Politika

Ovi protesti su nastavak destrukcije DF-a u drugom pakovanju

Milorad Popović

Aktuelni protesti, čiji je navodni povod afera “Koverat”, nastavak su istog destruktivnog procesa koji je Demokratski front najavio u ljeto 2015. godine, samo danas u drugom pakovanju i s drugim nominalnim eksponentima. Jer, nasilni, antizapadni, anticrnogorski pokušaj državnog udara na dan izbora oktobra 2016., koji je Crnu Goru trebao pretvoriti u novu Siriju ili Libiju, kompromitovan je i u međunarodnoj javnosti, pa organizatori aktuelnih protesta pokušavaju osvojiti vlast socijalnom demagogijom, umnogome sličnoj u Antibirokratskoj revoluciji, kaže u razgovoru za Dnevne novine Milorad Popović, crnogorski književnik.

“Poslanici vladajuće većine, provladini mediji, prozapadno orijentisani intelektualci, nedovoljno jasno, bojažljivo ili dvosmisleno ukazuju na ideološke i logističke centre sadašnje treće zavjere protiv Crne Gore u posljednje četiri godine. Nevoljno i stidljivo spominju štabove za specijalni rat u Beogradu i Moskvi, i njihove glavne duhovno-propagandne punktove u Crnoj Gori, koncern Vijesti i Srpsku pravoslavnu crkvu. Vijesti su 2015. i 2016. bili glavna medijsko-propagandna potpora pokušajima državnog udara sve glasnije se čuju tvrdnje da su Vijesti, preko žiro računa i na ruke od ruskih blagajnika u Podgorici i Beogradu, dobili oko dva miliona dolara a jedan od glavnih operativnih punktova tom prilikom bio je Manastir Ostrog. Ministri i poslanici DPS-a, prihvatanjem da se debata skoncentriše na ilegalnu donaciju bankara Kneževića od pedesetak hiljada dolara Migu Stijepoviću, prihvatili su na neki način krivicu i implicitno abolirali one koji su drsko zakazali vanredno zasijedanje Skupštine, iako su od stranaca primili višemilionsku pomoć za nasilno rušenje svoje, međunarodno priznate države”, smatra Popović.

On kaže da ne može bez mučnine u stomaku, poslije trideset i pet godina bavljenja crnogorskim pitanjem, u situaciji kad ga Duško Marković čašćava jednako “biranim riječima” kao i Andrija Mandić ili Željko Rubljov, ponovljati gotovo iste stvari kao u jesen 1988. godine, “kad sam se suprotstavio Antibirokratskoj revoluciji, iako me je titoističko rukovodstvo samo koji mjesec ranije, zajedno sa ostalim članovima Književne opštine Cetinja, kastigalo kao nacionalistu i liberala”.

“No, i danas kao i prije trideset godina nemam taj luksuz da se uvučem u kulu bjelokostnu ophrvan ličnim sumnjama i frustracijama. Jer, aktuelni protesti, čiji je navodni povod afera “Koverat”, nastavak su istog destruktivnog procesa koji je Demokratski front najavio u ljeto 2015. godine, samo danas u drugom pakovanju i s drugim nominalnim eksponentima. Jer, nasilni, antizapadni, anticrnogorski pokušaj državnog udara na dan izbora 16. oktobra 2016., koji je Crnu Goru trebao pretvoriti u novu Siriju ili Libiju, kompromitovan je i u međunarodnoj javnosti, pa organizatori aktuelnih protesta pokušavaju osvojiti vlast socijalnom demagogijom, umnogome sličnoj u Antibirokratskoj revoluciji, koju su mnogi savremenici zaboravili, iako se u aktuelnim protestima nalaze i stari akteri AB revolucije, na primjer, Ranko Krivokapić i Predrag Bulatović”, rekao je Popović.

Prema njegovim riječima danas velikosrpski nacionalisti žele iskoristiti nezadovoljstvo jednog broja građana, zbog malog ili krivog dijela, partitokratije, negativne kadrovske selekcije, korupcije… za svoje mračne ciljeve ponovnog vraćanja Crne Gore u zavisnost od Beograda i Moskve.

“U tom kontekstu, Milivoje Katnić je naveo još jedan motiv demonstracija, koji su crnogorski mediji prećutali: da su ulični protesti planirani i zbog dodatnog pritiska na sud pred izricanje presuda za pokušaj državnog udara, što potvrđuju i zahtjevi da se smijeni specijalni državni tužilac i rukovodstvo Javnog servisa”, ocijenio je on.

Popović smatra da je strah, bojažljivost i nesnalaženje titoističke vlasti krajem osamdesetih godina unekoliko bilo moguće razumjeti, jer silina narodnog bunta bila je neobično moćna, eros velikosrpskog nacionalizma bio je na vrhuncu, protiv sebe su imali vojnu obavještajnu službu, još živahne crnogorske generale u Beogradu, sve ovdašnje kadrove u saveznoj Vladi, Univerzitet, CANU, Udruženje književnika, itd.

“Danas je, ipak, Crna Gora nezavisna država, članica Ujedinjenih nacija i NATO-a, a i ova sadašnja masa protestanata nije ni nalik onoj prije trideset godina, koja je imala harizmatskog vođu, k tome i epski zanos i naboj da će ispraviti sve istorijske nepravde koja su “prijevarna braća”, ustaše, balije, šiptari, nanijeli uvijek pravdoljubivim Srbima i Crnogorcima. Onda se postavlja pitanje, otkud danas tolika bojažljivost vlasti i provladinih medija, od ovih ne tako brojnih protestanata čije je vodstvo u proteklih dvadeset godina, u prosjeku svake druge godine doživljavalo teške poraze”, naglasio je Popović.

On ističe da je opozicija izubijana i iskompromitovana teškim izbornim porazima, podaništvom anticrnogorskim centrima moći i međusobnom netrpeljivošću, pa je lopta i dalje u dvorištu DPS-a, i rasplet sadašnje situacije, kao i perspektive za daljnje evropske integracije, modernizaciju i demokratizaciju društva, zavisi prevashodno od snage i volje Mila Đukanovića da provjetri, podmladi, reformiše DPS.

“Ukoliko se nastavi sa bezbrojnim kalkulacijama i forsiranjem sivih partijskih kadrova vlast će se valjati ulicama, Crna Gora će polako tonuti u bosanski scenario i vratiće se u političke vode, koje je, činilo se, trajno napustila 2006. godine. Što se tiče samog DPS-a to i ne bi bila velika šteta, ali bi u ovom času taj scenario dao za pravo neprijateljima Crne Gore, koji uporno tvrde da je u pitanju slučajna, to jest neodrživa država”, ovijenio je Popović.

Odgovarajući na pitanje ima li sličnosti između prostesta u Beogradu i Podgorici Popović kaže da je istina  da demonstranti svojom glavnom parolom “97.000 odupri se” simbolički imitiraju beogradske demonstracije, samo što je u Podgorici i Beogradu potpuno obrnut brojčani odnos građanske i nacionalističke opozicije: na podgoričkim ulicama masovno demonstiraju pristalice Andrije Mandića dok u Beogradu ljotićevaca nema više od dvadeset posto.

“No, domet podgoričkih protesta bio bi ograničen, kompromitovan i irelevantan, bez potpore SDP-a, URA-e, koncerna Vijesti, i uticajnih nevladinih organizacija. Oni ne samo što javno relativizuju opasnost velikosrpskih i panslavističkih ideologija u odnosu na Crnu Goru, nego u svim ključnim političkim događajima imaju s njima akciono jedinstvo sa ekstremistima. Podsjećamo da su Krivokapić i Abazović 16. oktobra 2016. doveli u pitanje izbornu regularnost jer je u toku izbornog dana objavljena teroristička zavjera, što sugeriše da su oni navijali da se vlast u Crnoj Gori sruši oružanom pobunom. Potvrdu o dubljem akcionom jedinstvu tobožnjih građanskih perjanica s vojvodom Mandićem javno su sami očitovali kad su od predsjednika Vujanovića, poslije objelodanjivanja pokušaja puča i hapšenja generala Dikića, tražili da im dadne mandat da formiraju zajedničku Vladu”, rekao je Popović.

On je istakao i da je DPS nasljednik Saveza komunista čija dugogodišnja vladavina počiva na dva stuba: samoj vlasti i harizmi Mila Đukanovića.

“Multietnički sastav DPS-a, uz vješto Đukanovićevo vodstvo dosad su bili modus vivendi koji je, uprkos svemu, održavao relativnu stabilnost Crne Gore. U posljednjih dvadeset godina, objektivno gledano, stvorene su tekovine koje su od istorijskog značenja za Crnu Goru, ali danas se pokazuju znakovi retardacije dugog vladanja, prije svega kroz recikliranje negativne partijske i ministarske selekcije, tako da danas u ovoj stranci dominira oportunizam, klanovski interesi i mediokritetstvo, iz kojih emanira panični strah da se izlože javnoj kritici i polemici: tako da je Đukanović, premda većini depeesovaca karijera zavisi od sudbine njihovog predsjednika, prinuđen da se sam brani od neprestanih napada za korupciju i autokratstvo”, ocijenio je Popović.

Na pitanje zašto sam on odgovara da u takvom ozračju, u malom neanonimnom društvu, više od GRU-a i novičoka, ministri i poslanici vladajuće većine plaše se od razbojničkog medijskog koncerna Vijesti, čiji su se vlasnici ohrabreni potporom pojedinih korumpiranih evropskih birokrata u Podgorici, vlasničkim udjelom američkog i ruskog kapitala, sakrivenog iza imena jedne austrijske katoličke korporacije, nametnuli kao svojevrsni prvosvještenici morala i istine.

“Vijesti su svojim brutalnim insinuacijama, drskim lažima, ucjenama, uspjele da diciplinuju i provladine kad bi se sudilo samo po broju grantova i oprostu poreskog duga koncern Perovića i Rubljova je u većoj milosti Vlade od svih ostalih javnih medija – novine, portale, televizije. Dok ih kolumnisti Vijesti prikazuju kao poltrone vlasti, lukrativne klimoglavce, ljude bez časti, urednici provladinih glasila se ponašaju kao mlade djevuške u bordelu, odgovarajući stidljivo na blasfemična izrugivanja i insinuiranja”, zaključio je Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

CRNA GORA PRIJE SVEGA ,CRNA GORA IZNAD SVEGA,ZA PRAVO ,ČAST I SLOBODU CRNE GORE.OSTALO JE JOŠ DA CRNU GORU OSLOBODIMO OD SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE,KOJU VODE FAŠISTIČKI ORJENTISANI POGLAVARI.

Podgorica
Gost
Podgorica

sramota je ko sve sebe naziva knjizenikom

Poltron
Gost
Poltron

Sramota je da je ovo dobitnik najvišeg priznanja u kulturi. To znači da kulture više nema.

