Politika

Pažin optimističan: Očekujemo da ove godine otvorimo preostala poglavlja

Pažin

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin očekuje da ova 2018. bude godina kada će Crna Gora otvoriti sva preostala pregovaračka poglavlja.

Pažin se danas sastao sa ambasadorima država članica EU i šefom Delegacije Evropske unije u Podgorici, gdje je dodao da će Crna Gora snažno usmjeriti energiju čitavog društva na dalje reforme ka uspješnom okončanju pregovora sa Evropskom unijom.

“Dosadašnjim rezultatima i kvalitetnim ispunjavanjem privremenih mjerila u oblasti vladavine, Crna Gora će zavrijediti dobijanje završnih mjerila za konačno zatvaranja pregovaračkog procesa u ključnim poglavljima 23 i 24”, uvjeren je Pažin.

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori ambasador Aivo Orav čestitao je Crnoj Gori na dobrosusjedskom pristupu kojim je dala značajan doprinos pozitivnom razrješenju pitanja demarkacije granice između Crne Gore i Kosova.

“Ovakav pristup Crne Gore predstavlja upravo model politike regionalne saradnje koju Evropska unija želi da afirmiše kroz novu Strategija proširenja EU”, dodao je on.

S.B. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mehaničar
Gost
mehaničar

Je li pajserom?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ne zuri nam se….Polako…korak po korak…Mi moramo podic duplo plate…Moramo sredid Crkvu….Moramo iljade stvari jos…Mislim da treba sredivat CG…Za mene je normalno 2035…ili 2039..da udjemo..Danas u EU su mnogi koji gore zivi nego mi…

Send this to a friend