Politika

Pavićević sam odustao, nema podršku

Lider Crnogorske Vladimir Pavićević neće se ponovo kandidovati za funkciju predsjednika stranke, jer za to nema podršku većine u Predsjedništvu, saznaje Pobjeda.

Redovan Kongres Crnogorske, na kojoj bi trebalo da bude biran novi predsjednik partije, biće održan u februaru.

Izvori Pobjede iz te partije navode da u stranci teku pripreme za taj događaj i da je do sada, tim povodom, održano nekoliko neformalnih sastanaka Predsjedništva.

Pavićević je, kako im je rečeno, odluku da se ne kandiduje donio samostalno, jer je uvidio da za ponovnu kandidaturu nema podršku članstva Crnogorske.

“To je njegova lična odluka. Nije mu to niko sugerisao, već je tako sam odlučio. Činjenica je da mu u stranci nije pružena podrška za politiku koju vodi. On je pametan čovjek i jasno mu je da nema potrebe da bilo šta radi na silu”, kazao je izvor Pobjede.

Vladimir Pavićević je za predsjednika Crnogorske imenovan početkom 2018. godine na drugom Kongresu stanke. Na to mjesto došao je sa pozicije savjetnika predsjednika partije, koju je do tada vodio Dragan Purko Ivančević.

Pavićević se 2017. godine iz Beograda preselio u Crnu Goru. U Beogradu se, kao potpredsjednik Nove stranke intenzivno bavio politikom i važio je za najaktivnijeg poslanika u Skupštini Srbije.

U Crnu Goru se vratio nakon što, kao treći na izbornoj listi Nove stranke, nije uspio da uđe u novi saziv Skupštine Srbije.

Turbulencije u Crnogorskoj počele su nedugo nakon što je preuzeo funkcije predsjednika partije.

Već u februaru 2019. godine Crnogorsku je napustilo devet aktivista među kojima su bila i dva dotadašnja potpredsjednika Đorđije Brajović i Zoran Mugoša.

Oni su tada javnost zvanično obavijestili da iz Crnogorske istupaju jer su, kako su tvrdili, dovedeni u situaciju da se kao borci za državotvorne i nacionalne interese Crne Gore ne prepoznaju kao dio partije u čijem su formiranju i razvoju učestvovali.

Osipanje Crnogorske nastavljeno je nedavno kada su još dva potpredsjednika Miodrag Čučka i Ivica Kaluđerović podnijeli ostavke na sve funkcije u stranci.

Da politika Pavićevića nema podršku članstva Crnogorske bilo je jasno nedavno kada su se odbornici te partije u Skupštini opštine Budva, neposredno nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, oglušili o poziv Pavićevića da učestvuju u raspravi lokalnog parlamenta i glasaju za usvajanje budžeta. Odbornici Crnogorske su tada, mimo naloga Pavićevića, odlučili da ne daju kvorum sjednici SO Budva.

U javnosti se spekuliše da Pavićević lično nije ni zainteresovan za dalje vođenje Crnogorske, te da ozbiljno radi na tome da se do narednih parlamentarnih izbora pridruži Demokratama, kako bi se sa izborne liste partije Alekse Bečića ponovo domogao poslaničkih klupa, ovaj put u Skupštini Crne Gore.

26

avatar
1000
20
6
0
 
24
Bora BoraNikolasAndjelaBeneluxMaks
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bora Bora
Gost
Bora Bora

Koja prevara..

Nikolas
Gost
Nikolas

Ko je sljedeci koji je napusta?

Andjela
Gost
Andjela

Ukaljase ime crnogorsko, profiteri!

Benelux
Gost
Benelux

Rekao sam ja da je ova crnogorska velika prevara ali niko ne posluša .

Maks
Gost
Maks

Takvi kao on svuda će se ufurati za neki lični interes.

BARANIN
Gost
BARANIN

Ma ljudi tako lako je odjednom postao presjednik Crnogorske to je za osudu ostalih članova on je razbio tu stranku i ispunio cilj

Darko
Gost
Darko

Ha ha ha , citavo clanstvo protiv ovog cetnika t jest njih 54 ukupno !!!!!
Pa pa ,,,, pa pa

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Eto sad može da se vrati nazad u Srbiju i nastavi đe je stao. Ovđe nije uspio ali ima mjesta za njega gore ponovo siguran sam

Rada
Gost
Rada

Ispunionje Pavićević svoj cilj, uzeo malo para postao poznat i ne treba mu taj novi mandat ništa. Zavrsio je posao

Ilija
Gost
Ilija

Pavićeviće nema ko da glasa ni u partiju a tek na izbore kad bi izašao, ovo je baš sprdnja

Bogdan
Gost
Bogdan

Razbio se još jedan vučićev satelit koji je htio da instalira u cg

Antoan
Gost
Antoan

Što ga briga, malo se igrao uzeo pare i završio posao

Sefket Ramadani
Gost
Sefket Ramadani

Ceka mnatite…cus kongres Crnogorske,nema ih 30 ukupno….

krampopijuković
Gost
krampopijuković

Šteta što ova gromada neće bit presednik.Nenadoknadiv gubitak.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Dajte mu jednu stolicu u skupstinu da prima platu i da cuti, eto da mu se ucini

Send this to a friend