Politika

Patriotsko komitski savez Vučiću: Bježi nam, kugo, sa ognjišta mila

Patriotsko komitskom savezu je odavno jasno da srpska vladajuća elita želi da Crnu Goru pretvori u svoju koloniju, u dio “srpskog sveta”, te da pod svoju hegemonističku šapu stavi sva naša bogatstva, kao što su vode, šume, luke i prije svega-more podno Lovćena, koje će biti, na njihovu vječnu muku, uvijek crnogorsko. Koliko god se trudili, napadali, jurišali i otimali sve crnogorsko, naša zakletva i naš amanet će biti: Nikad više 1918, poručili su danas iz PKS-a.

Kako ističu, besramno prisvajajući crnogorsku istoriju, crnogorske velikane i spomenike kulture kao svoje, ubjeđujući kroz nekakvu javnu izložbu Beograđane, da je Sveti Petar Cetinjski njihov, iako ni ne razumiju njegove Poslanice, uz stalno provociranje javnosti prikazivanjem otužnog propagandnog uratka, jurišnici srpskog svijeta, predvođeni predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas su potpuno otvorili karte.

“Ovaj bivši posilni Vojislava Šešelja, koji ga je mrškao iz svoje kancelarije tadašnjeg potpredsjednika Miloševićeve Vlade, danas je glavni ideolog i finansijer anticrnogorskih snaga, koje na sve načine pokušavaju da slobodarsku Crnu Goru bace na koljena! Taj Aleksandar Vučić, koji, po sopstvenom priznanju, nije “oka sklopio 21.maja 2006. godine, kada mu se Crna Gora otcepila”, današnjim izjavama samo pokazuje da mu je mozak otcijepljen od tijela, života i realnosti i da njegov san o “srpskom svetu” samo može da ostane san-i ništa više”, navode u PKS-u.

U toj partiji kažu da je, tražeći silom mjesto u srpskoj istoriji, srpski predsjednik najavio da kreće u “razgovore” sa predstavnicima crnogorskih gradova, među kojima i Nikšića, kojima će baš on pomoći da žive bolje.

“Neće moći, Vučiću! Baš kao što ni njegov ideološki otac, Vojislav Šešelj nije smio ni Budoš proći kada su mu Nikšićani poručili da ne dolazi. Nakupio je “Vojov mali” dovoljno negativnih poena kod svakog slobodomislećeg Crnogorca svojim žalosnim izjavama i manipulacijama, a “zakucao” onom da je Mojkovačka bitka bila uvod u “oslobađanje Crne Gore”. Grobovi hiljade crnogorskih junaka i mučenika, hiljade spaljenih kuća, uništena slavna država i dinastija, glad i siromaštvo-bili su rezultat tog “oslobođenja”. Nikada Crna Gora neće više dozvoliti nikome, posebno Vućićima i Vulinima, da kroje budućnost građana ove države. I ima nas, više nego dovoljno, da im kažemo: Bježi nam, kugo, sa ognjišta mila”, poručuju iz PKS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ilija
Gost
Ilija

Ne mogu verujem da danas postoje primitivci kao sto su ove komite! Pozivaju se na neku istoriju koju pritom ni ne znaju! Gledam ih samo kako pljuju po svestenim licima, a pritom su kao neki vernici? Sve u svemu jedna velika sramota ste !

Slobodan
Gost
Slobodan

Jel moguce da komite citiraju stihove kralja Nikole koji su posveceni oslobadjanju Prizrena i Pecke patrijarsije?

Mijuskovic
Gost
Mijuskovic

Opet u skolu!

Samo polako
Gost
Samo polako

Platiće on, platiće, ali ne nama nego Americi.

Bijela garda
Gost
Bijela garda

Komite,manjina ste kao i 1918!!!

Mijuskovic
Gost
Mijuskovic

Snila baba…

Bnnbb
Gost
Bnnbb

Puna podrska za Komite ljude koji su se borili za oslobodjenje CG od Austriskog okupatora I ujedinjenje sa srbijom pod dinastijom Karadjordjevic. Borite se protiv okupatora I treba da NATO prekine okuoaciju CG

Vuk Gorski
Gost
Vuk Gorski

Sta je pjesnik htio da kaze?

Hernan
Gost
Hernan

Bravo!

veljko
Gost
veljko

svi glasovi URA e ce ovamo!

Goja
Gost
Goja

Ne mešajte se u unutrašnja pitanja Republike Srbije i poštujte prava Srba u Crnoj Gori i niko vas neće dirati.

Bar1111
Gost
Bar1111

Goja, ti si nesto pobrka!

Milan
Gost
Milan

Ne smijete i da hocete.

ĐUKA
Gost
ĐUKA

A neka, naježih se sav…Ako ih ko postuje to smo mi…Sve vam je dato, a vidimo kako nam se vraca

Nikola
Gost
Nikola

Šta vam je Vučić skrivio da mi je znati…

Velimir
Gost
Velimir

Zdravo bili I vise Nas bilo!
Neka zivi Crna Gora!

AntiX
Gost
AntiX

potpisujem🇲🇪

Pg-Tg
Gost
Pg-Tg

Dobar tekst…

Send this to a friend