Politika Nikolić na sastanku sa ruskim ambasadorom Maslenikovim

Parlamentarna diplomatija ključ osavremenjavanja odnosa Moskve i Podgorice

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić primio je novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije Vladislava Vladislavoviča Maslenikova, koji je izrazio želju da odnosi dvije države budu unaprijeđeni u skladu sa viševjekovnim istorijskim i prijateljskim vezama.

Nikolić je ocijenio da je pogoršanje odnosa Crne Gore i Ruske Federacije dijelom nastupilo i zbog krupnih problema na međunarodnom planu, ali da je važno da danas postoji spremnost da se zajedničkim i postupnim radom prevaziđe aktuelno stanje.

“Zapadna orijentacija Crne Gore, ne treba da bude prepreka za unapređenje odnosa sa Rusijom. Parlamentarna diplomatija može biti jedan od modela za osavremenjavanje bilateralnih odnosa Moskve i Podgorice”, kazao je Nikolić.

Maslenikov se saglasio da je zategnutost u odnosima povezana, pored ostalog, i sa problemima na međunarodnom planu, uz ocjenu da narodi Crne Gore i Ruske Federacije zaslužuju bolje odnose.

“Što se Crne Gore tiče, ukoliko postoji politička volja za normalizacijom i jačanjem odnosa, mi smo spremni da idemo tim putem”, naglasio je ruski ambasador.

Maslenikov je kazao da Rusija sa interesovanjem prati proces proširenje EU i da nikada nije bila protiv širenja te organizacije, za razliku od “dobro poznatog” protivljenja Moskve NATO proširenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Na jednu stranu lukavo u pokušaju, pružamo ruku Rusiji koja očito služi sa slikanje ,a na drugoj strani im uvodimo sankcije i to zarad interesa drugih.Nisu Rusi glupi i oni će nam pružiti ruku to ih ništa ne košta, ali će nam i odgovoriti na sankcije.

Zlo🐂June
Gost
Zlo🐂June

Zarad interesa drugih? Može li dokučiti tvoj mozak da smo mi ti drugi?!

Garfild
Gost
Garfild

Imitator sefa

Obozavateljka🥰
Gost
Obozavateljka🥰

Mislis rasturac opozicije i najbolji poslanik 😄 taj i nijedan drugi 😃

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Što jače sankcije prema rusiji ona popušta nemogu rusi bez crnogirskog žita kukuruza pasulja paprika dinja i lubenica nafte struje …što rigoroznije sankcije bolji odnosi

Send this to a friend