Politika

Perović: DPS se preračunao i sada se jalovo buni

Dragica Perović (Foto: Radio Jadran)

Na saopštenje Demokratske partije socijalista u kome se navodi da je ozvaničeno vanredno stanje i kriza vlasti u opštini Kotor reagovala Dragica Perović predsjednica Skupštine Opštine Kotor i ocijenila da je iznijeto niz neistina.

<<<DPS: Ozvaničeno vanredno stanje i kriza vlasti u opštini Kotor<<<

Ona tvrdi dda saopštenej DPS-a obiluje uvredama i neprimjerenom terminologijom direktno upućenih na adresu predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića i kolateralno na nju.

“Neistine kvalifikovane kroz izraze: “zloupotreba položaja, unizio odbornike, obesmislio rad Skupštine, samovoljno umjesto Skupštine, mimo konsultacija sa parlamentarnim strankama, anuliranja vrijednosti parlamenta, bahatost je uzela maha, arogantna lokalna vlast itd, itd….”, a sve i samo zato što je predsjednik Jokić radio u skladu i na osnovu čl. 59 Zakona o lokalnoj samoupravi, uz stopostotnu moju saglasnost, traži i dobija moju reakciju, uz konstataciju da ko gubi ima pravo da se ljuti i kleveće. Ali, ipak i to ima svoj prag”, istakla je Perović.

Prema njenim riječima nebulozne optužbe za bezakonje i da je zloupotrebljen zakon jer se ad litera primijenio čl. 59 Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je donio taj isti DPS, vjerovatno sa ubjeđenjem da će samo oni donositi odluke i da nikada neko drugi neće doći u situaciju da koristi te iste odredbe, je no comment.

“Ustvari DPS se preračunao i sada im preostaje da samo konstatuju učinjeno i da se jalovo bune. Stoga, iz istih razloga je očekivano i potpuno normalo moje ponašanje, u odnosu na odlukepredsjednika Jokića, čije donošenje u potpunosti korespondira sa načelom legaliteta i legitimiteta. A posebno i zato jer postoje opšte poznati razlozi, sa kojima su upoznati svi odbornički klubovi u SO Kotor, koji su bili limitirajući faktor zbog kojih se nije mogao organizovati nastavak nezavršene XVI SO, kao i održavanje XVII SO. Uz to, postignut je nedvosmisleni dogovor da avgust mjesec bude mjesec kada SO, zbog vrućine i godišnjih odmora, treba da zastane sa radom. Stoga licitiranje ima li ili nema vladajuće većine neka prepuste nama samima, uz moje pitanje koja ih je golema nevolja natjerala da primaju političke
autogolove i da se pozivaju na skakavac razloge, ili pak odgovor leži u nedavnoj medijskoj najavi nastavka sudskog spora funkcioneru kotorskog DPS-a u kojem se kao potencijalni svjedok, na zahtjev oštećenog, pominje i Milo Đukanović. Naravno, svi oni koji ne misle tako imaju na raspolaganju dozvoljena pravna sredstva i institucije pred kojima mogu pokrenuti postupak preispitivanja zakonitosti Odluka, koje su donijete na osnovu zakona u korist svih građana i na dobrobit grada Kotora”, zaključuje Perović.

21 Komentara na "Perović: DPS se preračunao i sada se jalovo buni"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend