Politika

Partije na kampanju u Herceg Novom mogu najviše potrošiti 30,4 hiljade eura

Herceg Novi

Na osnovu ovlašćenja iz Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Agencija za sprječavanje korupcije donijela je rješenje o visini iznosa sredstava koje politički subjekat može da utroši za finansiranje izborne kampanje za izbore odbornika u Skupštini opštine Herceg Novi, koji će biti održani 9. maja 2021. godine, saopšteno je iz ASK.

Zakonom je propisano da najviši dozvoljeni iznos ne smije preći iznos budžetskih sredstava koja se odvajaju za finansiranje troškova izborne kampanje, a koja su na nivou od 0,25 odsto planiranog tekućeg budžeta opštine.

“Tekući budžet Opštine Herceg Novi za 2021. godinu iznosi 12.163.000 eura. Kako se za izbornu kampanju iz opštinske kase opredjeljuje 30.407,50 eura, to je ujedno i limit troškova za kampanju po političkom subjektu”, pojasnili su iz ASK.

Agencija će kontrolisati troškove političkih subjekata u kampanji, vršiti suštinku kontrolu njihovih aktivnosti, a posebno kontrolisati sredstva prikupljena iz javnih kao i privatnih izvora, u skladu sa Zakonom.

Tabela opredijeljenih sredstava i propisanih limita za finansiranje izborne kampanje za lokalne izbore u Herceg Novom dostupna je na linku.

Send this to a friend