Politika

Perović: Crna Gora može računati na ljubav kćeri i sinova u iseljeništvu

Milenko Perović

Crna Gora je mjesto među slobodnim narodima uvijek gradila potpomognuta iskrenim patriotizmom i ljubavlju  dijaspore. U tome je bila vođena civilizacijski progresivnim idejama i konkretnom pomoći koju je dijaspora nesebično pružala matici, saopštio je danas predsjednik Savjeta za saradnju sa dijasporom Milenko A. Perović, čestitajući Dan državnosti svim članovima Savjeta, našim ljudima i zajednicama u iseljeništvu i građanima Crne Gore.

“I danas, u svim izazovima s kojima se susrijeće, Crna Gora jednako može računati na snagu i iskrenu ljubav svojih kćeri i sinova u iseljeništvu, koji joj na raspolaganje stavljaju sve svoje potencijale u želji da zajedničkim radom doprinesu izgradnji i razvoju moderne i napredne države Crne Gore”, naveo je Perović.

Kako je dodao, u ovim teškim okolnostima – kada su svuda u svijetu ugroženi životi i zdravlje mnogih – misli i srca svih naših ljudi u iseljeništvu i dijaspori su uz matičnu zemlju, pogotovo na dan kada slavimo slobodarski duh i temeljne vrijednosti na kojima počiva i današnja Crna Gora.

“Nebrojeno puta valja ponoviti da su te vrijednosti antifašizam, sloboda, ravnopravnost i jednakost svih njenih građana. Neka nam je svima sretan Dan državnosti”, poručio je Perović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ratko
Gost
Ratko

Sto se ne vratis no zivis u srbiju kad ti je lose

Ilke
Gost
Ilke

Kako ono ide? Kako moze da voli vise tudju zemlju nego onu gde se rodio, skolovao, bio celi život na budžetu poreskih obveznika, dobio besplatno kuce i stanove,….

Mongro
Gost
Mongro

Tuđu zemlju…CG???? E to je tvoje moralno razmišljanje i ogledalo tvog patriotizma. Za razliku od njega, ti si ođe i rođen, i porastao, i mozda stekao familiju, i svi tvoji su ođe živjeli, neki možda i stradali za slobodu i čast CG….i….? Ti si i pored svega toga za tuđine i neke koji su ti isprali mozak lažima i falsifikatima… Više »

Max
Gost
Max

Iz Srbije s ljubavlju

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

Iz Srbije s ljubavlju nam salju antraks u liku rista, joka, andrije, meda, aljekse, pipuna, dritana i slicnih akrepa

Ivan
Gost
Ivan

Nabroja više od pola Crne Gore.

Ljesnjanin
Gost
Ljesnjanin

Samo neka ne dolaze da glasaju ostalo postujem…

Seka
Gost
Seka

Tako je mi koji ne živimo u Crnoj Gori nosimo je u srcu i spremni smo za nju sve da uradimo.
Da nam je vječna Crna Gora.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Al kad predjete Malu rijeku odma prerusavanje pocinje pa kad se vrnete ni majka ne moze da vas pozna od lazne veljesrpske gospodstine

vitamin C
Gost
vitamin C

Profesore, živ bio, i svaka Vam čast! Tako zbori Crnogorac!

Astor
Gost
Astor

Ne mlati Perovicu , zivis u Srbiji , tacnije NS i tamo djeluje Cg, stranka a nedavno je imala toliko glasaca da svi mogu stati u jedan autobis . Pa kako to kad se zna da u Srbiji ima nekoliko stotina hijlada ,doseljenih iz Cg.

Aca Palikuca
Gost
Aca Palikuca

U srbiji je lakse bit i Hrvat i Albanac i Bosnjak no Crnogorac

Send this to a friend