Politika

Partijske kolege nagovaraju Jonicu da osnuje novi SNP

Jonica i Joković
Jonica i Joković

Bivši i sadašnji članovi Socijalističke narodne partije i neki nezavisni intelektualci ovih dana “pritiskaju” bivšu poslanicu ove partije Snežanu Jonicu da osnuje “novi SNP”, a Crnom Gorom kruži izjava koju je potpisalo 1.000 članova SNP u kojoj se traži ostavka Vladimira Jokovića.

Osim Podgorice, najveći broj onih koji žele da obnove izvorni SNP je u Kotoru i Budvi, gradovima u kojima je ova partija dio vlasti, a čiji su se funkcioneri “otrgli” sadašnjem rukovodstvu partije, pišu Dnevne novine.

Među onima koji su zainteresovani za osnivanje “nove” partije ima i osnivača SNP, a prema nezvaničnim informacijama, ova grupa koja inicira da se sadašnji SNP prepusti Jokoviću i stvori novi politički subjekt već ima organizovanu partijsku strukturu u 16 opština.

Snežana Jonica se juče nije javljala na brojeve telfona dostupne redakciji Dnevnih novina, a izvor tog medija tvrdi da se još nije izjasnila o ovoj inicijativi.

“Bivšim, ali i sadašnjim članovima SNP-a, kao i pripadnicima nekih drugih partija koji imaju slične ideje sa nama potreban je lider i partija koji imaju infrastrukturu koju će upotrijebiti prije svega za dobrobit svoje partije, a ne da je nude drugim političkim subjektima. Da li je to Jonica? Vidjećemo. Više nemamo vremena da slušamo one koji šire demagogiju, moramo da radimo i da rješavamo probleme. Postoji ogroman politički prostor za naše ideje”, kaže  sagovornik Dnevnih novina koji je želio da ostane anoniman.

U Socijalističkoj narodnoj partiji ima 30 članova Glavnog odbora koji od Kongresa nikada nijesu otišli na sjednicu ovog partijskog tijela, a prema nekim tvrdnjama, sada ih ima ukupno najmanje 50. GO SNP, inače, ima oko 130 članova. U posljednja dva mjeseca partiju je napustilo još četvoro mladih stručnjaka koji su bili zaposleni u njoj i bili su članovi GO. SNP su napustile i šefica pravne službe, šefica računovodstva, sekretarica Kluba poslanika i bivši šef medijskog pula…

Ovih dana Crnom Gorom kruži izjava koja još nije predata rukovodstvu SNP, a koju je potpisalo više od hiljadu članova SNP, a među njima i 50 članova GO, koje je izabrao 8. Kongres partije u kojem se traži da Vladimir Joković i potpredsednik Dragoslav Šćekić podnesu neopozive ostavke, zajedno sa ostalom članovima rukovodstva SNP.

Prema pouzdanim saznanjima Dnevnih novina Snežana Jonica je spriječila potpisnike da ovo pismo upute rukovodstvu partije, s obrazloženjem da je dosta unutarpartijskih borbi i da probleme treba drugačije rješavati.

U izjavi, u koju su Dnevne novine imale uvid, piše da je Vladimir Joković za nepunu godinu uspio da desetkuje i unizi SNP u svakom mogućem smislu.

Potpisnici izjave podsjećaju da je na lokalnim izborima održanim 27. maja SNP je u 11 opština osvojio ukupno 16 odbornika, što je istorijski minimum.

U izjavi koju je potpisalo više od 1000 članova SNP-a piše da nije slučajno Dragoslav Šćekić 20. maja, odlaskom na inauguraciju Mila Đukanovića, nedvosmisleno pokazao ko mu je jedini šef kojeg prihvata i priznaje.

“Sada je vrijeme da on i njegova marioneta, koja se predstavlja kao predsjednik partije, oslobode časno članstvo SNP svojih sramnih postupanja i svjesnog uništavanja partije, jer naših 20 godina borbe za istinu i pravdu nije na prodaju ili predaju u ruke onih protiv kojih smo se ove dvije decenije beskompromisno borili, a sve zarad dobra Crne Gore. Poručujemo Šćekiću i Jokoviću ako imate imalo političkog morala sami podnesite ostavke, ali pošto ga nemate tražimo to od vas u ime onoga što je najvrednije u našoj partiji našeg časnog članstva, koje ne želi da bude saučesnik u uništenju i rušenju 20 godina ponosne istorije SNP”, ističe se na kraju izjave.

25 Komentara na "Partijske kolege nagovaraju Jonicu da osnuje novi SNP"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend