Politika

Palma pozvao Đukanovića da povuče priznanje nezavisnosti Kosova

Dragan Marković Palma

Lider Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma pozvao je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da povuče priznanje nezavisnog Kosova.

“Pošto se nalazim u posjeti Crnoj Gori, razgovarao sam sa građanima Budve, Tivta i Herceg Novog o najvećem problemu kada je Srbija u pitanju, a to je Kosovo i nijednog građanina u tim gradovima nisam sreo da mi je rekao da podržava priznanje jednostrano proglašenog nezavisnog Kosova od strane Crne Gore. Ja pozivam  Đukanovića i Vladu Crne Gore da promjene svoju odluku i da povuku ono što su uradili među prvim zemljama kada je u pitanju nezavisnost takozvanog Kosova”, kazao je Marković tokom posjete Herceg Novom.

On je dodao da je ova odluka možda bila veliki pritisak na Crnu Goru ili trenutak slabosti.

“Crna Gora bi povlačenjem te odluke dala kredibilitet Srbiji, jer bi nakog toga veliki broj zemalja takođe povukao priznanje nezavisnosti te lažne države, jer je Crna Gora jedna od bivših republika nekadašnje Jugoslavije, koja je djelila i dobro i loše sa Srbijom. Mi smo bratski narod i mnogo mješovitih brakova ima između naša dva naroda“ , izjavio je Palma, koji se nalazi u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Očekuje da Crna Gora prihvati njegovu molbu.

“To nije ni sramota ni bruka. Ako ste pogriješili, povucite svoju odluku i da od 1. oktobra ove godine, ako ne prije, Crna Gora kaže da ne priznaje nezavisno Kosovo, jer je Kosovo sastavni dio Srbije“, poručio je Marković.

90 Komentara na "Palma pozvao Đukanovića da povuče priznanje nezavisnosti Kosova"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend