Politika

Peri: Amerika će i dalje podržavati unapređenje crnogorske odbrane

Sjedinjene Američke Države će i ubuduće davati punu podršku Crnoj Gori na planu unapređenja odbrambenog sistema, kazao je danas novoimenovani vojni ataše Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, potpukovnik Robert Peri, tokom susreta sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Dakić je zahvalio potpukovniku Periju na dosadašnjoj podršci SAD-a unapređenju sposobnosti i kapaciteta Vojske Crne Gore.

“On je poželio novom atašeu uspjeh u radu, uz očekivanje da će vojna saradnja sa Oružanim snagama SAD biti dodatno unaprijeđena”, navode u Ministarstvu.

Peri je, kako je naglasio, zadovoljan što će tokom mandata imati mogućnost da pruži lični doprinos daljem razvoju odnosa dvije saveznice u oblasti odbrane.

“Na sastanku je istaknuta obostrana spremnost i otvorenost za planiranje i realizaciju zajedničkih aktivnosti i projekata Oružanih snaga SAD i Vojske Crne Gore”, zaključuju u Ministarstvu odbrane.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bodulski borej
Gost
bodulski borej

u stvarnosti vise nato treba crnu goru, negoli crna gora nato. tko ce to napasti crnu goru?! hrvatska? clanica nato-a. albanija? clanica nato-a. italija? clanica nato-a s americkima vojnim bazama. kosovo? americka vojna baza. bih? americka poluvojna baza i zasticeno podrucje. ostaje jedino srbija. nu, srbija je takodjer pod anglosaksonskom petom koja joj gnjeci siju. dakle, najbolja i najucinkovitija obrana… Više »

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Hahahahahaha

Siki
Gost
Siki

Sad nam NATO ne treba. Imamo mi Masana da nas brani. Preveslali nasi priuceni inzinjeri, inzinjerski tim proizvodjaca ovog terenca. Dośetili se da ga oblijepe celicnim plocama i od njega naprave tenk. Sprdnja. Ne znaju da za izradu oklopnog vozila rade timovi strucnjaka po vise godina, pa tek ako naprave neku inovaciju. Ali Bjelopoljski laktasi oce da uvale ovu skalameriju,… Više »

Send this to a friend