Politika

Pajović: Nikad nijesam dobio ponudu za mjesto premijera

Pozitivna Crna Gora danas je obavila konsultacije povodom aktuelne političke situacije sa svojim evropskim partnerima u Evropskom parlamentu.

Tokom konsultacija razmatrale su se nove okolnosti nastale prihvatanjem Plana Pozitivne za prevazilaženje političke krize od strane Vlade.

Plan Pozitivne opoziciji omogućava ulazak u izvršnu vlast, nakon skoro tri decenije, kako bi je kontrolisala u onim djelovima u kojima je prisutna zloupotreba državnih resursa u izborne svrhe.

Prethodno su pedeset članova Evropskog parlamenta iz 17 evropskih država snažno podržali napore Pozitivne da se očuva integritet, nezavisnost i stabilnost Crne Gore naglašavjući da je od suštinske važnosti poziv na na fer i slobodne izbore, kao i nastavak procesa evroatlanskih integracija.

“Drago mi je što smo svi svjesni ljekovitosti rješenja koje je ponudila Pozitivna. Drago mi je što nemamo nikakve vrste ucjene i optimističan sam da ćemo koncept koji smo pokrenuli izvesti do kraja. Pominjanje da je neko tražio četiri ministarska mjesta nije tačno. Planom Pozitivne tražen je ulazak opozicije u četiri ministarstva u kojima je prepoznata zloupotreba državnih resursa. Ono što su ostale kolege iz opozicije predložile jeste razrada svega onoga što je obuhvatio naš Plan i raduje nas činjenica da je Plan Pozitivne prihvatljiv za sve. Ono što će Pozitivna predočiti DPS-u i premijeru jeste da će im trebati mapa puta i vremenski okvir realizacije plana Pozitivne”, kazao je Pajović.

Odgovarajući na pitanje novinara da li mu je nuđeno mjesto premijera, Pajović to negira.

“Nikada mi nije nuđeno mjesto premijera“, jasan je Pajović.

On poručuje da se pristup Pozitivne razlikuje od pristupa njihovih opozicionih kolega.

“U našem planu stoji da želimo da formiramo komisiju koja će se baviti monitoringom medija. Cilj nam je da razotkrijemo pristrasnost određenih medija kako bi javnost znala koju političku opciju podržava određeni mediji”, objasnio je Pajović.

Pozitivna traži formiranje skupštinskog odbora koji bi se bavio medijima.

“Mi vjerujemo da će se ispuniti rokovi kada je u pitanju formiranje specijalnog policijskog tima”, nada se Pajović.

Lider Pozitivne je demantovao pisanje Vijesti da se on i Azra Jasavić nalaze pod policijskom zaštitom.

“Nemamo zaštitu policije. Ovo je pokušaj da se dezavuise javnost. Sami ćemo se izboriti sa situacijom u kojoj smo se našli”, jasan je Pajović.

Objašnjava u čemu se program Pozitivne, kada je u pitanju kontrola medija, razlikuje od ostalih.

“Mi predlažemo monitoring, gdje bi kasnije skupštinski odbor upoznao javnost sa pristasnošću određenih medija kako bi građani znali koju političku opciju zastupa određeni medij”, kazao je Pajović.

Prokomentarisao je i to što je Srđan Perić napustio Pozitivnu, a zadržao poslanički mandat.

“Srđan Perić je dao mandat na raspolaganje stranci. Vjerujem da je Perić zaslužio mandat i treba da ostane poslanik zbog svojih kvaliteta koji su nam u daljem ovom procesu potrebni bez obzira na to kojoj političkoj opciji bude pripadao”, naglasio je Pajović.

Poručuje i da se neće večeras sastati sa Đukanovićem, već da će mu u pisanoj formi dostaviti mapu puta Pozitivne.

Vijesti mahom negativno o Pozitivnoj

Lider Pozitivne pokazao je i negativan odnos Vijesti prema toj partiji, pogotovo posljednjih mjesec dana. 

Naime, u periodu od 8. do 31. januara, Vijesti su objavile čak 44 teksta o Pozitivnoj. 

O Pozitivnoj Crnoj Gori Vijesti su proteklih mjesec dana mahom objavljivale negativne tekstove, čak 30 njih, što u odnosu na ostale partije čini 56 odsto negativnih objava.

Međutim, o Demosu, SNP-u i URA-i nijesu pisali ništa negativno, o DF-u tek jednan negativni tekst, a o SDP-u tri.

 

Send this to a friend