tako da nije… Više »

Psihijatar
Gost
Psihijatar

Ja bi te vjerujuće doktore piskao na liječenje u Dobrotu.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Promašila si temu, gospoja.

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Jjako strucna u poslu to objavi neka podgoricanka” Nhena strucnost i odgovornost zarazila je pola medicinskog osoblja. A sad bi ona trebala da snosi odgovorost.

Tivćanin
Gost
Tivćanin

Izvini Jelena, nismo te prepoznali. 😂😂😂😂😂
Jesi dobra si, hvalio te Risto 😉

vanja ćalov.🐕‍
Gost
vanja ćalov.🐕‍

a nju je na to radno mjesto postavio DPS , i sto cemo sad ? ko je kriv ? ko je forsirao i kupovao posrbice od referenduma pa do 2019 te ? hvala dps u za nezavisnost ali ….. mnogo mnogo gresaka

D 660 mln
Gost
D 660 mln

Lijepa žena ❤

Roko
Gost
Roko

Što luđe izjave to bolja pozicija u vladi.

Pera
Gost
Pera

Lepa su joj usta

Petrovic
Gost
Petrovic

Posle one Bratic sad I ova Jo’s Dr mogu da zamisliti kakvi ce biti ostali experti

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ne znam na osnovu cega je ovoj dodiljen CG pasos I kada.Da bi de steklo CG drzavljanstvo kao i drugih drzava potrebno je proci odredjene kriterijume.Kako je ona ispunila i prosla clan 8 tacku 7,trebalo biti pitati te Sto summer joj odobrili prijem.Zatim Daka je sve CANU izjavu day ce postovati ustavni poredak I biti njen lojalan gradjanin.Ima li osnivanja… Više »

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Kako to mislite, dodijeljen pasoš? Rođena u Titogradu, tu se školovala do studija, vratila posle studija. Ako čitate samo naslov članka, osudićete je. Ako čitate taj njen sastav iz prvog srednje, vidite da želi mir za svu djecu. Nikakvi ratni pokliči ni huškanje.

Dada
Gost
Dada

Treba biti elementarno pismen, pa to zaključiti!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Moram priznati da nisam bez nasliv procitao Kad sam vidio sliku ove vracare.Negdje prije sam procitao da je I ona to jest njeni dosli iz Foce u CG,sto se tice njenog odnosa prema zakonu i ustavu ove zemlje ona bi trebala odavno da ima krivicnu prijavu i da odgovara I ljudski i profesionalno.Sto se tice ostalih uvezenih kao one praznoglavice… Više »

Vava
Gost
Vava

Pasos ne daju dzaba , no mora da ga platis, njoj dali gratis, ccccccc

Cccse
Gost
Cccse

Zato je ona kandidat za ministra.Dokazana od srednjoškolskih dana. Hvala Dritane što si nas oslobodio. Najbolje su ti odgovorili građani Bosne koji su dobro platili slobodu pod klerofašistima raznih boja.

Brankokockica
Gost
Brankokockica

Majko moja mila pa zar je ovo moguće !!! Ajde bila je mlada pa nije znala da će biti ministarska pa je sebi dozvolila da podrži neprijatelja SFRJ
A to su Srbi naravno .

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ti si rekla sve o sebi onog dana kada si dozvolila setnju kroz kovid odjeljenje,kada si bez maske tri dana medju hiljade gradjana bila…bez i jedne rijeci osude zbog pandemijeLjekarom i humanistom ne mogu da te nazovem jer bih uvrijedio sve one koji to ime zasluzeno nose !

Pupoljak
Gost
Pupoljak

Marioneta SPC

Naroz
Gost
Naroz

Od rane mladosti na pogrešnoj strani istorije. 🙂 Ovo bi u normalnoj zemlji bila doživotna diskvalifikacija za bilo kakvu javnu funkciju, a u “oslobodjenoj” CG najbolja moguća preporuka…

Vava
Gost
Vava

Cek da vidis sto je radila u obdaniste, ludilo, to cuvaju kao keca u rukavu

MAKANJA
Gost
MAKANJA

Dobar odgovor Vava!!🤙👍

Ivana
Gost
Ivana

AKO dodjes na vlast ( sto najvjerovatnije neces), tek ce se otkriti prava istina o tebi “velika gospodjo”

Darija
Gost
Darija

Kako je 91. bila učenica???? Nije ona mlada uopšte

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Jeste, prvi Gimnazije.

Biće bolje
Gost
Biće bolje

E loše izgleda za svoje godine.

monty
Gost
monty

Jesu li ona i Braticka isto godiste…Braticka svoju krstenicu ko zmija noge krije…

Veljo
Gost
Veljo

75 godište.

1818
Gost
1818

Nadam se da ce nekome od onih 41 poslanika svijest i savjest a bogami i inat proraditi i da nece dici ruku da glasa ovu ekstremnu i mrak vladu…ovo je strasno…dje ovo vodi…

Istina
Gost
Istina

Ni komentara nije dostojna

Laban
Gost
Laban

Realno,zna se.kakvi su njeni stavovi,a tada je Ipak bila srednjoškolka iako je moguće da i danas ovako misli.

Crni panter
Gost
Crni panter

Kada imate brod napravljen od trulih dasaka a kormilar bude sam Isus potpomognut sa 12 apostola koji neznaju plivati vec se dave u klero-nacionalizmu sta mozes ocekivati osim nazadnosti i svega sto citamo u zadnje vrijeme.Nakon svega sto smo prozivjeli dobijamo trulu vladu a jos gore od toga je ko ce sve zauzeti mjesta po dubini.Zalosno sto gradjanska Crna Gora… Više »

Ljubi je majka
Gost
Ljubi je majka

Kako ova ne podje u manastir nego postade ljekarka kojom je opterecen svaki pacijent koji nije njene vjere i nacije.Najbolje bi bilo da OSTANE DOMA i drzi distancu od svake javne funkcije …

David
Gost
David

Nije tebe nepismenu pitala da li da studira med
Ili da cisti ,kao ti

monty
Gost
monty

Ili da pise gluposti poput tebe,Davide…

Mongro
Gost
Mongro

E ovakvo stvorenje izmilji ispod popovske mantije kad vam se spc uvuce u dom, u famelju ! To im je osnovno zanimanje, ispiranje mozga neprosvijecenim i ljudima bez kicme!

na traktore
Gost
na traktore

pogledaj ti izjavu ministarki zdravlja u pokusaju!! pogledaj ti o kojem oni jadu rade i koliko je to iskompleksirano i koliko je to zadojeno mrznjom i nacionalizmom a dok je DPS bio na vlast zavukla se bila u misju rupu!! a znas li letke da ces na biro od aprila!!!

Cccse
Gost
Cccse

Tužno je da je kao gimnazijalka imala ovakve stavove. Ali bila je “ugrožena “ovih godina.

Ljubi je majka
Gost
Ljubi je majka

Kako je osoba zadojena netolerancijom i selektivnim covjekoljubljem. upisala medicinu,umjesto da podje u manastir i uziva u jednovjernoj ljubavi.Sada je u prilici da kaze da je dosljedna u praznovjerju i to je preporucilo kod Rukoljupca.Imaju li takvi osvijescenu osobu u porodici da im kaze OSTANI DOMA i moli za oprastaj za sve pogresne misli i mrznju prema drugosti .

Realnost
Gost
Realnost

Ništa spektakularno samo sto su se se sada otkrili ko su i sto su,sto nam žele ,kako radili tako im se vratilo.Crnogorci mudro ćute a strah me do kad.

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Kosovka đevojka…
Sta je ovo, ljudi moji !!!

Darko
Gost
Darko

Zmija!

Fero
Gost
Fero

Nisam siguran koliko je sad ovo relevantno obzirom da je kao učenica vjerovatno bila tada maloljetnica koja je podlegla tadašnjoj propagandi kao i dosta ljudi tada. Mnogo je relevantnije kakvi su njeni aktualni stavovi.

Cccse
Gost
Cccse

Malo je tužno da je tih mladalačkih godina podržavala rat (odbrambeni).??Mladi ljudi obično su antiratno orijentisan

monty
Gost
monty

Bila je otrovana jos od rane mladosti.Takvi kasnije truju svoju i tudju djecu…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Samo što je u bolnicu napravila DOSTA za vas život. Nema opravdanja ni za koga jer je pri četnicima. To sigurni budite !

Adrijana
Gost
Adrijana

Sto je ovo ljudi, njima se i kanditatkinje za ministarke dokazuju ko je visi propagator cetnicke ideologije. Posrnuce.

Daka
Gost
Daka

Svaka čast ti si ponos CRNE GORE

Laban
Gost
Laban

Niko nikada u CG nije vodio politiku da je CG poslednja rupa na svirali sama sebi,kako vi danas interpretirate Srpstvo.Nisu prezirali Albance i Hrvate,pa ni muslimane ,a knjaz Nikola je bio najbolji dokaz.Petar II je štampao knjige u Zagrebu,bio je Jugosloven.Petar II ,vaša uzdanica ,je govorio:bijelo,belo ,bjelo i bilo listovi su jednoga cvijeta.

David
Gost
David

A sa kim su se Petrovici borili na Vucji Do.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Davide tada su se borili protiv onih koji su Vama vladali 500 godina.Crnogorci za razliku od vas nikada nisu bili sluge nikome i bili su uvije protive svih osvajaca.Crnogorci je ljube lance a jos manje papuce

Laban
Gost
Laban

Protiv Osmanskog Carstva.

Nikola
Gost
Nikola

Kucu je vodi !!!

Sandra
Gost
Sandra

Svaki normalan i častan Crnogorac se stidi Dubrovnika, a o Vasoj časti gospodjo ne bih..Vi ste se pokazali dovoljno!!!!!!!!!!

Kirilova snaha
Gost
Kirilova snaha

Ugrožena Srpkinja, načelnica pulmologije u KBCG. Đe bi joj kraj bio da nije bila ugrožena.

Veljo
Gost
Veljo

Skandalozno

Jedan Hrvat
Gost
Jedan Hrvat

Samo opušteno moji Crnogorci znamo mi dobro tko su ljudi a tko je ova frau Goebles 😂

Segio
Gost
Segio

Znamo i mi vas

Anderba
Gost
Anderba

Da je sastav završila kletvom “tri puta i tri hiljade puta” ili “da Bog da meso otpadalo” dao bih joj čistu peticu.Ovako, sastav je za mršavu trojku.Kako li bi tek izgledao njen sastav o čika Radovanu Karadžiću…

Lola
Gost
Lola

Sta je ovo ljudi? Zemlja ludaka

sasa
Gost
sasa

Bas ovakvim je svanulo jos 90-ih pa sve do dana današnjeg, svi su bili uhljebljeni od strane DPS-a i čekali u svoje jazbine kad će doći opet trenutak za ostvarivanje sna dugog nemalo vijek! A sad se kao čudimo nešto- sistem iznjedrio sistem uhljebio produkt je 2020! Pozz sa Cetinja !

Šejks
Gost
Šejks

Iha… Ekstrem od malih nogu!

Ragnar
Gost
Ragnar

Dobro, znamo kako dise ali ne treba se sad vracat na 91-vu, 80 % ih je tako mislilo pa su mnogi shvatili da su pogrijesili. Ipak je ljekar koji lijeci sve ljude u CG, ne mozemo je u isti kos sa Bratickom!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Otvori oči. Ne zna se koja je gora, i kakvi su
tek ostali

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Po faci joj se vidi strucnost. Sve he DPS kriv koja je njedrio i stitio, danas na po rtcg, drzavnim institucijama prica ekavski vode instutucije ili su na bitnim funkcijama ljudi koji nisu ni rodjeni u CG.

Topp
Gost
Topp

Pojma nemaš.

Rovo92
Gost
Rovo92

Evo je sad i ova…sofisticiranija verzija Braticeve 😂

Pop
Gost
Pop

E Borovinicka,Borovinicka,djed po majci ti je bio vrhunski intelektualac i publicista,a pogotovo antifašista,a u sto si se ti pretvorila,uh,sramno, Jos nazovi doktorica.Bljak

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ako je ova sofisticirana, ja sam marsovac

King Henry
Gost
King Henry

Uzas do uzas…ne zna se ko je gori kandidat za ministra…bruka

Sokolovi
Gost
Sokolovi

Sram te bilo!
“Humanisto!”

Djuro od Niksic
Gost
Djuro od Niksic

Svaka čast, divno pismo

Topp
Gost
Topp

Dobar sastav! Očigledno u njemu poziva na mir. Čitajte između redova.

Tana
Gost
Tana

Bruko ljudska!

ghostface
Gost
ghostface

dps je kriv za ovo. izmanipulisani ljudi su isli na litije a nisu znali zbog cega idu. hram u pg je drzava izgradila, nisu svestena lica. vise od godinu dana glavna tema u cg pa i na cijeli balkan crkva i srpstvo. da se dps malo vise posvetio crngorcima i da je smanjio sa aferama drugacije bi bilo. nece vam… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

DPS je krcat Crnogoraca iz interesa. Uvijek bio. I to je glavna stavka koja je bila loša za Crnu Goru i njene interese.