Djuro Vučinić
Gost
Djuro Vučinić

Nema ovđe sramote,no nijesi ovo dobro pročitao

O Tempora
Gost
O Tempora

Napad na Crnu Goru je, za one koje imaju oči da vide i uši da čuju, ruske matrice. Subverzija ruskog tipa, a koju koriste i rusi, a i neki drugi, ima 4 faze: 1. Demoralizacija stanovništva (svi da se osjećaju poniženi, sputavani i osiromašeni). 2. Destrukcija (stvaranje nepovjerenja prema institucijama legitimne vlasti), 3. Kriza (instruirani protesti, demonstracije, državni udar ili… Više »

O, ne dipr
Gost
O, ne dipr

Džaba vam je, i pare i koverte i poltronština. Svaki vaš nesojluk je izašao na površinu i povretka vam nema. Ni vama ni onome kojeg “opslužujete”. ODUPRI SE!!!

nikad vise
Gost
nikad vise

Ma koliko su ovi protesti jalovi ipak potvrdjuju vjekovno neorijateljstvo srba i srbije prema crnoj gori i svemu crnogorskom

Vrtijeljka
Gost
Vrtijeljka

Kojih srba ?

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Godinama su se nizale brojne afere sa ciljem da dodje do promjene vlasti i da Mila izbrisu sa politicke scene. Jedan od takvih pokusaja je i pokusaj drzavnog udara koji je planiran 2016.god od strane Df-a, a ovo se moze posmatrati kao nastavak takvih pokusaja.

Ozračje, kaj ne
Gost
Ozračje, kaj ne

Je li istina da je ovaj htio da boksuje za CANU? Hvalio ga neki Nikčević iz Zagreba!

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Jeste istina da je predlozen, i trebalo je da bude primljen. No, to je ta nasa Akademija kojoj su potrebni cutolozi. Sto da se radi?

Musa
Gost
Musa

Nece proci strane sluzbe, nece moci.

Marko
Gost
Marko

Musa ,već su prošle..

Stedim
Gost
Stedim

Crnogorsko drustvo je demokratski nerazvijeno i zbog toga je svaki dogadjaj u Crnoj Gori od istorijskog znacaja. To osobito koristi vlast proglasavajuci svake izbore za istorijske i sudbinske za opstanak drzave ! Ako bi to bilo tacno onda je bolje da drzave i nema jer ce vlast svakako biti smijenjena, jednom se to mora dogoditi i prije nego se crnogorsko… Više »

Hipp-
Gost
Hipp-

Ne razumiješ ti ništa, tvoja priča je dnevnopolitička…

Stedim
Gost
Stedim

Ja nijesam taj ko ne razumije i nemam fobiju od toga da cu izgubiti vlast i ne gajim bilo kakvo idolopoklonstvo prema bilo kom politicaru ili bilo kojoj politickoj stranci u Crnoj Gori. Za svoju jedinu drzavu smatram Crnu Goru i nikada se nijesam dvoumio oko toga da Crna Gora treba i mora da bude nezavisna drzava. Ali, ako je… Više »

Hipp-
Gost
Hipp-

Ja ne želim da “vjerujem” već da sam siguran kome predajem u ruke državu kada ovi odu. Ne sumnjam da nemaš pošten odnos po ovom pitanju , ali si naivan.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Jasno, jasno…Stedime, no ja bih da se to rjesava iskljucivo LAPISOM a ne ulicnom defektologijom i bojkotovanjem LEGALNE Skupstine…Nema potrebe da nas neko naziva ovcama i volovima i da nam soli pamet propalom pricom o dugovjecnosti jedne partije i td. Ta prica ne pije vodu i sluzi iskljucivo za ispiranje mozga narodu. Vodja, pa sto? U sustini, pricate pricu o… Više »

Stedim
Gost
Stedim

I ovi na ulici su narod. I nijesu neka minorna manjina. Naprotiv ! Svako u CG zna da jos nijedni izbori nijesu bili slobodni i regularni. Jedino u df postoji dio koji dovodi u pitanje crnogorsku drzavnost ali oni ne predstavljaju vise od pet-sest post birackog tijela. Jasno je kao dan da se vlast ne treba i ne moze mijenjati… Više »

Djuro Vučinić
Gost
Djuro Vučinić

Ja bih se složio sa vama kad velika većina šetača, nebi podržavala partije koje nas vode u Aziju i pravoslavnu džamahiriju. Politika je stvar sa kojom moraš bit nasigurno đe stremi. Vođe čekaju da se završi posao. Mali dio vođa je u CG ,a veći vani. Što ako ne bude ishod kako Vi iskreno mislite , za dobro države Crne… Više »

Ljubo
Gost
Ljubo

Od muke neću da čitam ovaj tekst jer mislim da ovo nije moguce

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Ljubo, moguce je, procitaj.

Torsades
Gost
Torsades

Mijo, osnuj stranku, svi pravi Crnogorci će stati iza tebe !!!

Tim snova
Gost
Tim snova

U odbrani su Bugajski, Janjić, Kilibarda, Djonović, Radončić, Jovanović,G. Sekulović, V. Sekulović… srednji red, Djenero, Trifunović, Drecun, Pančić, Pustahija… i u špicu Nikolaidis, Adžić, Cerović, M. Perović, A. Damjanović, Lješević, V. Djukanović, Čanak…
Dje ću Popovića i ovoga Tomića?

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Tim snova, bolje vidji te tvoje kokardase, posto su ti srcu blizi, a nas ostavi nama.

Marko
Gost
Marko

Neka ih tu đesu, u rezervi,kad si sastavio ovakav dobar tim

Cuca
Gost
Cuca

Ko si ti Popovicu da komentarises proteste u Crnoj Gori i uporedjujes, ih zamislite sa Libijom i Sirijom. Stidi se .

Tresnjevo
Gost
Tresnjevo

Je li ti jasno Popovicu zasto si na prvom mjestu po komentarima? Da li mislis da su po pozitivnim ili negativnim? Ja bih se zamislio da sam na tvojem mjestu!
Za sada t je ovo dosta.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

I opet niko ne polemiše sa stavovima Popovića, već isključivo ad hominem, što bi rekli stari Crnogorci 😁 Tipično za Ristove botove.. Inače, Popovićev stav je utemeljen u činjenicama, pa ni puno visprenije glave od ristobotovskih ođe ne bi mogle ništa osporiti.

Koverta
Gost
Koverta

“…pedesetak hiljada dolara Migu Stijepoviću, prihvatili su na neki način krivicu i implicitno abolirali one koji su drsko zakazali vanredno zasijedanje Skupštine, iako su od stranaca primili višemilionsku pomoć za nasilno rušenje svoje, međunarodno priznate države”, smatra Popović.” Problem je što je DPS prihvatio krivicu za dokazanih 50000, a ove višemilionske pomoći su vidjeli samo Popović i slični a nidje… Više »

Torsades
Gost
Torsades

Cio politički svijet vidi samo ti stručnjače ne vidiš…ili se praviš da ne vidiš. To ćemo znati za mjesec dva kad se donesu presude- da li da više ikada podržimo ovu gnjilu vlast ili ne . To bi bila i vrhunska pravda. ON ILI MI ???!!! Kakva ironija sudbine, mislili su da oni nikad neće biti upitni. Međutim, sada su… Više »

Koverta
Gost
Koverta

Slažem se, to ćemo znati za mjesec dva kad se donesu presude! A nagadjanja od “višemilionske” do “15 miliona dolara” samo govore o ozbiljnosti priče “da su Vijesti, preko žiro računa i na ruke od ruskih blagajnika u Podgorici i Beogradu, dobili oko dva miliona dolara a jedan od glavnih operativnih punktova tom prilikom bio je Manastir Ostrog.”

Marko
Gost
Marko

G Koverta, čekaj da dođe Dule iz Londona pa ćeš viđet tih 15 miliona

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Suđenje za pokušaj terorizma bliži se kraju.Eventualna osuđujuća presuda liderima DF-a stavlja u jako nezavidan položaj jedan ovdašnji medij koji je bio,a i danas jeste,medijski bastion proruskih,prosrpskih i anticrnogorskih struktura,a sve obavljao uz pozamašnu novčanu potporu majčice Rusije. To je glavni uzrok nervoze vlasnika ovog medija jer se raskrinkavanjem zavjere dolazi do medijskog sponzora pokušaja terorizma 2016.Zato i ne biraju… Više »

Tresnjevo
Gost
Tresnjevo

Ako je neko kriv i utvrdi se da je radio protiv Crne Gore po zakonu, i samo po zakonu.

ALenka
Gost
ALenka

Nikad više neću posjetiti vaš odvratni i udbaški sajt. Dva komentara koji su bili korektni,ali ne i u korist režima, niste objavili. Ali zato ovih nekoliko botova dps uredno objavite. Sramite se. Ništa vam to neće pomoći,a i odgovaraće poneko za ovo.

Hipp-
Gost
Hipp-

Velike štete…

Cuca
Gost
Cuca

Popovicu u ime koga ti pricas price? Je li u ime onih koji ti dadose trinajestojulsku nagradu? Nijesu takvi bili Cuci.

Spajalica
Gost
Spajalica

ispade da se narod ne smije buniti jer su neprijatelji Crne Gore, samo ovi koji je oplja*kaše, oni su ok

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Iz godine u godinu opozicija kuje planove kako bi mogli da smijene Mila i izbrisu sve sto je on do sada uradio za nasu drzavu. Ali svaki pokusaj destabilizacije Cg im je posao po zlu, tako da ni ova afera nece biti izuzetak. Dzabe im lazno udruzivanje i forsiranje ljudi da izlaze na proteste.

Kantautor
Gost
Kantautor

Ovi iz Df vise nisu vrijedni ni spomena, davno su svoje rekli.

Marelica
Gost
Marelica

Nikad opoziciju ne bih podrzala, jer se oni ne bore za dobro gradjana i ne mogu da nam osiguraju bolju buducnost, jer trenutno ne znaju ni sta ce sa svojim planovima i ciljevima!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A ovaj ti nije osigurao buducnost za 30 godina

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Pokusavaju da naprave privid dobre saradnje kako bi gradjani dosli na proteste, ali sve im je to uzaludno jer svi znamo da se opozicija ne moze ocima vidjeti i da je svo to prijateljstvo na silu.

Votka88
Gost
Votka88

Nije ovo samo destrukcija df vec i pojedinih partija koji rade sve protiv vlasti kao i pojedinih medija koji objavljuju sve i svašta ne proveravajući da li je to istina.Daju sebi na znacaju i ovima sto ih plaćaju za to.

Vitinka
Gost
Vitinka

Totalno bezlicni protesti, namame njihove glasace da dodju na protest daju im dnevnicu samo da se broji da su organizovali proteste tj. da imaju opravdanje za njihove nalogodavce! Tako da ovo je sce vec vidjeno! Izlapljet ce i prije nego sto mislimo, jer prvi Mandic i ekipa iz Fronta ne zele proteste!

Mesija
Gost
Mesija

U regionu CG ima najvise botova koji su isli na strucno obucavanje u SAD objavila americka istrazivacka agencija.

Iskra95
Gost
Iskra95

Opoziciju karakterise jedna velika nesloga i konstantni sukobi u koje oni zustro ulaze. Takva opozicija ne zavredjuje nasu paznju, koja ikao izabrana od strane gradjana bojkotuje rad parlamenta, a platu uredno primaju. Df necu ni da spominjem, mrzitelje Cg i svega crnogorskog. Jedna velika sramota.

oliver14
Gost
oliver14

Da Knezevic njima ne daje pare ne bi ni protestovali, jer sta je to novo sto nijesmo culi od njihovih zahtjeva poslednjih godina?! Sve to sto traze trazili su i 2015. i 2016. i sad samo to recikliraju!

Nikolina BP
Gost
Nikolina BP

Da malo vole Crnu Goru i njen narod kao sto pricaju ne bi radili ovo sto rade.Pozivaju narod na proteste i bojkote,placaju da ljudi dolaze da bi ostvarili svoje ciljeve.Nego nije ni narod vise glup

Kosta
Gost
Kosta

Opozicija svakim novim protestom blijedi, opada im podska i sami su oni toga svjesni, da ce na kraju i sami odustati od protesta.

Cuca
Gost
Cuca

Tako je Kosta Srbine. Jer da si Crnogorac zvao bi se Kosto ili Krsto.

Prepelica
Gost
Prepelica

Mogu da organizuju ne znam sta,samo cekam dan kad ce izmedju sebe da se posvađaju jer ni sami ne znaju sta ce…zahvaljujući protestima su u javnosti inace ih nidje ne bi ni bilo.

goran1978
Gost
goran1978

Sve sto DF prica su ciste insinuacije, bez ijednog dokaza, rade isto sto i Knezevic lazu narod i prodaju im maglu!

Kinez
Gost
Kinez

Ovih dana se samo cekaju nove objave na instagramu od strane Knezevica koje ce oberucke prihvatiti opozicija i pojedini mediji, cak i bez utvrdjivanja jesu li te objave istinite, vazno je samo da su protiv vlasti i Mila.

Vitinka
Gost
Vitinka

Nema DF podrsku naroda ti sto su bili su osobe koje glasaju opoziciju i samo se da primijetiti da opada podrska tj. da ni njihovi nece da dolaze vise i okrecu im ledja.

Enesa
Gost
Enesa

Ovi protesti koji se organizuju zadnjih dana su organizovani od strane opozicije, nema veze sa gradjanskim protestima. Okupljaju ljude iz drugih opstina, organizuju prevoz, rade sve kako bi ljude privolili da izadju na ulice!

Suljo Crnogorac
Gost
Suljo Crnogorac

Enesa,ti iz Rozaje?

oliver14
Gost
oliver14

Koliko je raskol u opoziciji najbolje pokazuju cinjenica da Becic i DF prave odvojene proteste, Becic-koga bije kompleks da se dokaze da je on lider opozicije, a zapravo je jedan obicni plagijator, a s druge strane Mandic i ekipa koja uzimaju pare od Rusa i Knezevica potpomognuti Vijestima..samo se ceka kad ce se izmedju sebe pobiti!

Kosta
Gost
Kosta

Ta ista perjanica Mandic pozove narod na protest a onda sta uradi prva kafana njegova, samo sto ovaj put nije otisao daleko, nego tu odmah do Buda Bara.

goran1978
Gost
goran1978

Df istu radi kao i tih godina, i sad su kao i tada potpomognuti Vijestima koji zajedno sa njima kreiraju lazi i spinuju javnost netacnim informacijama.

Vitinka
Gost
Vitinka

Njima protesti sluze da bi oni imali neki posao, da bi dosli malo u zizi javnosti, i zato sad pozivaju narod da bi se stvorila slika kako oni imaju podrsku, a nemaju!

oliver14
Gost
oliver14

Svi ti sto su tada protestvovali 2015. i 2016. godine su uredno primali plate skupstinske a niko se nije pojavip od njih u parlament! Tako da narode na nasijedajte na njihove provolacije da protestvujete jer njima cinite usluga a sebi ne nikako, jer oni su ti koji uzimaju pare od protsta, a vama ako i daju 20e da izadjete daju… Više »

Kosta
Gost
Kosta

Da opozicija zeli ista od onoga sta prica na tim protestima dosli bi oni u parlament a ne bi isli na ulice, jer znaju oni i sami najbolje da su institucije te koje donose rjesanja a ne ulice!

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Tako je kosta Srbine. Procitan si ! Izmisli nesto lukavije.

goran1978
Gost
goran1978

Znate sta je interesantno to sto je dosao onaj narod koji je uzeo dnevnicu od DF a Mandic galantno otisao u Buda Bar da se ne pomete! Tako da opozicija ne zeli da se bori za dobro gradjana CG i CG kao sto pricaju nego im narod sluzi kao alatka da se dodvore njihovih nalogodavcima.

almir
Gost
almir

DF protestima pokusava da skrene paznju sa bezuspjesnog teroristickog napada, Becic proteste koristi da prekrije svoj plagijat magistarskog rada.

Vitinka
Gost
Vitinka

DF nastavlja da radi iste one stvari sto je radio 2015. i 2016. godine, naravno potpomognut para tada Rusije danas Knezevic, u prevodu ista je prica samo je razlicit sponzor, ali kao sto nijesu mogli nista 2015. I 2016. nece moci ni sad!

dardan
Gost
dardan

Svima je jasno da je ovo scenario opozicije isto kao i 2016 godine

Liberal
Gost
Liberal

Eviva Montenegro !

Komita
Gost
Komita

Jer onaj milan knezevic ce kad tad da se distancira od ovih mumija i da krene putem kolege iz snpa becica i da se odvoji

Komita
Gost
Komita

Na sledece izbore front ce da se rasparca ,pazite sto vam rekoh

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Na ulice izlaze samo oni koji su bili protiv nezavisnosti Crne Gore, protiv ulaska u NATO i EU, protiv nezavisnosti Kosova i protiv mulietnickog sklada koji vlada su Crnoj Gori

cvrkut
Gost
cvrkut

Gradjanski protesti ne mogu biti na oni protesti koje koristi opozicija kako bi destabilizovala stanje u drzavi…

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Df planirao drzavni udar, osumnjicen za pranje novca, Becic plagijator, pojedini bojkotuju rad parlamenta, uglavnom nam je opozicija jedno veliko rasulo. Njima nikad ne bih poklonila povjerenje i podrsku!

Marelica
Gost
Marelica

Jedino sto vjerodostojno oslikava nasu opoziciju jeste nesposobnost i napori da dodju na vlast i da sa polikticke scene izbrisu najjacu kariku, odnosno predsjednika Mila. Ali i ovaj pokusaj rusenja vlasti ce biti bezuspjesan!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kakva bitanga, sto je ovo

Kantautor
Gost
Kantautor

Da ne znam sta urade neće im poci za rukom da ucine sto su naumili.Ni sad ni nikad

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Svima je jasno da je ovo nastavak pokusaja destabilizacije Cg iz 2016.god. Df je tada imao u planu pokusaj drzavnog udara uz pomoc miliona koji s stizali sa strane. Opozicija se jedino razumije u izazivanju sukoba i nemira, a sto se tice rada to je za njih odavno nepoznanica.

katja
Gost
katja

Naravno da je nastavak uzaludne borbe Df da pokušaju uniste vlast, nije im poslo za rukom pa nece ni sad!

Anonymus
Gost
Anonymus

Šta napriča ćovjek! Ovoga ne cijene ni ovi što mu daju nagrade, ali im treba, za ovakve tekstove.

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

A df je krenuo silaznom putanjom od tad ,eo ne mogu cenzus vise prec a ne sta drugo

Liberal
Gost
Liberal

Eviva MONTENEGRO

Leart
Gost
Leart

Zar se moze ovome becicu vjerovati ista ? Magistarski je plagirao a ne sto drugo

Komita
Gost
Komita

Sebi se okrenite crnogorci ,briga sve ove foteljase za drzavu ,samo sebe gledaju

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Bravo “komita” Crna Gora i CPC ispred svega na ovom svijetu. Ostali stoj.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Crna Gora, Crnogorci i CPC, ispred svega na ovome svijetu, ostali stoj, ili NALEVO KRUG – pravac otkud ste ideoloski dosli.

” Crna Gora je Crnogoraca, tako je bilo, i tako ce biti” Crna Gora je i onih nacionalnosti koji je osjecaju MAJKOM! Drugacije nece biti, niti je prirodno da bude!

Mlad momak
Gost
Mlad momak

Hahaha kad vidim ove naslove,znam da vi je frka.
Lopovi,špijuniiii u jazbine!

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Mlad momak, posto si mlad i jos momak, nemaš ti pojma…no sjedi i ponešto nauči …

Suncica
Gost
Suncica

Mozda je za vas koji ovo komentarišete ovaj covjek nebitan ali je rekao suštinu svega.I upravo nas podsjetio na situaciju kakva jeste zapravo!

DUKLJA
Gost
DUKLJA

CRNA GORA PRIJED SVEGA,CRNA GORA IZNAD SVEGA.U KRAJNOJ LINIJI BOLJE JE BITI I LOPOV NEGO IZDAJNIK,

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

She institucije su kapitulirale pred tabloidom Vijesti.

123
Gost
123

Koprcajte se što nervoznije, tako se prije tone.

Globularnik
Gost
Globularnik

Ovo je dobro,dok ovakvi brane sistem,samo ce jos vise ljudi biti:-):-)

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Pa sta ako bude vise ljudi, nema vise Milosevica no AB revolucije. Popovic je hrabri Crnogorac koji vidi da su se subotari pretvorili u instant gradjane.

Oli
Gost
Oli

Mislis neljudi?Vi izdajnici koji biste sjutra CG pripojili drugoj drzavi mozete da sanjate kako cete doci u situaciju nesto da odlucujete.Ne mozete skupit 5000 ljudi,a ovamo biste da rusite.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

zasto nam servirate misljenje ovog nebitnog nazovi pisca…nije ekonomista ni politicar da bi nam objasnio ovolike kradje drps …unistene zivote generacija kamate drpga ubistva unistavanje firmi kradje politicara

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Vjecna da je, i bice!
Ovaj covjek, godpodin Popovic je i dobar pisac, i pametan i obrazovan, iskren Crnogorac, barem po svemu sto javnost do sada zna o njemu. A ima i jos jedan broj Crnogoraca, koji, zajedno s Popovicem, ovoga trenutka zaista cine CRNOGORSKU INTELEKTUALNU ELITU, doraslu svetom imenu Crnogorac! Zalim one koji to ne vide.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Veoma, veoma dobar opis stanja danasnjice u Crnoj Gori ! Naravno, nece se dopasti ni vlasti ni oponentima vlasti sto gotovo uvijek slucaj kada se saopsti istina ! Ocjena vladavine dps je besprijekorna. Sto se tice protesta oni ni u kom slucaju ne mogu biti a i nijesu organizovani bez tacno poznatih producenta, scenariste, rezisera, glumackog ansabla, statista, tehnicke podrske… Više »

StaraCG4nahije
Gost
StaraCG4nahije

Problem DPS-a je sto ovakve pusta da ih brane. Pa ovo je jedan od najnesojskijih i najmrznijih ljudi u CG. Zar nema niko fin i normalan da nesto kaze u odbranu? Zar ste vi u CDM toliko glupavi pa ovakve da pustate? Sa ovim i ovakvim zakivate eksere u sanduk DPS-u

Suljo Crnogorac
Gost
Suljo Crnogorac

Dje nalazite ove spavače

Ajde
Gost
Ajde

Trebate zvati Azru da ponovo odbrani državu.
Još vam ona fali DN.

ANALITIČAR
Gost
ANALITIČAR

Javi se “ugledni” književnik, da opravda panažu…

Dino
Gost
Dino

Još Novak Kilibarda da iznese svoju analizu… Vidimo se u subotu.

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Ne laje kuca srla radi nego sebe radi!Ako ode gospodar ovom ,,knjizevniku,, ce znatno otanjiti dzep!

Foldars
Gost
Foldars

Podrška za DF. Kad ih ovakvi napadaju, onda su bez premca

Minjaš
Gost
Minjaš

Kako su se aktivirali botić opozicije. Biće koljenice u Kristal

Oli
Gost
Oli

Nekome koljenica ,a nekome suzavac

Dzoi Plameni
Gost
Dzoi Plameni

Mogu samo zakljuciti da ovaj gospodin streca od Srba. Bolest je to…

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Dzoi Plameni, ti stvarno isliš da neko može da streca od Srba….misliš kao Kosovari, kako li? Nikad Crnogorci nijesu strecali ni od koga pa nece ni danas!

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Hahaha…e, moj doktore, blago Dzonu Plamencu…

Bokser
Gost
Bokser

Bjese li ovo onaj sto je gostovao na Pinku, izmedju rijalitija Zadruga i Grand Show-a i dijelio lekcije, hahaha

Glupost
Gost
Glupost

Ti si samo nepismeni bokser bez srednje skole 🙁

JaviSe
Gost
JaviSe

Necemo mi glasat DF. Ista pasta. Ni Putin nam ne treba. Mi hocemo da vidimo okle ovima ovolike pare i kuce.

Gaet
Gost
Gaet

Ja ću uvijek glasati DF, jer ne mogu biti ista pasta oni koji su hapšeni i progonjeni i oni koji ih hapse i progone, to samo idiot i kravataš može da tvrdi. Podrška za DF!

Eon
Gost
Eon

Ubrzo ce ti oni u Spuz zbog izdajstva

Dukljanin
Gost
Dukljanin

četnici ne staju…

Alenka
Gost
Alenka

Zašto ne objavljujete komentare?

kakodane
Gost
kakodane

zato što boli koverat-istina

Vale
Gost
Vale

Evo ga ANB knjizevnik.

Neno
Gost
Neno

Nažalost si u pravu gos. Popoviću sve je isto samo nema šatora i prasića na ražnju ispred Skupštine

Nk86
Gost
Nk86

Svaka cast Popovicu. Otvaranje oci zaludjenom narodu nije na odmet, nego tesko da ce slijepi progledati.

Nikola
Gost
Nikola

jesu li svejesni ovi sto nas kradu 30 godina da im je puklo cim ih ovakvi mediokriteti brane, mada mediokritet za njih je jaka rijec. Samo jos vec bijes kod naroda izazivaju. no samo nastvite svi cete odgovarat pred sudom za svaku rijec

Gun
Gost
Gun

Jedna rijec u textu je dovoljna da okarakterise citav text i autora a to je rijec “pedesetak” .

Nenad
Gost
Nenad

Ispade da vi branite df..znaci samo df i velikosrp.nacionalistima smeta koverat ..a nana ostalima ne smeta..ja se stvsrno pitam ima li glasaca iz dps kojima koverat neje problem, a vecina nema leba da jede nego glasa za dzak brssna ili 50e..dno

Sanja
Gost
Sanja

vecina njih i agituje i privlaci ljude da glasaju a ne zele nista za uzvrat jer misle da je stranka ustvari drzava … Time im je on isprao mozak …

Karina
Gost
Karina

Kako volite taj izraz “nema leba da jede”. Kako ga olako koristite. Kako olako pričate o gladi, kao da je glad sinonim za nedovoljno visok životni standard.

Gun
Gost
Gun

Zasto mi ne objavljujete komentar? Poceli ste da selektujete?

Nikola
Gost
Nikola

nisu poceli to odavno rade

Pgggg
Gost
Pgggg

Hahahaha kakav šaban

Sjever
Gost
Sjever

Df i kriminalci iz dps su isti. A i viste izgleda dio te grupe.

Misko
Gost
Misko

Tacno tako sve gore navedeno i surova istina crnogorske politicke scene!

LSCG
Gost
LSCG

Gotov je. I ti ces jednog dana medhu slobodnim ljudima setati pognute glave

a eeeee
Gost
a eeeee

LSCG, aook, to ti reče pa uteče….

Sasa
Gost
Sasa

Isti scenario ! Vidio sam grafit na fasadi u BG i na stadionu pod Goricom ! “-Odupri se 16.02.”- Potpuno isti rukopis !

anoniman
Gost
anoniman

izgleda da se samo u crnoj gori ne smije promjeniti vlast a svudje u svijetu smije a ovi pisci pjesnici sto podrzavaju vlast i kritikuju opoziciju nek se malo pozabave kulturom koja je unistena inek malo kritikuju vlast a ne samo opoziciju

previše je
Gost
previše je

Kako da kritikuju onog ko im puno korito!?

ipard
Gost
ipard

Ovi takozvani demonstranti su pod stalnom propagandnom populistickom masinerijom i nece odustati tako lako. Njima je cilj samo destrukcija, sto se moze vidjeti po raznim likovima koji u jednom dzepu nose masku Guy Fawkes -a a u drugom kokardu i noz. Oni i nemaju drugog cilja bez izazivanja krvoprolica ali i to rade sofisticirano. Provociraju nasilnu reakciju vlasti i slicnih.… Više »

Alenka
Gost
Alenka

Ovo protesti su zbog pljačke Đukanovića i njegovih satrapa. Pusti ti crkvena pitanja i izmišljeni državni udar. P.s. nema kokardi, nema drugih obiljezja, znam da vas dps otpad to jako boli. Svi na proteste u subotu, do slobode!

Vladimir
Gost
Vladimir

Bi lu bolje bilo; bar iz higijenskih razloga, da ovih iz DF nema bi ali sam se bio zabrinuo sto g. Popovica nema nidje da se oglasi.

