Politika

Pavićević uvjeren da će biti izabran za lidera Crnogorske

Foto: Portal Analitika

Politički savjetnik predsjednika Crnogorske, Vladimir Pavićević, kazao je da očekuje da će biti podržan za lidera stranke na Kongresu zakazanom za 27. januar i najavio da će na najvećem partijskom skupu predstaviti novu koncepciju razvoja Crne Gore.

On je rekao da svaki član partije koji prema Statutu ispunjava kriterijume može da se kandiduje za predsjednika, ali da misli da se niko osim njega neće kandidovati za tu funkciju.

Pavićević je kazao da će na Kongresu učestvovati 150 delegata koji će birati predsjednika i potpredsjednike partije i da očekuje podršku za program koji će predstaviti.

„Vjerujem da nema razloga da tu podršku ne dobijem, a da li ću, to će pokazati glasanje“, rekao je Pavićević agenciji Mina.

Kongres će, prema njegovim riječima, biti započet izvještajima i usvajanjem izvještaja sadašnjeg predsjednika Crnogorske.

Kada je riječ o izmjenama u programskim dokumentima, Pavićević je kazao da tu neće biti promjena, ali hoće dodataka.

Ističe da njegova kandidatura za predsjednika stranke dolazi kao posledica rada unutar Crnogorske već godinu.

„Za to vrijeme sam zajedno sa članovima Crnogorske radio na izradi, a zatim i predstavljanju i usvajanju nekoliko dokumenata koji na ključan način definišu političku orijentaciju, naše vrijednosti i stavove o najvažnijim pitanjima društva i države“, rekao je Pavićević.

Kaže da će Cetinjska rezolucija, kojom se afirmiše koncepcija ustavnog patriotizma kao temeljna za budućnost crnogorske države, biti osnovni dokument na kome će počivati njegova politika.

„Koncept mekog razvlašćivanja i naše usmjerenje na 3N birače je već poznato članstvu Crnogorske. Vjerujem da je i javnost imala prilike da ponešto čuje o tome“, naveo je Pavićević.

Kongres će, prema njegovim riječima, biti prilika da predstavi novu koncepciju razvoja Crne Gore, kojom bi se, ukoliko bi građani podržali, stvarali uslovi za poboljšanje kvaliteta života crnogorskih građana.

Pavićević je kazao da će Crnogorska učestvovati na predsjedničkim izborima, ali da ne zna da li će imati svog kandidata ili će nekog podržati.

„To je pitanje koje ćemo rješavati nakon što izaberemo rukovodstvo“, saopštio je Pavićević.

Na pitanje da li se Crnogorska sprema za predstojeće lokalne izbore, Pavićević je kazao da marljivo rade na razvoju lokalnih odbora i da su u prethodnoj godini učestvovali na izborima gdje su imali formirane odbore.

Kako je dodao, borili su se čestito, pošteno i ponudili građanima nov pristup politici.

„Negdje je to bilo prepoznato u većoj mjeri, negdje u manjoj. Na nama je da radimo da pokažemo da umijemo i možemo i da tražimo povjerenje birača. Tako ćemo nastaviti i u narednoj godini“, poručio je Pavićević.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikšićanka
Gost
Nikšićanka

Ne možeš samo na ustavnom patriotizmu graditi Crnogorsku, mnogo je propušteno, i nema vremena za teoretisanje. Ipak, nije loše da i teoretičari imaju savjetnike, nešto mi tu fali. A šta je sa gospodinom Jovanovićem, na primjer, odličan je?

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Eksperimemat, vodjenje politike na naucnu osnovu, samo uz ignorisanje okruzenja. Idealan put i nestajanje. NEMA naprijed dok se ne nacne dps-ov glasacki korpus i sve tome mora bit podredjeno. To znaci odustajanje od pljuvanja po DPSu, znaci odustajanje od zakletve – nigda s DPSom. Glasacima je neuzporedivo lakse nacinjet mali izkorak, no preskakat provaliju. A, kad se DPS spusti izpod… Više »

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Kako je propao kao poslanik u Srbiji tako ce i ovdje. Pardon. Ovdje nece ni postati poslanik. Na izborima ako predje 1% neka se smatra pobjednikom. Mislim na sve naredne izbore od sad pa do vjeka.

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Nedaj se pavicevicu.

primorac
Gost
primorac

Fino je savjetova Purka!

ispravka
Gost
ispravka

Sad će Purko savjetovat njega.

Nick- Banjov
Gost
Nick- Banjov

Ne kaze se savetovat no sjetovat po novijem cgskome, pa zborite ga posto ste velji-…xixixxi!

Send this to a friend