Teodor
Gost
Teodor

Nikad tu iskrenih Crnogoraca bilo nije

David
Gost
David

Nije nego narod.drzva je dala 1mil.i 600hilj. A da nijesu crnogorci izgradili Manastire po primorju? Kada to nije bila C.G.

monty
Gost
monty

Nijesu ih Srbi izgradili,dok se takvi kao ti nisu posrbili Srba tu oupste bilo nije…

Roza
Gost
Roza

Ovo nije ekspertska no ekstremska Vlada

Pop
Gost
Pop

E kakva sramota da jedna dr,nazovi humanitarka, opravdava ratni zlocin. Pa dje ovo idemo,a Jos i Bradicka

Apostol
Gost
Apostol

Ako si se školovla za doktora onda ostani tamo, ne izigravaj dobrovoljca

Apple 13 6g
Gost
Apple 13 6g

Malo je nas liberala koji smo bili protiv rata.
Nakon 30 i vise godina, opet sve na naše dodje.
Samo što se dps obogatio, ali u grob niko nista ponio nije.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ona kune -sažeži ognjem
Ova bi da ratuje dobrovoljno
Svaštoljub premiješta brda tvrda
Sljedeći ?
Sve bolji od boljega !

Doxford
Gost
Doxford

Prozivali su nas ustasama,izdajicama…opstali smo svoj na svome.Bio sa i ostacu vjeran Crnoj Gori,ostacu Crnogorac,ostacu clan Liberalnog saveza..Nijesam se tada ni milimetra povukao pred hordom zla ..necu ni sad.Nijesam dao na Crnu Goru,..necu dati ni sad..Nijesam se povukao,necu ni sad…Tako mi Bog pomoga

Bozidar
Gost
Bozidar

Još samo da sam sebi kažeš ” Vi ” i to bi bilo to, ili ono ” Hvalite me usta moja kada niko drugi neće “

Мокош
Gost
Мокош

Нико те не напада, вјеруј ми. У ком свијету и реалности живиш? Мислиш нешто си битан за ЦГ? Овђе су битни само параши и функционери, остали играју како они свирају. Опушти се, има љепших ствари у животу од политике балканске.

Maki
Gost
Maki

Bravo To, ni ja necu.

Teodor
Gost
Teodor

Tako je delijo!

uzalud im je
Gost
uzalud im je

AFERIM,Tako zbori pravi Crnogorac! I ja za sebe isto kažem i neću se ni do groba odreći! Amin.

monty
Gost
monty

Okrecu se stranice istorije.Ko zeli da nam ukrade buducnost.Ko to smije…Ko bi rekao da ce ove recenice jedne ucenice jednom postati tuzna ironija…

Bobija
Gost
Bobija

Svrh Lovcena vila klice oprosti nam Dubrovice,svrh Lovcena vila klice oprost nam Dubovnice …..Dje smo Liberali da ovo pometemo,za vijek i vijekova,Amin

Teodor
Gost
Teodor

Amin da Bog da !

HRVAT
Gost
HRVAT

Pa ovako su Milo , Momo , i Sveto pricali i bili smo ustase i na moj prag ste puskom isli
Sram vas sve bilo.i poziciju i opoziciju …
Ovo je samo poziv za odbranu miliona vasih uzetih od naroda
STIDITE SE SVI

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Saglasan sa Tobom. Sve nas su gurali u rat…

Mirko
Gost
Mirko

Milo se IZVINIO. Neka se i ona izvini za baljezganje i bice malo lakse.

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Izgleda da umjesto expertske vlade dobijamo extremiste!mozda ih glasaci nisu dobro razumjeli ili oni napravili lapsus!!

ZLI
Gost
ZLI

Niposto ne bih da branim ovu litijasicu, ali ovako je mislio 90% ljudi u tadasnjoj CG. Propaganda je bila stravicna. I ne treba sada osudjivati tadasnje dijete sto je ovako razmisljalo, ali treba jako osuditi danasnju zrelu zenu, doktoricu, sto i sada ima ovakve ili slicne stavove, ako ne i gore. U tome je tragedija.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nije 90% sigurno, ali jest i previše. Evo i danas
jednako razmišljaju, samo pomognuti mladim
selfi “vjernicima”. B I J E D A !

Krcun
Gost
Krcun

Tada je imala 16 godina

Snjeg
Gost
Snjeg

Jos gore ako sa 16 god razmisljas tako .

Ateista
Gost
Ateista

S obzirom da sam na žalost bio na to ratiste iako mi je savjest cista i bezbroj puta sam poslije Iso u hr, ovoj doktorici porucujem da je treba bit sramota sto se tiče du ratista. Sramno za svakog gradjanina crne gore sto se tamo islo ali moralo se naredba iz bg. A neka sad dobrovoljno ide doktorica na koje… Više »

Milena
Gost
Milena

O boze sto je ovo…idi lijeci narod,bavi se time za sto si skolu ucila

Kavajo
Gost
Kavajo

I ova je polozila Hipokratovu zakletvu!!!I

Sloboda
Gost
Sloboda

Da vidite tek sta je u vrtić crtala.

