Politika

Pažin u Holandiji: Očekujemo da reforme dovedu Crnu Goru do EU

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin boravi u posjeti Holandiji, a kako je kazao, na svim sastancima sa tamošnjim visokim zvaničnicima čuo je samo riječi ohrabrenja i podrške za reforme koje je Crna Gora ostvarila.

“Holandija očekuje da će nas nastavak reformi koje sprovodimo dovesti do punopravnog članstva u Evropskoj uniji”, dodao je on.

Pažin je predstavio konkretne rezultate koje Crna Gora ostvaruje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ocjenjujući da navedeni rezultati snaže temelje pravde i bezbjednosti u Crnoj Gori i širem regionu i preporučuju našu zemlju za brže pristupanje EU.

“Crnogorsko tužilaštvo je samo u ovoj godini do danas imalo u radu prijave protiv 716 osoba zbog krivičnih djela korupcije i protiv 115 osoba zbog organizovanog kriminala”, podsjetio je Pažin.

Istakao je i da Crna Gora očekuje podršku Holandije za brži napredak u predstojećoj odlučujućoj fazi procesa pristupanja Evropskoj uniji.

“Podrška članstvu Crne Gore u EU je najbolji podsticaj politici afirmacije evropskih vrijednosti, mira i prosperiteta u širem regionu Zapadnog Balkana”, zaključio je Pažin.

Send this to a friend