Politika

Partijske kolege nagovaraju Jonicu da osnuje novi SNP

Jonica i Joković

Bivši i sadašnji članovi Socijalističke narodne partije i neki nezavisni intelektualci ovih dana “pritiskaju” bivšu poslanicu ove partije Snežanu Jonicu da osnuje “novi SNP”, a Crnom Gorom kruži izjava koju je potpisalo 1.000 članova SNP u kojoj se traži ostavka Vladimira Jokovića.

Osim Podgorice, najveći broj onih koji žele da obnove izvorni SNP je u Kotoru i Budvi, gradovima u kojima je ova partija dio vlasti, a čiji su se funkcioneri “otrgli” sadašnjem rukovodstvu partije, pišu Dnevne novine.

Među onima koji su zainteresovani za osnivanje “nove” partije ima i osnivača SNP, a prema nezvaničnim informacijama, ova grupa koja inicira da se sadašnji SNP prepusti Jokoviću i stvori novi politički subjekt već ima organizovanu partijsku strukturu u 16 opština.

Snežana Jonica se juče nije javljala na brojeve telfona dostupne redakciji Dnevnih novina, a izvor tog medija tvrdi da se još nije izjasnila o ovoj inicijativi.

“Bivšim, ali i sadašnjim članovima SNP-a, kao i pripadnicima nekih drugih partija koji imaju slične ideje sa nama potreban je lider i partija koji imaju infrastrukturu koju će upotrijebiti prije svega za dobrobit svoje partije, a ne da je nude drugim političkim subjektima. Da li je to Jonica? Vidjećemo. Više nemamo vremena da slušamo one koji šire demagogiju, moramo da radimo i da rješavamo probleme. Postoji ogroman politički prostor za naše ideje”, kaže  sagovornik Dnevnih novina koji je želio da ostane anoniman.

U Socijalističkoj narodnoj partiji ima 30 članova Glavnog odbora koji od Kongresa nikada nijesu otišli na sjednicu ovog partijskog tijela, a prema nekim tvrdnjama, sada ih ima ukupno najmanje 50. GO SNP, inače, ima oko 130 članova. U posljednja dva mjeseca partiju je napustilo još četvoro mladih stručnjaka koji su bili zaposleni u njoj i bili su članovi GO. SNP su napustile i šefica pravne službe, šefica računovodstva, sekretarica Kluba poslanika i bivši šef medijskog pula…

Ovih dana Crnom Gorom kruži izjava koja još nije predata rukovodstvu SNP, a koju je potpisalo više od hiljadu članova SNP, a među njima i 50 članova GO, koje je izabrao 8. Kongres partije u kojem se traži da Vladimir Joković i potpredsednik Dragoslav Šćekić podnesu neopozive ostavke, zajedno sa ostalom članovima rukovodstva SNP.

Prema pouzdanim saznanjima Dnevnih novina Snežana Jonica je spriječila potpisnike da ovo pismo upute rukovodstvu partije, s obrazloženjem da je dosta unutarpartijskih borbi i da probleme treba drugačije rješavati.

U izjavi, u koju su Dnevne novine imale uvid, piše da je Vladimir Joković za nepunu godinu uspio da desetkuje i unizi SNP u svakom mogućem smislu.

Potpisnici izjave podsjećaju da je na lokalnim izborima održanim 27. maja SNP je u 11 opština osvojio ukupno 16 odbornika, što je istorijski minimum.

U izjavi koju je potpisalo više od 1000 članova SNP-a piše da nije slučajno Dragoslav Šćekić 20. maja, odlaskom na inauguraciju Mila Đukanovića, nedvosmisleno pokazao ko mu je jedini šef kojeg prihvata i priznaje.

“Sada je vrijeme da on i njegova marioneta, koja se predstavlja kao predsjednik partije, oslobode časno članstvo SNP svojih sramnih postupanja i svjesnog uništavanja partije, jer naših 20 godina borbe za istinu i pravdu nije na prodaju ili predaju u ruke onih protiv kojih smo se ove dvije decenije beskompromisno borili, a sve zarad dobra Crne Gore. Poručujemo Šćekiću i Jokoviću ako imate imalo političkog morala sami podnesite ostavke, ali pošto ga nemate tražimo to od vas u ime onoga što je najvrednije u našoj partiji našeg časnog članstva, koje ne želi da bude saučesnik u uništenju i rušenju 20 godina ponosne istorije SNP”, ističe se na kraju izjave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Najbolja u Parl
Gost
Najbolja u Parl

Jonica je jedan od rijetkih poslanika koji se godinama borio za građane. Ne uklapa se u profil sadašnjih političara. ovo su sve foliranti i neznalice. Preozbiljna je ona i siguran sam da nije luda da se u ovo blato i mulj spušta.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

A koliko puta se ovaj mrceni snp omacio ni broja se vise ne znam macicima

Sanjo
Gost
Sanjo

Ona je jedina oktenula glavu na svoje, nije se ustrucavala no nazvala dps da zaposli svoje, a mene bez posla ostalvili zbog zivkovicke u zavod za zaposljavanje, moralne gromade ovi politicari.

Jokan
Gost
Jokan

Na stranu politika, pa čak i sadržaj diskusija u skupštini, nema poslanika koji je gestikulacijama, naglaskom i konstrukcijom rečenice iritantniji. Užas.

Znao sam
Gost
Znao sam

Vidio sam Đoka Blažića da razgovara sa Jonicom. Garant će on u njenu partiju.

Minimalizam
Gost
Minimalizam

Stvarno, odavno nije osnovana nijedna nova partija.

Gost
Gost
Gost

Ja sam za to da Sneža bude predsjednica jedne nove moćne građanske partije. Sneža je najbolja!

UFO
Gost
UFO

Neka, neka. Stonih lampi i “novih moćnih građanskih partija” nikad dosta.

UFO
Gost
UFO

Neka, neka. Stonih lampi i partija, nikad dosta.

Bakica
Gost
Bakica

UFO uljepsao si mi dan.Hvala ,ziv bio.

Halo
Gost
Halo

Ko je ova žena? Što mi je poznata.

ND
Gost
ND

ista će im sudbina biti. Ova partija je završila svoju misiju.

Ahaha
Gost
Ahaha

Ma kakav novi SNP, to su gluposti.

Uros
Gost
Uros

Kad bude imala glasova kolko Scekic i Jokovic u svojim sredinama onda neka dijeli lekcije.

...😂😂😂
Gost
...😂😂😂

Kako Sćekiću ide gradjevinski biznis?

Vaga
Gost
Vaga

Nema od te partije nista,izgleda da je ovo sad ceranje inata.

Radule C
Gost
Radule C

Jonicinoformirnje nove politicke partije,dokazuje da je u stvari sve dobro isplanirano i pripremljeno sa pazljivo izabranim tajmingom udara na SNP i Jokovica. Narod voli Jokovica, vjeruje mu i za njega glasa..dokaz Pluzine.

Vojo
Gost
Vojo

Pa naravno, sve sto ovoj Crnoj Gori treba je nova partija. Naprijed! 👍

Brat međedov
Gost
Brat međedov

Nju moze samo Udba da nagovara.

All
Gost
All

Snezo uz tebe smo! Kolege iz Luke

Bosko
Gost
Bosko

Mislim da je uzaludno da Jonica osniva novu partiju i da ce to biti promasaj.

Vesna
Gost
Vesna

I sve ih je snezana uz pomoc dps zaposlila u drzavne firme. Zavod za zaposljavanje, ministarstvo kulture, kulturni centar i u luku kotor.

JankoPg
Gost
JankoPg

Mislim da je ova vijest obicna izmisljotina..

urmileta
Gost
urmileta

Naprijed ANB i ostali njeni protagonisti. Za dobrim konjem se diže prašina a za puzavcima ostaje blato!!!!!!!

Emilo KO
Gost
Emilo KO

Baco i Jonica, stara ispricana prica samo po direktivi. Zar Baco vise ne gradi stanove.

Send this to a friend