Politika

Pavićević: Nakon izbora u Nikšiću i Novom mogući su i vanredni izbori

Vladimir Pavićević

Direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević u razgovoru za Dnevne novine kaže da je malo zvaničnika koji su uspjeli za kratko vrijeme da prođu od velike slave do potpunog urušavanja autoriteta.

Na pitanje da li su razlike zbog tužilačkih zakona i direktora policije tolike da može doći do pada Vlade, Pavićević kaže da je odustajanje od izmjena tužilačkih zakona i njihovog usvajanja bila greška.

“Ko god je pažljivije čitao ove tekstove, mogao je da uoči da su pisani preciznim pravničkim jezikom i da se sadržinski uklapaju u evropske standarde prava kada govorimo o regulisanju ove materije. Usvajanje ovih zakona stvorilo bi pretpostavke za snažnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a to bi trebalo da je i cilj Krivokapićeve vlade. Iniciranjem predloga da se odloži rasprava o ovim zakonodavnim projektima premijer Krivokapić je napravio potez kojim urušava sopstveni politički autoritet i dalje slabi politički autoritet Vlade čiji je predsjednik”, kaže Pavićević.

Govoreći o lokalnim izborima u Nikšiću direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije ističe njihov ogroman značaj.

“To su prvi izbori koji se u Crnoj Gori organizuju nakon parlamentarnih izbora prošle godine na kojima je razvlašćen DPS Mila Đukanovića. Koliko vidim iz dosadašnjih istraživanja, glavni favorit na izborima u Nikšiću je koalicija ‘Za budućnost Nikšića’, potom će na drugom mjestu po ostvarenim glasovima biti lista oko DPS-a. Imaćemo tendenciju daljeg rasta koalicije oko DF-a i dalje slabljenje koalicije oko DPS-a. To je i prirodni proces s obzirom na rezultate parlamentarnih izbora prošle godine”, tvrdi Pavićević.

On naglašava da je moguće da dođe, ako ne do pada, onda do rekonstrukcije Vlade Zdravka Krivokapića, nakon nikšićkih izbora, ali i vanrednih izbora.

“Moguće je i da, ukoliko nakon nikšićkih izbora ne bude rekonstrukcije imamo vanredne parlamentarne izbore nakon majskih izbora u Herceg Novom. Mislim da su premijeru Krivokapiću izbori u Nikšiću već sada ozbiljna opomena. Njegov tim ‘Ne damo Nikšić’ je u jednom momentu postao svjestan fijaska koji bi ta lista u Nikšiću doživjela u slučaju samostalnog nastupa. Građani Nikšića su ga opomenuli da neće podržavati pokušaje strančarenja i mrvljenja opozicionih političkih formacija. Neobično je da jedan političar za kratko vrijeme pređe put od najveće slave do velikog osipanja njegovog autoriteta. Upravo to je slučaj sa gospodinom Krivokapićem”, zaključuje Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sekićanin
Gost
Sekićanin

Propali srbijanski politčar, naša je da nam prosipa pamet.

ngn
Gost
ngn

Rijetko antipatican covjek

istina
Gost
istina

Direktor si cega????

iSTINA TI JE SAMO DA CE BITI NOVIH PARLAMENTARNIH IZBORA. a OKO FAVORITA U NK, MSM DA NISI BAS UPUCEN.POZ

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Varas se izdajice i srba i crnogoraca! Dps ce pokazati na izborima u Nk totalnu dominaciju, jer je Nk crnogorski temelj! Nek je vjecna CRNA GORA!

Dolina žabara
Gost
Dolina žabara

U pravu si.Novi izbori i tačka.

Vlado
Gost
Vlado

Postvalja se pitanje ko finansija i sa kojim poslovnim interesom firme ili NVO kao što je Društva za istraživanje politike i političke teorije? Čemu oni služe osim da očigledno daju podršku političkim stranama, interesima i državama za koje rade. Lik se predstavlja kao neki polunezavisni analitičar ili stručnjak, a isključivo služi kao šraf u predizbornim kampanjama i političkim djelovanjima koji… Više »

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Prebrzo jurite ka novim parlamentarnim. DPS jos nije pokoleban. Bice njegov pad u NK ali neznatan. A onda se vraca na velika vrata!

Nada j.
Gost
Nada j.

DF ti profesore neće biti ni blizu najača stranka u NK. Potaj Joanikija.

pelcer
Gost
pelcer

Ajde ti, “stručnjače”, siti smo te…Sram da te bude!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Sa, tu še je Df uvjek postoji mogućnost da pokvare i vrate Dps

Vučeraković
Gost
Vučeraković

Okle ovome obraza da se uopšte i pojavi u medije? Nevjerovatno kako ima ljudi bez obraza, srama i stida.

Send this to a friend