Politika

Predsjednici stranaka koalicije Za budućnost Crne Gore: Krivokapić iznevjerio naše strpljenje i izgubio podršku, predlažemo Demokratama i URI sporazum

Odustajanjem premijera Zdravka Krivokapića da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom srušeni su osnovni principi naše koalicije. Time je premijer iznevjerio naše strpljenje i izgubio našu podršku, sve dok se obećano ne ispuni, i to bez odlaganja. Koalicija “Za budućnost Crne Gore” ima dužnost koja je iznad politike i svakog interesa, istaknuto je na današnjem sastanku predsjednika stranaka te koalicije u Podgorici, sa kog je zatraženo i da se sa partnerima iz parlamentarne većine potpiše precizan i jasan koalicioni sporazum svih stranaka koje je čine, a koji će obavezati ne samo potpisnike, nego i njihove predstavnike u izvršnoj vlasti.

“Obavezni smo da poštujemo građane, da ih ne iznevjerimo, da ih slijedimo i budemo izvršioci njihovih očekivanja. Duboko smo razočarani posljednjim političkim i politikantskim kalkulacijama premijera Zdravka Krivokapića kojima je nanio veliku štetu onima što su ga izabrali i koji su mu vjerovali”, navode lideri stranaka te koalicije.

Kako ističu, ustupili su mu prvo mjesto na njihovoj listi, pobijedili su i izabrali Vladu koju je on predložio, bez bilo kakvih konsultacija sa njima.

“Svjesno smo postupali suprotno političkim zakonima modernih društava, sve iz vjere i nade da je to čovjek koji može da pogriješi kao i svi mi, ali koji neće obmanuti, prevariti i okrenuti leđa svojima. Vjerovali smo da neće raditi sebično za sebe i one druge koji su poraženi na izborima”, navode.

Kako kažu, premijer je prekršio obećanje i datu riječ građanima, Crkvi i blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju i patrijarhu Irineju.

“Nepotpisivanje Temeljnog ugovora, neprikladan i neodgovoran odnos prema vjerujućim ljudima i SPC je najveći politički udarac našoj koaliciji od strane premijera. Očigledno je da svako drugi, počev od manjih koalicionih partnera do činovnika pojedinih NVO, imaju veći uticaj na Vladu od nas koji je sa dvotrećinskom većinom podržavamo. To je ne samo neprihvatljivo, nego je i ponižavajuće”, poručuju predsjednici stranaka koalicije Za budućnost Crne Gore.

Navode da, kada se potroši riječ, izgubi povjerenje i nekadašnja skromnost zamijeni umišljenošću, ličnom veličinom i važnošću, onda narodu ne ostaje ništa drugo nego da ustane i kaže da ga tako preko noći promijenjen čovjek više ne može predstavljati.

“Bilo bi prirodno da se Krivokapić zahvali svima nama, da zatraži oprost i od onih koji su ga preporučili i pokaže da je demokratija iznad svakog pojedinca, a parlamentarna volja predstavnika naroda zakon koji se mora poštovati u svakoj prilici. Nažalost, plašimo se da se to neće desiti”, dodaju.

Zato pozivaju partnere u parlamentarnoj većini da, nezavisno od odgovora Krivokapića, koji nije želio sa njima da razgovara ni oko budžeta, što je posebna i strašno ozbiljna tema, potpišu precizan i jasan koalicioni sporazum svih stranaka koji je čine, a koji će obavezati ne samo sve potpisnike, nego i njihove predstavnike u izvršnoj vlasti.

“Nažalost, džentlmenski sporazum i data riječ na kojima se uspostavila i izglasala Vlada Zdravka Krivokapića se u kontinuitetu kompromituje od strane premijera koji gotovo ništa nije uradio od onoga što je čvrsto obećao. Zbog toga moramo vlastitim potpisima jasno i precizno svjedočiti o preuzetim obavezama i međusobnim odnosima. Uvjereni da tom poslu možemo odmah i savjesno pristupiti, šaljemo čvrstu i odlučnu poruku naše snage da odbranimo tekovine avgustovske pobjede naroda”, zaključuju predsjednici stranaka koalicije Za budućnost Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Strašno
Gost
Strašno

Koalicija ,,Ne Daj Bože”.

Djoko
Gost
Djoko

A sto se kao folirate? Ako nijeste zadovoljni srušite vladu i tacka!

Tata
Gost
Tata

E mozete misliti kakav je to ugovor i kako je sastavljen kad rukoljub nije htio da ga potpise? A manda i pipun su uzeli pare od vucka i sad im se zuri, rokovi isticu… A necete jos dugo izdajnici … U skole vas treba uvasti da djeca uce, vi ste definicija izdajnika

Ragnar
Gost
Ragnar

Klasicna diverzija manijaka iz Beograda uz pomoc svoje pete kolone u Cg, a pred sezonu. Nisam bio za Zdravka ali u ovom slucaju bi ga podrzao , bar na pola godine!

Bel
Gost
Bel

Mandica i Knezevica treba procerat iz CG!!!
Ta dva zla nevidjena, ucjenjivačka, izdajnička, muljatorska. Ovom Mandicu se faca iskrivila od jada i muke što još uvijek nije uspio u svojim izdajničkim podvizima.

Elena
Gost
Elena

Dritan ce prvi potpisati 😂

Dana
Gost
Dana

Može li se odložiti na neodređeno vijeme potpisivanje neviđenog Temeljnog ugovora dok se ne sredi stanje među koalicionim partnerima i predsjednikom Vlade. Koja je žurba?
Neka se izjasne koliko im za to treba vremena, jer sve što se radi na brzinu, ne valja.

Kako goj
Gost
Kako goj

Ovi ruše vladu a sve boga mole da ne padne.

oooo
Gost
oooo

Kakvi ste cak i ovakav premijer ce vas smirit za dan posla. Ne podrzavaju njihovu vladu a nece da je obore. Jesu li ovi ludi ili zbunjeni ili oboje zajedno. Ajte polako u istoriju i pustite Crnu Goru na miru. Dosta ste radili protiv nje a Bogo mi i dosta ste od nje zaradili.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Kažu:
Svjesno smo postupali suprotno političkim zakonima modernih društava.
Mentalni proliv ove parlamentarne većine , ne znam zašto bude zabilježen, i nažalost dostupan. Dolazi sve do njih kao miris gov*na iz neke štale. Danas mogu svi da luče svoje mentalne izlučevine bez ikakvog straha da će biti javno osramoćeni”
Da je vječna Crna Gora Građanska i multikulturalna multivjerska.

Diiidum
Gost
Diiidum

Pukla tikva

Milann
Gost
Milann

Zadatak je da se potpiše neviđeni ugovor sa Krivokapićem ili bez njega. Oborite vladu koju ne podržavate ako smijete.

Cgcgcg
Gost
Cgcgcg

Nije lako biti izdajnik
I zato se treba roditi

suad
Gost
suad

Ajde cetnici razlas konacno

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Samo pogledajte te dične face izdanika, placenika i okupatora…

Car
Gost
Car

Daće Bog da padne vlada pa da vas opet vodi DPS i da vam ide kao što vam je išlo sa Milom poslednjih 30 god. Srećno vam bilo crnogorijanci.

Bruni
Gost
Bruni

Izdajnici doo

Dula
Gost
Dula

Pustite vi gradjane. Navodno ono vase “zbog gradjana sto su vam pruzili povjerenje”. Vi radite sve za svoj interes.
Krivokapicu ne dozvoli da Vas ucjenjuju. Oni jedva cekaju da sjednu na Vasu stolicu. Od njih ce svima zakukati majke.

Kratko
Gost
Kratko

Rogovi u vreći.

Stravično
Gost
Stravično

Izdaja i poklanjanje ogromne državne vrijednosti tuđinu, to su za njih osnovni principi? Dakle, ulaze u istoriju bezčašća kao jedan od najboljih primjera. Uz gospodu i svoje kolege Kvislinga, Petena i Nedića.

sasa
Gost
sasa

Oce li mi neko objasniti sad cija je ovo vlada i ko je podrzava ? Nije DF -a , nije SNP – a a nije ni DPS -a. O cemu se ovdje radi ?

Nino
Gost
Nino

🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Mitar
Gost
Mitar

Pa kad gledas ovu sliku jednostavno ne mozes da se ne zapitas : samo jedan rafal iz kalaša i 90% problema na Balkanu bi bilo rijeseno!!!

StringerBell
Gost
StringerBell

Za ovakvu zaostalu drzavu sto god da uradite nije cudno.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Oborili bi vi vladu , no znate da u tom slucaju vrcete dps na vlast a vi onda idete u arhivu za sva vremena !

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Hoće li ovo da pometlaju premijera?

pogledaj dom sv
Gost
pogledaj dom sv

Citam ove komentare i pitam se,dal je moguce da u Crnoj gori zivi ovoliki broj kretena koji bi vratili DPS na vlast da i dalje pljacka drzavu i narod?!!Da li ste vi jedini nenormalni evropski narod !??

roki
Gost
roki

Bolje lopovi nego izdajnici

PGCG
Gost
PGCG

Zlatno li je bilo dok je bio DPS.

PGCG
Gost
PGCG

Bayalite se politike jer vi nijeste za to. Ajte malo da sadite luk.

Dragan
Gost
Dragan

A da se ti i Knezevic kandidujete u republiku sumsku,to vam je prava mjera..i tamo biste bili opozicija.Vodite i Meda s vama da vam pametuje.

Dragan
Gost
Dragan

I jos se pozivaju na dvotrecinsku vecinu..sa urom u kojoj su Crnogorci a i demokrate ih imaju poprilicno..komedija.

Somnrero
Gost
Somnrero

Ni u uru ni u demokrate uveta crnogorskog vise nema.

Dragan
Gost
Dragan

Kako ih je uhvatila panika i trka da se potpise sporazum koji je napravljen vjerovatno tako da ce ga sjutra promjenom vlasti biti nemoguce ponistiti..a ovo je jos jedan od pokazatelja da ovo njihovo nece dugo trajati pa dajte da pozurimo sa tim..muka je velika kad se najveci nacionalisti pozivaju na demokratiju..

KomitaPg
Gost
KomitaPg

Izdsjnici ! Svi u kumbulj. Nikad vise 1918

Torn
Gost
Torn

Ovaj jos vjeruje da bi neko u koaliciju sa njima bez eksternog faktora (Zdravko). Gospodine, jedini razlog sto ste vi i primirisali vlast je Zdravko. Bez njega ne postoji teoretska sansa da vi niste opozicija. Ako pricas o narodu, zeljama i ocekivanjima, znaj da narod moze tolerisati vas kao dio vlasti iskljucivo ako ste pod zestokom kontrolom. Sami po sebi… Više »

Fiume
Gost
Fiume

Sad je jasno KRAJ NAPOKON i novi izbori i ova druzina NIKAD VISE NECE BITI VLAST

Luka
Gost
Luka

Moze moze samo sto ce Abazovic traziti da bude premijer a Vi opet objesenih komata 😂😂😂😂😂😂

Kapetan
Gost
Kapetan

Hhhahahahahaah Cirkus se nastavlja

Saša
Gost
Saša

Ne rušite Vladu sve ide dobro ULJE ,BRAŠNO , ŠEĆER , GORIVO , I TAKO DALJE POSKUPLJELO . SRAM VAS BILO BITANGO VOJVODO VAMA JE SAMO BITNO DA SE ŠTO PRIJEN CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE 🇲🇪💒 POKLONE SRBIJI IZDAJICE sve će ovo proći tražiće te mišju rupu ….

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Koji rasad od Vlade,svi u Spuz!

Role je king
Gost
Role je king

Df je proslost…

Ct🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
Ct🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Samo vi idite strva vam se ne viđelo,nemojte razmišljati o građanima koji vas očima ne mogu viđeti slobodno što se nas tiče,raspade se država i dovedoste nas do ruba propasti! Tako kako ste na sliku svi do jednoga u zaborav!

Daks
Gost
Daks

URA-a neće sa vama, a vi nemate većinu…pa pa

Riki
Gost
Riki

S vama i sa dpsom sporazuma nema..pa idite kod vucica gadluci

Cola
Gost
Cola

Vucicevi pioni!

Nino
Gost
Nino

Gubite se da vas ne gledamo više izdajnici !!!!

ĐurisicBperBank
Gost
ĐurisicBperBank

Kad me neko pita je si li jeo ja vazda kažem malačko ovo je od naše kuće i vazda se ismijem pošteno 😂💙💚❤

Marko
Gost
Marko

Sada DF shvaca ko su mu pravi prijatelji. Hitno u prekompoziciju politicke scene jaka vlada DPS-a I DF-a donosi mir donosi spokoj da se ne svadja brat sa bratom komsija sa kosijom drug sa drugom.To je jedino moguce racionalno rjesenje u ovome trenutku za nasu Crnu Goru raspolucene nu i raspamecenu evo pola godine.

Gernsheim
Gost
Gernsheim

DF stalno postavlja uslove a URA uvijek klima glavom i prihvata jer neće dobiti novac od Vučića ako prestane klimati koje su to prodane duše i izdajnici ….,

marius
Gost
marius

Svi ste vi isti.

ĐurisicBperBank
Gost
ĐurisicBperBank

Nikat više dps. ….

GXF
Gost
GXF

Srecan pad blade ko slavi 😂

Beki
Gost
Beki

Pade nesto….

Expert007
Gost
Expert007

Nema sporazuma ,bar ne sa vama,
Vlada pala,
Novi izbori.
A vi opet u drugu ligu.

amo
Gost
amo

A ne u drugu ligu nego u međugradsku na male golove.

Snjeg
Gost
Snjeg

Zar Abazovic Becic i Krivokapic nisu potpisali sporazum.Ako jedna strana ovo prekrsi pada vlada i novi izbori nas cekaju.Mozemo se pozdraviti sa sezonom.

Neko1966
Gost
Neko1966

Hoce li i Suada potpisati taj sporazum lojalnosti SPC?

amo
Gost
amo

I ona i Jelušićka sve što im Dritan kaže,dok god mu brat i sestra imaju firme u Beograd.

bonaca
Gost
bonaca

Ovdje je pitanje imas li moc ili ne,ovi su nemocni ocigledno je.

Ebabil
Gost
Ebabil

Ovakvu vladu nikad niko u svijetu nije ima 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😍😍

Expert
Gost
Expert

Mandic ce prije dobiti izbore u Srbiji nego u Crnoj Gori

...SNL
Gost
...SNL

“Koalicija “Za budućnost Crne Gore” ima dužnost koja je iznad politike i svakog interesa” Auff, ko vas ne zna!

Kinez
Gost
Kinez

Ma rusite Vladu, uz vas smo

timo
Gost
timo

Trese se gora, rodice se mis.

Mina
Gost
Mina

Neka se DPS vrati, srecno bilo.

sasa
Gost
sasa

Rece li ovaj dvotrecinska vecina ?🤣🤣🤣🤣🤣

Jeep27
Gost
Jeep27

Ovo je cirkus.

Dzigavi ga
Gost
Dzigavi ga

Ko sastavi ovu Vladu… Ovi bi uspjeli i Svedsku da upropaste.

Petrovic
Gost
Petrovic

Bravo ajde da vidimo koliko ste hrabri to da uradi te a dje je Carevic gradonacelnik métropole turizma

Goran
Gost
Goran

Dosta ste i trajali. Sad da odgovarate za svoja djela

Marko
Gost
Marko

Vanredni izbori pod hitno.To je jedini korak da se spriječe igre zavjere DFa

1918
Gost
1918

Šta to pada…. Pada vlada

Marko
Gost
Marko

Potpuno odgovorno i ispravno!

Neo
Gost
Neo

Smije nam se cio region i dobar dio Evrope. Nikad Crna Gora nije bila ovđe đe ste je vi doveli.

Nino
Gost
Nino

Ja tužna skupa ahahahahahahaa pa paa i ne ponovili se više nikaddddd !!!!

Realan čovjek
Gost
Realan čovjek

Čekamo da vidimo hoće li URA konačno sahraniti Crnu Goru

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Pada vlada, pada vlada🤭🤭🤭🤭

Dragan
Gost
Dragan

Vi ste iznevjerili sami sebe ni sami neznaze sta ocete samo vracete gradjane u proslost a ne u buducnost

Rikoset
Gost
Rikoset

Ko je pobijedio, vi ….. hahaha

kizo
Gost
kizo

Ma sta ste mislili niko nece sa vama vjecita opozicija.

garavi
Gost
garavi

Sad ce da se vidi ko je veci Srbin, URA ili Demokrate 🙂
Samo fotelje da ne ispušte!

Ljaljo
Gost
Ljaljo

Ovaj temeljni ugovor je nistavan u crnogoraca

Crni
Gost
Crni

Ode Vlads

među svoje
Gost
među svoje

I mi predlažemo hitne izbore da vidimo sad ko je đe!

Monako
Gost
Monako

Premijer će potpisati ali u Crnoj Gori i na Cetinju!! Nidje drugo!!!

Kuku
Gost
Kuku

Ovo je ucjenjivanje ako ura pristane nema gradjanske Cg vise

Prosjecno radim
Gost
Prosjecno radim

Srecno bilo pade Vlada

Mico zabrdje
Gost
Mico zabrdje

Pada vlada ,e dosta ste bili i ovo je previše,unazadili ste nas i obrukali dje ste god mrdnuli !!!!

Lscg
Gost
Lscg

Dosta ste i trajali.

Send this to a friend