Politika

Pejović sa Gandelom: Ohrabrujuće poruke iz Brisela, jedinstvena prilika koju Crna Gora ne smije propustiti

Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović sastao se danas sa ambasadorom Slovačke u Crnoj Gori, Borisom Gandelom.

“Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Slovačka imaju kvalitetne bilateralne odnose, te da je podrška zvanične Bratislave od velikog značaja za evropsku integraciju naše zemlje”, saopšteno je iz Skupštine.

Pejović je upoznao ambasadora Gandela sa aktuelnim političkim prilikama u zemlji, uz ocjenu da je 28. saziv Skupštine u rekordnom roku isporučio respektabilne rezultate. On je istakao da je imenovanjima u pravosuđu postignuta funkcionalnost pravosudnih institucija, što predstavlja konkretan signal u procesu evropskih integracija.

“U tom kontekstu, potpredsjednik Pejović je podijelio očekivanje da će konstruktivnim dijalogom u Skupštini, Crna Gora nastaviti da posvećeno ispunjava obaveze iz evropske agende i da kao zemlja aspirant napravi neophodne reforme u cilju punopravnog člansta”, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Pejović je pozdravio ohrabrujuće poruke Brisela i tom prilikom kazao da je ovo “jedinstvena prilika koju ne smijemo propustiti.”

“Ambasador Gandel čestitao je potpredsjedniku Skupštine preuzimanje dužnosti i podijelio uvjerenje da će Slovačka Republika kao iskren prijatelj nastaviti da podržava Crnu Goru na putu integracije u EU. Ambasador Gandel je kazao da dvije zemlje njeguju dobre odnose i da ga raduju aspiracije Crne Gore da bude dio evropske porodice”, dodaje se u saopštenju.

On je pozdravio korake koje je Crna Gora napravila u prethodnom periodu, ističući da proširenje Evropske unije znači stabilnost te da naša zemlja može biti dobar primjer na Zapadnom Balkanu.

“Obostrano je konstatovan značaj podrške koju Slovačka, kao prijateljska, saveznička i partnerska država pruža Crnoj Gori na njenom integracionom putu, uz spremnost da se saradnja dviju država dodatno intenzivira i afirmiše posredstvom parlamentarne diplomatije”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend