Politika

Patriotsko komitski savez traži da se provjeri postupanje policije u Danilovgradu i Nikšiću

Patriotsko komitski savez (PKS), povodom nastavka privođenja i kažnjavanja učesnika građanskog protesta na Bogetićima, od strane policijskih službenika u OB Nikšić i Danilovgrad, posebno zbog privođenja maloljetnika iz ove dvije opštine, uputio je pritužbu Savjetu za građansku kontrolu rada policije i predsjedniku tog Savjeta advokatu Zoranu Čelebiću, saopšteno je iz PKS.

“Od Savjeta tražimo da građanski nadzor policije provjeri da li su policijski službenici iz OB Danilovgrad i OB Nikšić, postupali u skladu sa ovlašćenjima i standardima prilikom pozivanja ili privođenja učesnika protesta”, kazali su iz PKS.

Prema njihovim riječima, naredbom ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i pritiskom premijera Zdravka Krivokapića izvršene su pretjerane aktivnosti policije.

“Za koje smatramo da nijesu neophodne i nužne, i potpuno suprotne od policijske prakse iskazane tokom trajanja političko-vjerskih okupljanja (tzv. Litija), koje su gotovo godinu dana održavane u Crnoj Gori”, zaključuju iz PKS.

Send this to a friend