Politika

Pendarovski i Džaferović čestitali Đukanoviću Dan državnosti

Milo Đukanović (Foto: CdM)

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski i predsjedavajući Predsjedništva BiH  Šefik Džaferović čestitali su presjedniku Milu Đukanoviću 13. jul Dan državnosti Crne Gore.

Pendarovski uz najiskrenije čestitke i želje za uspjeh i prosperitet prijateljske Crne Gore i njenih građana, izražava zadovoljstvo zbog činjenice „da se odnosi Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore, koji predstavljaju primjer dobrosusjedstva i saradnje u regionu i koji su zasnovani na istorijskom prijateljstvu naših naroda, razvijaju dinamično u duhu zajedničkog uloga za demokratsku, stabilnu i prosperitetnu Evropu.

“U ovom kontekstu, a imajući u vidu teška vremena kroz koja prolazimo suočeni sa pandemijom COVID-19, želio bih da izrazim svoje čvrsto uvjerenje da ćemo u narednom periodu nastaviti sa jačanjem i produbljavanjem naših odnosa i saradnje u svim oblastima od uzajamnog interesa”, navodi Pendarovski.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović uz najsrdačnije čestitke i želje za dalji prosperitet Crne Gore izrazio je uvjerenje da će se prijateljski odnosi BiH i Crne Gore i dalje razvijati u duhu prijateljstva, a na dobrobit naših građana.

“Želja mi je da zajedničkim naporima u budućnosti lično doprinesemo daljem razvoju bliskih i tradicionalno dobrih odnosa između naše dvije zemlje, uvjeren da time doprinosimo miru i stabilnosti u regionu”, naveo je Džaferović.

Send this to a friend