Politika

Patriotske organizacije posjetile dijasporu, crnogorska zajednica u Makedoniji broji preko 1200 članova

Patriotske organizacije NVO Dukljani, Old Boys i Galioti 30+ posjetili su dijasporu Crne Gore u Makedoniji, saopštili su iz patriotskih organizacija i poručili da crnogorska zajednica u Makedoniji broji preko 1200 članova.

Ističu da je ovo u zadnjih mjesec, poslije posjete i polaganja vijenca u luci Medovo u Albaniji i posjete manastiru Vladimira Dukljanskog u Elbasanu gdje su, kako dodaju, imali priliku da upoznaju ljude iz dijaspore Albanije, prije svega uvaženog gospodina Marinka Ćulafića, još jedno lijepo iskustvo.

“U Makedoniji smo imali priliku da upoznamo akademika dr. Mila Mićunovića u Ohridu koji je napisao preko 100 knjiga, a među kojima su najpoznatije knjiga o 500 crnogorskih porodica koje žive u Ohridu i knjiga o Vladimiru Dukljanskom”, navode iz patriotskih organizacija.

Kako dodaju, u Skoplju su posjetili crnogorsku zajednicu u Makedoniji gdje ih je ugostio presjednik zajednice Boris Boro Popivoda, kao i istaknuti članovi zajednice s kojima su imali mogućnost da razgovaraju i razmijene iskustva o životu u Crnoj Gori i Makedoniji.

“Inače crnogorska zajednica u Makedoniji broji preko 1200 članova. Zanimljivo je da su svi Crnogorci koji žive u Makedoniji ljudi koji uspješni u svojim poslovima i veoma istaknuti članovi cijele zajednice Skoplja i Makedonije. Zajednica je nama, navijačima priredila jedno iznenađenje jer je sastanku prisustvovao i čuveni makedonski fudbaler Zoran Jovanovski“, ističu iz patriotskih organizacija.

Napominju da su kao poklon, crnogorskoj zajednici uručili vrijedna djela naše nauke i književnosti, izdanja FCJK i Matice Crnogorske.

“Plan naših organizacija je da tokom ljeta posjetimo dijasporu u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Herecegovini, a onda nas od septembra, poslije duge pauze, očekuju utakmice naše reprezentacije u Istanbulu i Amsterdamu i najvjerovatnije sredinom septembra putovanje u Italiju, posjeta Cueno-Vicoforte svetilišta gdje je sahranjena kraljica Jelena, Perudje gdje će biti održani dani Crne Gore kao i zvanična posjeta Gaeti”, zaključuju iz patriotskih organizacija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgorica
Gost
Podgorica

Momci svaka cast.

Tivat
Gost
Tivat

Bravo svaka čast

Greens
Gost
Greens

Bravo momci, svaka cast !!🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Send this to a friend