Politika

Pejanović: Birački spisak kvalitetna i tačna baza podataka

Ministarstvo unutrašnjih poslova na odgovoran i transparentan način pristupa obavezama koje proizilaze iz izbornih zakona i posvećeno je jačanju povjerenja građana u integritet izbornog sistema, poručeno je na današnjem sastanku državnog sekretara u MUP-u Dragana Pejanovića sa predstavnicima ODIHR Misije za procjenu potreba za parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Pejanović je istakao da je crnogorski birački spisak kvalitetna i tačna baza podataka, koja se ažurira permanentno i u kontinuitetu.

Sastanak je, kako su kazali, bio prilika da Pejanović informiše sagovornike da je na nivou MUP-a formiran Tim kojim rukovodi, a koji prati, usmjerava i organizuje realizaciju obaveza koje proizilaze iz izbornih zakona.

On je saopštio da MUP izuzetno cijeni ulogu ODIHR-a kao pouzdanog i konstruktivnog partnera i njihovo prisustvo tokom izbornih procesa i reforme izbornog zakonodavstva, te da njihove preporuke predstavljaju dobre smjernice u kontekstu daljeg unapređenja organizacije izbora u Crnoj Gori.

Predstavnici ODIHR Misije su istakli zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i dosadašnjim naporima da se ispoštuju preporuke posmatračkih misija, i doprinese unapređenju izborne legislative.

“Iskazali su uvjerenje da će i predstojeći izbori pokazati da je Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeno dosljednom poštovanju zakonskih normi, što predstavlja značajan doprinos razvoju demokratije i približavanju najvišim međunarodnim standardima u ovoj oblasti”, navodi se u saopštenju.

Ispred ODIHR Misije za procjenu potreba za parlamentarne izbore u Crnoj Gori sastanku su prisustvovali Vladimir Misev, stariji savjetnik za nove tehnologije glasanja u ODIHR-u i Oleksi Ličkovah, savjetnik za izbore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dangubic
Gost
Dangubic

Tako je,kvalitetna baza,nema sta. S tim sto ja znam iz glave jedno 20 onih koji zive u inostranstvu i imaju tamo prebivaliste, glasaju redovno u CG. Jer imaju prebivaliste i u cg. A i po zakonu CG,kao i zakonima EU, ne moze se imati dva prebivalista. MUP ne brise one koji isele iz CG, jer se pravi mutav. Jer,ko fol,nema… Više »

Send this to a friend