Politika

Pajović: Pravno nasilje dobiće svoj epilog na sudu

Darko Pajović

Bivši ambasador Crne Gore u Pekingu Darko Pajović kazao je da je “lagati i varati domaću i međunarodnu javnost veoma neodgovorno i krajnje neprimjereno“, komentarišući za Pobjedu postupak Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore koje je obmanulo zemlje domaćine, obavjestivši ih da su sedmorici crnogorskih ambasadora mandati okončani 16. a ne 25. februara kada je predsjednik države potpisao ukaz o opozivu.

Pobjeda je juče objavila da je Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore obmanulo međunarodnu javnost i zemlje domaćine kada je verbalnom notom obavijestilo da je 16. februara okončan mandat ambasadorima, Miodragu Vlahoviću, Darku Pajoviću, Sanji Vlahović, Veri Kuliš, Dušanki Jeknić, Tarzanu Miloševiću i Obradu Mišu Stanišiću, i da je opozvanim ambasadorima prekjuče uručeno saopštenje da im shodno ukazu predsjednika države mandat opunomoćenih ambasadora prestaje zaključno sa – 25. februarom.

Iako je ambasadorima, kako je pisao ovaj list, sve do prekjuče tekao mandat, nezakonito postavljeni otpravnici poslova, po instrukcijama Ministarstva vanjskih poslova, verbalnim notama su 16. februara, zemlje domaćina obmanuli da oni preuzimaju dužnost.

Obijali su brave, pretresali prostorije ambasada i koristili pečate, iako bi zbog toga, zajedno sa onima koji su im dali instrukcije, mogli da snose krivičnu odgovornost.

Vlada i Ministarstvo vanjskih poslova su u posljednjih desetak dana protiv sedmoro crnogorskih ambasadora vodili neargumentovanu i u zakonu neutemeljenu hajku. Posebno brutalno su napadani ambasadori pri Svetoj Stolici Miodrag Vlahović i u Pekingu Darko Pajović.

“Mi smo na nezakonite radnje nadležnih upozoravali. Paradoks je da su neki pozivali na našu odgovornost, a danas smo svi svjedoci da će odgovarati nadležni u Ministarstvu vanjskih poslova”, kaže Pajović.

Bivši ambasador u Pekingu ističe da će pravno nasilje i nezakonite radnje epilog dobiti na sudu.

“Nema dileme da će pravno nasilje i nezakonite radnje dobiti svoj epilog na sudu, jer za iskazani primitivizam i nasilje mora se odgovarati da se više nikada ne bi ponovili”, kategoričan je Pajović.

Bilo bi pristojno, smatra on, da se svi oni koji su ih javno optuživali sada javno izvinu za sve teške riječi koje su izgovorili, a „koje smo svjedoci da nijesu bile istina“.

“Ne očekujem tako nešto, naravno, jer se crnogorsko društvo još uči i demokratskoj kulturi i pristojnosti kod iznošenja javnih stavova, ali uvijek treba biti optimista da će se to jednog dana i desiti”, ističe Pajović.

PEČAT BIO U AMBASADI

Proteklih deset dana ambasadoru u Pekingu Darku Pajoviću resorno ministarstvo je kršeći zakon onemogućilo pristup ambasadi. Dva-tri puta optuživali su ga da je iznio pečat i platne kartice iz ambasade, da opstruira primopredaju dužnosti, prijetili mu da će krivično odgovarati.

Prvi sekretar Damir Šabanović, koji je postavljen za privremenog otpravnika poslova i prvi savjetnik Pavle Bojić zamijenili su bravu u ambasadi da bi spriječili ulazak ambasadora. Detaljano su, po instrukcijama MVP-a, dva-tri puta pretresali ovo diplomatsko-konzularno predstavništvo i uspjeli samo da pronađu platne kartice. Tvrdili su da je službeni pečat iznio ambasador.

Međutim, istina je, kaže Pajović, posve drugačija.

“Primopredaja je urađena kada je trebalo i kako je trebalo i o tome je uredno i civilizovano sačinjen zapisnik. Još jedna nestina je da sam bilo što od službenih stvari unio ili iznio iz ambasade. Naprotiv, sve je bilo u ambasadi na mjestima gdje i pečat i dokumenta i ostale stvari trebaju da se drže shodno pravilima. Zašto se ove stvari ne drže na mjestu koje je dostupno svakom, mislim da nije potrebno posebno objašnjavati. Imao sam, lično i dodatni razlog za sve navedeno, zbog činjenica koje sam naveo MVP-u dopisom od 28. oktobra 2020”, ističe Darko Pajović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Brasil007
Gost
Brasil007

Ne spominji zakon kumim te Bogom!
Da je po zakonu, znaš dje bi ti bio.

Ej_ej
Gost
Ej_ej

Svaka cast Pajovicu sve je po zakonu i ustavu Crne Gore odradjeno. No su ovi sad kukavci koji ne postuju ni sebe same, a ne da sta ju sta su pravila i propisi.

Muto
Gost
Muto

Dobro obraza imas da se javis!

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Ovaj ima obraza da se pojavi u medije???

Vlado
Gost
Vlado

Ako se radi pravedno tebe sto prije u Spuz.

Sale
Gost
Sale

Ha ha ha Pajovicu izdajico

Hajduk
Gost
Hajduk

Ene, jos se zalis nesto?
Najveci izdajnik u istoriji crne gore ikad

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Sve po zakonu naplatiti!

Mladen
Gost
Mladen

Pajović je sinonim za političku korupciju i izdaju principa. Kako ga nije sramota da izlazi u javnost. Preko 5000 evra mjesečno je imao platu kao ambasador, a ništa nije radio.

Riki
Gost
Riki

Ovaj ima obraza da se javi..hahaha e ti ga na sudu neces dobijati sigurno hahah

Milos
Gost
Milos

E moj pajovicu za male pare si se prodao i tebi je to sad jasno

Sava
Gost
Sava

Da je sreće i zakona ti bi moj Pajoviću bio u Spužu a ne mi prosipao poštenje

DDE
Gost
DDE

Blokirao je dolazak vakcina iz Kine
Biolog,strucnjak za vantjelesnu oplodnju
Zbog sake vlasti postao monstrum
Nadam se da ce se ispitati uloga doticnog u ovim dogodjajima sa sabotiranjem nabavke vakcine

ND123
Gost
ND123

Pajoviću
Pravilo je poštuj i sprovodi odluke pretpostavljenih a posle se žali i tuži ako misliš da nijesu protokolarne

Lux
Gost
Lux

Spoljna politike po krvno bratstvenickog svojstvu, ovi primitivci novi ogledalo marioneta sto bi I cg trebala biti

Mali NK
Gost
Mali NK

Jednom sam ti vjerovao Pajovicu,a sad ne mogu,izvini.

Sasa
Gost
Sasa

Sad je postaviti izdajnike Crne gore da je unize i da predstave proslu vlast kao losu,na nasu srecu ovi iz EU i SAD su mnogo pametniji od nase vlade tako da kad se zavrsi ova pandemija bice zavrtanje uši i lomljenje kicme kao i devedesetih.

Send this to a friend