Младен
Gost
Младен

Подршка пре свега доброј особи, докторки и будућој министарки здравља.

Zli
Gost
Zli

Ima li neko od ovih cirilicara da je pri zdravoj pameti?

Mileva cg
Gost
Mileva cg

Vama su sve “dobar čovjek”.
Cime vi to “mjerite ” čovječnost? Bruke

Nebilo ih
Gost
Nebilo ih

Imaju instrument i tim mjere kolikonmrzis CG i Crnogorce tolikonsi veci covjek a akontvoja mrznja ulazi u crveno e onda si kandidat za neku od funkcija..

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Po čemu dobroj? Po tome sto je srbkinja? Greote

monty
Gost
monty

Nije dovoljno samo biti Srpkinja.Ekstremizam i religiozni fanatizam su glavna preporuka za dobijanje mjesta u apostolskoj vladi…

Laki
Gost
Laki

Nemate nista pametnije objaviti da pokusate diskreditovati dotičnu gospođu?!?!
Koliko je imala godina kada je ovo pisala?
Vlada će biti formirana i ona će biti ministar!
A vi kopajte po biografijama…

Natalija
Gost
Natalija

E blago nama,usrecili smo se s vama.no se nadam necete dugo.

zemljo Indijo
Gost
zemljo Indijo

Mislite li vi da se oni ovoga stide? To je talibanski mozak, samo i najmanji privid da mogu raširit svoja đavolja krila , širiti će ih!

monty
Gost
monty

Nazalost i mene su ovakvi kucni i kafanski patrioti otjerali u rat cak dva puta,jednom u Hrvatsku i jednom na Kosovo.Tu su kad treba podsticati na rat i kad se rat zavrsi.U toku samog rata ovakvi misteriozno nestaju.Najgori soj ljudi na svijetu.Nisam vjerovao da cu dozivjeti obnovu devedesetih i ponovni uspon zlokobnih aveti proslosti.Toliko od mene,ako moderator objavi komentar,objavi,pisem samo… Više »

Milonja
Gost
Milonja

Daleko od toga da branim doticnu, ali navoditi sada sta je imenovana pricala za Pobjedu 91-ve je krajnje licemjerno, posebno kad imamo u vidu sta su tada mnogi pricali.

Pupoljak
Gost
Pupoljak

Bila je srednjoškolka, ovo joj je vjerovatno neko stariji napisao, što znači da je ovakvo razmišljanje ponijela iz kuće. Vjerujem da je tad samo razmišljala o tome koji ajlajner da kupi i hoće li sresti simpatiju iz susjedne učionice, čisto sumnjam da je pretjerano zamarala glavicu mislima o narodu koji gine u Kninu ili Vukovaru.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A danas? Što misli danas?
Dežurna odbrano svega što ne valja, samo da je srbsko

Pupoljak
Gost
Pupoljak

Hahahaha, ja bas rijetko ostavljam politicke komentare, na blef me napadas. Nije mi normalno sta Borovinicka radi, samo kazem da joj je ovo vjerovatno pisao neko stariji iz familije, cisto sumnjam da je tinejdzerka od 14 godina razmisljala o ratistu, no je gledala Beverli Hils, ucila hemiju za kontrolni i mastala o nekom Petru ili Marku iz zadnje klupe.

uzalud im je
Gost
uzalud im je

od kuće sve i dolazi…što otac i majka nauče…a običnosu to dođoši od nekud

Hajduk
Gost
Hajduk

Da l se stide danas i predhodna vlast što je ovu doktoricu postavila na mjesto koje je obavljala u predhodnom periodu i da li se doktorica bar malo stidi danas svojih riječi izrečenih prije skoro 30 godina? A stid je malo za ovako krupne stvari jer su ljudi itamo prošli kroz velika stradanja i patnju.

Fenix
Gost
Fenix

Jesi li bila ponosna na ubijanje u Srebrenici,Vukovaru,rusenju Dubrovnika…sto smo dozivjeli u 21.vijek u Crnoj Gori da nam na vlast dolaze ekstremni sovinisti koji ce da sprovedu “reforme” jos samo da znamo kakve?

Panda
Gost
Panda

I šta je strašno ovdje rečeno? Ona je bila tada dijete i samo je željela mir,da stane rat! Sastav za čistu 5.

