Politika

Ove vijesti ste najviše čitali protekle sedmice na CdM-u

CDM logo

Kao što ste već navikli svake nedjelje, pa i ove, CdM objavljuje deset najčitanijih vijesti u sedmici za nama. Ukoliko ste neku od njih propustili da pročitate to možete uraditi danas uz samo par klikova. Budite informisani čitajte CdM.

1.CEMI: Evropski tim za Nikšić osvojio 18 mandata, Za budućnost Nikšića 11, Demokrate 10, URA i Daka po jedan, SDP bez cenzusa

Na lokalnim izborimakoji su danas održan u Nikšiću najviše mandata 18 osvojila je Evropski tim za Nikšić – DPS, SD, LP, PKS, koalicija Za budućnost Nikšića – DF, SNP 11, Mr Momo Koprivica – Mir je naša nacija – Demokrate 10, Dr Dritan Abazović – Crno na bijelo – Može Nikšić jedan, Miodrag Daka Davidović – Narodni pokret jedan mandat, dok SDP – Srcem za Nikšić! nije prešla cenzus.

<<<CEMI: Evropski tim za Nikšić osvojio 18 mandata, Za budućnost Nikšića 11, Demokrate 10, URA i Daka po jedan, SDP bez cenzusa<<<

2.Pooštrene mjere u Bijelom Polju, Mojkovcu i Nikšiću, ublažene u Budvi i Tivtu

Epidemiološke mjere pooštrene su u Bijelom Polju, Mojkovcu i Nikšiću, a ublažene u Budvi i Tivtu, rekao je na današnjoj konferenciji za medije državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić. Nove mjere će biti na snazi od 18. do 24. marta.

<<<Pooštrene mjere u Bijelom Polju, Mojkovcu i Nikšiću, ublažene u Budvi i Tivtu<<<

3.Abazović: EU da otkupi kineski kredit za autoput i pomogne da se zaustavi uticaj Kine

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović  tokom posjete Odboru za spoljnopolitičke poslove Evropskog parlamenta, kazao je da je dug koji Crna Gora ima za autoput prema Kini veliki problem za  državu.

<<<Abazović: EU da otkupi kineski kredit za autoput i pomogne da se zaustavi uticaj Kine<<

4.Crvene auto-kolone i večeras širom Crne Gore

U više crnogorskih gradova večeras su organizovane auto-kolone kao znak protesta protiv fašizma i zdravstvenog genocida.

<<<Crvene auto-kolone i večeras širom Crne Gore<<<

5. Dječak Petar pisao Dritanu, želi da uhapse njegovu učiteljicu

Twitterom kruži jedna vrlo zanimljiva fotografija, pismo dječaka Petra koji ima samo jednu želju i od Dritana traži da ga spasi učiteljice.

<<<Dječak Petar pisao Dritanu, želi da uhapse njegovu učiteljicu<<<

6.Daka Davidović hit na Twitteru

Twitter nalog pod imenom lidera Narodnog pokreta Miodraga Dake Davidovića postao je preko noći najpopularniji u Crnoj Gori.

<<<Daka Davidović hit na Twitteru<<<

7.Demokrate pod teretom uspjeha u Nikšiću

Demokrate u Nikšiću su dovedene pred svršen čin, da za predsjednika opštine grada pod Trebjesom obilježenog likom Ljuba Čupića i narodnim herojima, podrže samodeklarisanog četnika Marka Kovačevića i time faktički izbrišu simbol građanska partija iz svog potpisa.

<<<Demokrate pod teretom uspjeha u Nikšiću<<<

8.Venecijanska komisija dala negativno mišljenje na tužilačke zakone

Venecijanska komisija danas je usvojila negativno mišljenje na predložene izmjene tužilačkih zakona koje im je uputio ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

<<<Venecijanska komisija dala negativno mišljenje na tužilačke zakone<<<

9.Medojević: Pobijedili smo Krivokapića, Bečića, Vijesti, ambasade, zahtjevi za rekonstrukciju Vlade legitimni

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da su lokalni izbori u Nikšiću pokazali da su opravdani i legitimni zahtjevi Demokratskog fronta da Vlada bude rekonstruisana.

<<<Medojević: Pobijedili smo Krivokapića, Bečića, Vijesti, ambasade, zahtjevi za rekonstrukciju Vlade legitimni<<<

10.Mjere ne daju rezultate: Od korone preminulo još 10 osoba, 500 novih slučajeva

Od jučerašnjeg presjeka u Crnoj Gori je od posljedica koronavirusa preminulo deset pacijenata, po četiri iz Podgorice i Nikšića, a po jedan iz Cetinja i Berana od kojih je najmlađi imao 51, a najstariji 100 godina. U posljednja 24 sata registrovano je 500 novih slučajeva, a oporavilo se još 548 pacijenata. Broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 8261, što je na sto hiljada stanovnika 1311.

<<<Mjere ne daju rezultate: Od korone preminulo još 10 osoba, 500 novih slučajeva<<<

Send this to a friend