CG bez lopova
Gost
CG bez lopova

Platio bih da čujem razgovor između katunskog Šekspira i katunskog Tajnovidca. Tu sve vrca od inteligencije,dobre analitike i nevjerovatne duhovitosti.
Što više ovakvih intervjua,molim. Bolje reklame za proteste nema.
U subotu,zna se,jer MI SMO DRŽAVA !!

Eon
Gost
Eon

Tacnije MI SMO IZDAJNICI,koji bii za dobru poziciju u Bg prodali CG kao 1918

Pracka
Gost
Pracka

Jos jedan taster se ukljucio. “tri hiljade za gospodina”

Milan
Gost
Milan

Svaka čast da neko progovori protiv jednoumlja koncerna Vijesti,uljepsao si mi dan Popoviću. Neka se i drugi odvaže da napišu nešto ovako protiv reketaša Ivanovića i Perovića.

Superhik
Gost
Superhik

Milorade, Milorade prihvati se pisanije knjiga, batali politiku

Nikola
Gost
Nikola

nije on ni za pisanje knjiga nego da radi nedje kao portir

Alenka
Gost
Alenka

Ovaj lik, bivši bokser, sadašnji navodni pisac, trebao bi da se oproba u žanru naučne fantastike. Dobro mu ide. Pogledajte, u ovom kratkom SF uradtku pominje GRU, Novičok, Koncern Vijesti, Austrijsku katoličku organizacij, četnike………..Istina, nema još vanzemaljaca, ali se očekuju na kraju balade.

kakodane
Gost
kakodane

Koverat Patriota!!!!!

otkucaji
Gost
otkucaji

sve si tacno rekao milorade, baš i zato jer se ne snalaze,zatekao ih je nespremne jedan nebitan lik tipa duško knežević. ali sve je to dobro za nešto, ubrzo đe se pokazati da li i ko može uopšte braniti ovu zemlju ili je to samo manekanstvo… sada ćeš biti kritikovan od ovih ustavnih patriota koje glume crnogorce a podržavaju proteste… Više »

Nemanja
Gost
Nemanja

Nepismeni pisac sluđuje nepismeni narod!!!

boki
Gost
boki

Bravo “književni” botu. Dobićeš apanažu svoju danas, samo se javi u štab.

Gun
Gost
Gun

Jedna rijec u textu je dovoljna da okarakterise citav text i autora a to je rijec “pedesetak” .

Komsija-Cyprus
Gost
Komsija-Cyprus

Pare bih dao da te mogu srest u Srbiju.

Crvena Kapica
Gost
Crvena Kapica

Evo mene umjesto njega ruski izmecaru gdje hoces, pa da vidis Boga licno. Biraj mjesto.

Sashka
Gost
Sashka

Hoces mene da sretneš u Beogradu? Moskva?

Jox
Gost
Jox

A velja je muka na vođu kad tebe nađoše i iskopaše da nešto prozboriš…koliko si dobio u koverti?
A dome, izađi deder napolje vidi jel prestao ovaj vjetar da duva…
Jadna je ova naša napaćena zemlja đe tebe neko čita i sluša, ove pripejd književnike i analitičare za odbranu lika i djela vođe i njegovog lopovluka.

Sanja
Gost
Sanja

a ti bolje da si knjigu kakvu napisao nego sto pises po portalima jer se izdajes za kakvog pisca toboze .
Wvo procitao sam 500 knjiga do sada ali tvoju nesto ni jednu vala , niti mi se cini da sam je dje vidio na kakav sajam knjiga …

Hax
Gost
Hax

Evo jos jedan kovertas-sendvicar.

CedomirO
Gost
CedomirO

Ovi protesti su jasno dizajnirani iz jednog centra, naloženo je da se skinu kokarde i šubare, transparent je latinični, pisan istim fontom kao onaj iz Beograda, sa sve hashtag-om (#) na početku. Nakon brojnih neuspjeha demonstracija sa srpskom ikonografijom, sada se pokušava vuk odjenuti u jagnjeće ruho. A krajnji cilj je samo jedan: promjena državnog statusa Crne Gore. Retoričko pitanje:… Više »

Dzon Konor
Gost
Dzon Konor

Zelja ce ih bit .

JaviSe
Gost
JaviSe

Perovic protiv CG?

Japanac
Gost
Japanac

Dobar momak, steta sto se nije redovno skolova. Inace ima istine i u ovome sto kaze. Cinjenica je da u malim drzavama, pa i u mnogo vecim, svako nezadovoljstvo gradjana, ce neko sa strane pokusati da iskoristi za neke svoje ciljeve, ali to nijesu samo rusi, tu su i drugi, kao, ameri, francuzi, britanci, sad i kinezi, itd. Da ne… Više »

Zensko oko
Gost
Zensko oko

Opustis li se ti ikad ??
Gleda li utakmicu sinoc???
Uskoro do najvece pobjede
Na krovu svijeta…
Opusti se i uzivaj

Pisac
Gost
Pisac

Odgovori Popovića i njegova vizija izlaska iz ove krize često su nelogični iako sam saglasan sa njim da je situacija opasna. On jednako stavlja DPS i predsjednika kao nosioce rješenja, a sam kaže da je DPS krivac za mnoge stvari. Kuda i kako, onda?

lambo
Gost
lambo

pa to se zove pozitivna kritika. treba malo inteligencije.

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Zna li dotični bokser šta su kovertirane ostavke?

Jovanka
Gost
Jovanka

Masu mi je ovo da citam, a vidim iz naslova da je za vlast, necu citat casti mi da me zaludjuju jos vise i ovako ne znam dje udaram…

Mileva
Gost
Mileva

Sve je to tačno Popoviću.

RS3
Gost
RS3

Slamka jedna,među vihorove…Preczno,britko,bravo za članak.

Send this to a friend