Zli
Gost
Zli

Sastav je odraz zlog vremena i stravicne propagande i velikosrpske lazi. Problem je u tome sto ona i danas isto misli.

Idea
Gost
Idea

Nista cudno da nije to sto jeste,ne bije ovi uzeli za ministra,ali ona je isto sto i oni,i to je normalno za ovu nesrecnu zemlju.

Crni
Gost
Crni

prozivate dijete od 14 godina…sram da vas bude

Zli
Gost
Zli

Ne proziva se dijete, vec zrela zena, doktorica koja i danas promislja u duhu ove ogavne velikosrpske propagande.

Sandra
Gost
Sandra

Pa sad je odrasla, vidis li da je ponosna na to sto je pisala…

Veljo
Gost
Veljo

“Zamrzio sam šah, zbog šahovnice”

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Žarko Rakčeviću, čitaš li ti ovo? Oglasi se, velji Crnogorče!

Joj,majko moja
Gost
Joj,majko moja

Ja kako vidim fali im samo Radovan Karadžić !Dritane zašto ćutiš ?

gangrena
Gost
gangrena

vidi se da ,,Isus,, Krivokapic nije pogrijesio. sve ekspert do eksperta. ja ne znam sta ce mu ministarstvo odbrane!? ova je ekspertkinja i da kolje i da sije

Lolo
Gost
Lolo

Za litijase znam da ce podrzate ovakve ekstreme da vidim Dritana i ove njegove posebno CETINJANE

roki
Gost
roki

Ima li kraja ovom ludilu?
Ponekad se zapitam ko sve sa nama zivi?
Ali izdzacemo i ovo !

Sprovodnik
Gost
Sprovodnik

Kakvo smo dobili gradjansko drustvo…ja mislim da bi svijet razumio da im uskratimo pravo glasa a izbjeglice vratimo, prosli su ratovi. Divizije popova iz srbijanskih sela vratiti otadzbini. I vele sloboda…a sve naconalisti a kategorije …hrvati imaju kljuc..albanci sa kosova su ga isto nasli. I mi cemo morati jer dps je balansirao na nasu stetu ..

MojaGora
Gost
MojaGora

Ovo nam se Srbija dešava, i to Srbija 90-tih. Jada ovoga. što je ovo…Četnici na vlast.

monty
Gost
monty

Proziveo sam Srbiju devedesetih i mogu ti reci da si u pravu.Kao da sam se vratio u crne dane Milosevica i vojvode Seselja…

pero
Gost
pero

ti nemas ni 25 godina, ne prdi

monty
Gost
monty

Da imam 25 godina bio bih najsrecniji covjek na svijetu.Nazalost uspio sam u skoli da se upisem u knjigu zalosti za predsjednikom Titom,ako ti uopste znas sta je to…

monty
Gost
monty

Pero,ne prdi…

Kosac
Gost
Kosac

A sto se nervirate oko ove individue.Svakome dodje njegovih pet minuta.Njoj su dosle ali bukvalno pet minuta a onda sunovrat u svskom pogledu.Samo polakote.Pasulj se prvo zavrti u ladnoj vodi da ispliva stetno zrno.Cuvajte zdravlje.Bez nervoze.

uzalud im je
Gost
uzalud im je

Iskreno, Kosac, odavno nešto mudrije ne čuh. A znam da si u pravu. Sve u svoje vrijeme – doći će i naše.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Dobro jutro Crna Goro
Ko se to s nama probudio jutros?
Osta li koji vampir da prespava, ili ih sve risto
probudi iz sna mrtvoga?

monty
Gost
monty

Pokrenuo vesticije kolo…

Blok 5
Gost
Blok 5

Eto kako su bili ugrozeni u dosadasnjoj vlasti. Ova je nacelnica. 😷😷😷😷. “Veliki strucnjak”

Sanja L.
Gost
Sanja L.

U svakoj drugoj drzavi bi izgubila licencu za rad zbog toga sto je dozvolila da u doba pandemije odjeljenje zarazenih u bolnici posjeti nekoliko desetina ljudi i medicinskog osoblja sa drugih odjeljenja a zarazeni pacijent slobodno setao i odjeljenjima i ulicom….To nije samo za gubitak licence, to je za krivicno gonjenje, bar tako mislr zdravorazumski. Ali vidimo da je za… Više »

Claudija
Gost
Claudija

maašalaa, za naše ratoborne ministarke. blago nama

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

2020te se dogodila erupcija Srpskog nacionalizma u Crnoj Gori izgleda da im je malo rata bilo po Hrvatskoj, Bosni, Kosovu pa bi sad i Crnogorce da napadaju i ćeraju iz sopstvene zemlje.

Za cast
Gost
Za cast

Za tako slicnu izjavu fb me castio blokadom na 1 mjesec 😀

Ups!
Gost
Ups!

Tako je, kad ćutimo!
Ima da nas sve protjeraju i od nas naprave posrbice, jer smo mulci i to trpimo!

svekrva
Gost
svekrva

I ovo ruglo prolazi pred otvorenim očima Evrope! pred našim očima, a mi ćutimo. Crna Gora i dalje ćuti i time pokazuje da aminuje ovo što se događa. Đe su nove partije, novi pokreti, đe su glasovi građanske države? Abazović ode u klerofašiste. Ma kad razmislim, ne ode, no je tu vazda izgleda bio svoj na svome.

Commentator
Gost
Commentator

Opa, pa ima Bratićka žestoku konkurenciju u Vladi što se tiče izjava. Vrlo opasne osobe na vrlo odgovornim mjestima!

Miki
Gost
Miki

Hrpovic je bolji 😂

Trojke
Gost
Trojke

Sve ekstremisti

Upamet se
Gost
Upamet se

Ne mogu da shvatim kako se ovakvi ne stide svoje nacional šovinističke zatucanosti.Zar su tolika ideološka oštećenja da ni nauka ne pomaže . Džaba im diplome i stručnost ako im je podsvijest toliko jaka da ih svrstava društvene grupe zadojene netolerancijom i mržnjom.Kod takvih kako izgleda , nacion i crkva jači su od Hipokrata .A kod Rukoljupca vjera je jača… Više »

Taxi
Gost
Taxi

E blago nama kakvi eksperti od ministara. Sve fasista do fasiste. Nije mi URA jasna???

Novljanka
Gost
Novljanka

Ovo više ni dno nije. Prežalosno štavsmo doživjeli. Ne mogu vjerovat…..

Kokot
Gost
Kokot

Bravo.Ova žena mi je svakim danom sve milija.

monty
Gost
monty

Sta ces,iste ste pernate vrste…

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Iš kokoško !!!

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

I ova gospođa kao ljekar umjesto da odgovara za epidemiološku bombu i zločin prema zdravlju naroda ode u ministarsku fotelju, a glavna preporuka joj je, kao i Bratićkoj, srpski nacionalizam i klerofašizam. Strašno. Evo joj kao ženi i majci prilike da se pokaže, pa neka svoju đecu pošalje na Kosovo da brani svetu srpsku zemlju.

Bata
Gost
Bata

Sumnjam da će svoju djecu poslat a tudju oće sigurno.
Pa Biljan Plavšić takodjer nekakva doktor je izjavila da za pobjedu u Republiku Srpsku treba da pogine dva miliona srpskih mladića.
Ljudi Srbima nems spasa to je luda nacija kako ih je nazvao dr. Rašković a onda izvršio samoubistvo.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

E moje, prijatelju, neće! To ti tvrdu vjeru dajem, ratovali su mi preci i na Bregalnici i Mojkovcu, pa smo dobili što smo dobili. Moje može put EU đe mu je bolje, a ratovati za srpski”svet” i slične tandarije neće.

Pih
Gost
Pih

Isto bi ona tudju da posalje. I ona i ostali koji urlicu kako bi rado ratovali, i kako treba da se gine, ali neko drugi da gine, ne oni i njihova djeca.
Ali pucina je stoka jedna grdna..

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Našu im nećemo dati, pa sa njihovom što im volja. Mada nijesu nam se đeca rađala kao prije 200 godina da ratuju, nego da žive da nam natalitet raste. To nama treba za svu našu i “njihovu” đecu, sve su to, da je sreće, naša đeca. A ludaci neka ratuju.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Strasno

Lav
Gost
Lav

Sve cist cetnik,sto se cudimo…ma se necemo dati kunem vam se.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Još jedna “apostolka” mržnje, krvi i kletvi, znači…

Boka
Gost
Boka

Užas. Kome uopšte pada na pamet da digne ruku za ovu stamotnu Vladu. Dritan i Politički savjet URA okinuše nos Crnogorcima. Sram vas bilo

Support
Gost
Support

Pa da, nacionalizam je hronična bolest za koju uvijek postoji porodično nasljeđe. Ispoljava se u svim periodima života, najizraženiji je u periodu adolescencije. U zrelom dobu se zamaskira vjerom, i tada je najpodliji i najopasniji.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Sve ste ovo znali a drzali ste je tu dje je

Support
Gost
Support

Tako je. Nije im smetalo kad su je postavljali za načelnicu pulmologije, ali smeta sad kad ce da bude ministarka, đe realno, može da napravi manje štete po pacijente.

Upamet se
Gost
Upamet se

Dok su nas upozoravali -ne glasajte klerofasiste …odgovarali smo -oni nas dijele.A ovi ne samo da nas dijele nego će nam ubiti ljudsko dostojanstvo . Sta da činimo , da li je svijet( napredni )izmislio metode legalne borbe protiv ovog uništenja gradjanske CG.
Ovi , ponašanjem, klerofasitickim i vjerski zatucanim porukama kao da prizivaju MINSK u Podgorici.

Djole
Gost
Djole

Ova da lijeci narod. Ne bih je pustio kad bih umro da mi pomogne sa ovakvom mrznjom. Sramota.

milica
Gost
milica

Nismo nista drugo ni ocekivali.Nazalost sad ce nam ovakvi upravljati drzavom i lijeciti nas.

Zoro
Gost
Zoro

Takvi vas liječe od vaikad. Od Herceg Novog do VMA. Samo je nešto teško prihvatiti realnost. Jelde da zabluda prija?!

monty
Gost
monty

Cuvena srpska medicina.U zadnjih deset godina tri puta je zdravstveni sistem Srbije proglasen najgorim u Evropi…

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

A kako je moguce da ovakve osobe prodju sve bezbjedonosne provjere,dobiju drzavljnstvo polozaje i sad jos i ministarstvo.Koliko ima potencijalno ratnih zlocinaca,manijaka,sizofrenicara,terorista koji su dakodje preskocili sve provjere i nesnetano se ovdje skrasili.Ovo su pitanja na koje pojedinci iz ANB i CG institucija morace odgovarati.

marius
Gost
marius

A dje ste bili sa ovim tekstovima pred izbore, kad se radilo o ocuvanju CRNE GORE ?

Krsto
Gost
Krsto

Tacno se vidi da je predstavnik heroja koji nidje na ratista mrdnuli nijesu. Svima im je trebao poseban poziv, posebna organizacija, posebni uslovi, ali uglavnom ratista vidjeli nijesu. Foliranti.

monty
Gost
monty

Cak i one zaludjene dobrovoljce koji su bili s nama na ratistu vise cijenim od ovakvih.Imali su hrabrosti da licno izadju na crtu i ginu za ono u sta su makar i pogresno vjerovali.Najgori su ovakvi trgovci tudjom krvlju…

Čajo
Gost
Čajo

Učenica… Imate li što iz spomenara da joj nađete?

monty
Gost
monty

Ne ucenica no mucenica.Sa ovakvim stavovima u glavi adolescencija joj svakako nije bila ni prirodna ni lijepa…

monty
Gost
monty

Djevojke koje u adolescenciji imaju ovakve stavove nemaju spomenar…

Jovan
Gost
Jovan

Nista gore od zsdojenih mrznjom.. kud vodi ovaj svet 😭

Gordan
Gost
Gordan

I ona će nam biti nova minidtrica zdravlja.
Je li ovo zaista crtani ili horor,komedija,tragedija.
Đe smo ovo ljudi???
Moramo se suprotstaviti ovom čudu i kraj.

Edw
Gost
Edw

Pismenost na nivou.

Srednji vijek
Gost
Srednji vijek

Ko zadnji izadje, neka ugasi svijetlo.

Salinitet
Gost
Salinitet

Fuj! Ovi samo znaju da proklinju!

Joj,majko moja
Gost
Joj,majko moja

Nadam se da će je Dritan podržati !?

Rade tečov
Gost
Rade tečov

Stalno potencirate na vjeri i na Bogu, a potpuno ste zastranili i od jednog i od drugog. Bog nas uči ljubavi, a vi jedino sijete mržnju, gdje god vas ima. Bliža istorija, prije svega Kosovo i Hrvatska su trebali da vam budu nauk da će svoj prag i ognjište svako da brani i da je agresor uvijek taj koji će… Više »

monty
Gost
monty

Vjera i Bog su samo paravan za ideologiju ekstremnog nacionalizma koja se agresivno namece…

Joanikije
Gost
Joanikije

Nije pitanje sto radi ova fina zena ovdje nego ko joj je dozvolio da moze i da prica ovako i da radi?Nije njena greska nego je greska onih koji su krali i bogatili se i pustali svasta i svakoga da jaše po poštene narodu!Sram vas bilo i kako ste radili i bili svi posteni tako vam se i vracalo!

Hmmmmm
Gost
Hmmmmm

Ekspert za mržnju i rat !;

Send this to a friend