Politika

Perović: DPS se preračunao i sada se jalovo buni

Dragica Perović (Foto: Radio Jadran)

Na saopštenje Demokratske partije socijalista u kome se navodi da je ozvaničeno vanredno stanje i kriza vlasti u opštini Kotor reagovala Dragica Perović predsjednica Skupštine Opštine Kotor i ocijenila da je iznijeto niz neistina.

<<<DPS: Ozvaničeno vanredno stanje i kriza vlasti u opštini Kotor<<<

Ona tvrdi dda saopštenej DPS-a obiluje uvredama i neprimjerenom terminologijom direktno upućenih na adresu predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića i kolateralno na nju.

“Neistine kvalifikovane kroz izraze: “zloupotreba položaja, unizio odbornike, obesmislio rad Skupštine, samovoljno umjesto Skupštine, mimo konsultacija sa parlamentarnim strankama, anuliranja vrijednosti parlamenta, bahatost je uzela maha, arogantna lokalna vlast itd, itd….”, a sve i samo zato što je predsjednik Jokić radio u skladu i na osnovu čl. 59 Zakona o lokalnoj samoupravi, uz stopostotnu moju saglasnost, traži i dobija moju reakciju, uz konstataciju da ko gubi ima pravo da se ljuti i kleveće. Ali, ipak i to ima svoj prag”, istakla je Perović.

Prema njenim riječima nebulozne optužbe za bezakonje i da je zloupotrebljen zakon jer se ad litera primijenio čl. 59 Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je donio taj isti DPS, vjerovatno sa ubjeđenjem da će samo oni donositi odluke i da nikada neko drugi neće doći u situaciju da koristi te iste odredbe, je no comment.

“Ustvari DPS se preračunao i sada im preostaje da samo konstatuju učinjeno i da se jalovo bune. Stoga, iz istih razloga je očekivano i potpuno normalo moje ponašanje, u odnosu na odlukepredsjednika Jokića, čije donošenje u potpunosti korespondira sa načelom legaliteta i legitimiteta. A posebno i zato jer postoje opšte poznati razlozi, sa kojima su upoznati svi odbornički klubovi u SO Kotor, koji su bili limitirajući faktor zbog kojih se nije mogao organizovati nastavak nezavršene XVI SO, kao i održavanje XVII SO. Uz to, postignut je nedvosmisleni dogovor da avgust mjesec bude mjesec kada SO, zbog vrućine i godišnjih odmora, treba da zastane sa radom. Stoga licitiranje ima li ili nema vladajuće većine neka prepuste nama samima, uz moje pitanje koja ih je golema nevolja natjerala da primaju političke
autogolove i da se pozivaju na skakavac razloge, ili pak odgovor leži u nedavnoj medijskoj najavi nastavka sudskog spora funkcioneru kotorskog DPS-a u kojem se kao potencijalni svjedok, na zahtjev oštećenog, pominje i Milo Đukanović. Naravno, svi oni koji ne misle tako imaju na raspolaganju dozvoljena pravna sredstva i institucije pred kojima mogu pokrenuti postupak preispitivanja zakonitosti Odluka, koje su donijete na osnovu zakona u korist svih građana i na dobrobit grada Kotora”, zaključuje Perović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maršal
Gost
Maršal

A śedi đe si, ni za đe si nijesi.

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Samo tako Perovicka…dolazi kraj izdajnicima Crne Gore i naseg milog Srbstva.Nema nasta poltroni spremni niesu za radi eura i licnog dobrobita,nista im sveto nije pa ni Njegos ni Petrovici ni Vucji dol ni Mojkovac

LJUTA
Gost
LJUTA

A Boza Bjelicu zaboravise komunjare i njihov podmladak

Hvest
Gost
Hvest

Ova zahvaljujuci DF prigrabila stolicu predsjednika skupštine, a izigrava advokata i poltrona antisrpskoj bratiji iz Demokrata. DF, prije svega Nova, treba da misle o srpskom karakteru Kotora i Boke, a ne da se utapaju u bezlicnost i demagogiju Alekse, Jokića i sličnih.

NBA
Gost
NBA

NIJE SE DPS PRERACUNAO,NEGO STE SE VI ZACUDILI STO VAS JE “SNASLO”,MISLIM DOKOPALI SE VLASTI,PA MISLITE DA MOZETE DA “RADITE”STO VAM JE VOLJA??? MALO MRGEN! OTPLOVILA JE VASA “CICA-LADJA”!SRAMNO!

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

NBA a tvoja ladja se raspala ko i mozak ti

NBA
Gost
NBA

Milo CT:SJEDI 1.

LJUTA
Gost
LJUTA

A DELIJE?
Da imate obraza posle hapsenja marovica i njegovog klana svi bi se ispisali iz DPSa… ovako ste samo za sprdnju ostali

stari Kotoranin
Gost
stari Kotoranin

Kako je gosp.Dragica polozila rimsko pravo?Ne zelim ni da na to pomislim.
Ali neka bar sada upamti,ne kaze se odnosno ne pise se ad litera nego AD LITTERAM!

LJUTA
Gost
LJUTA

A sto vam je zavrsila catovicka i kada? Najvise imate clanstvo sa VPS ..i diplomama iz Pristine..Brckog…BL…

Drug
Gost
Drug

Nebuloza totalna, ova zena nije normalna, i dalje misi da su ovo 90-te
Samo nek ona cetnikuje kotor zna prepoznat ko je dje, nece to do vijeka.

Kermit
Gost
Kermit

i naravno…nije dala konkretan odgovor, zašto je Jokić potpisao mimo Skupštine?
koje su to vanredne okolnosti?!
da li se ona ruga kad kaže da ne saziva skupštinu zbog vrućine?!?!

isTINAiPRAVDA
Gost
isTINAiPRAVDA

Milo im je trn u oko, ne znaju nista sastavit a da im on nije kriv… A mila moja nisi mu ni do koljena, a samo ti kliči četnicima, nece ni tvoja do gore zore, nije bilo gore vlasti u Kotor od okupacije

isTINAiPRAVDA
Gost
isTINAiPRAVDA

Bravo Dragice, sjedi 1!

marius
Gost
marius

Bravo kralju !

LJUTA
Gost
LJUTA

Imamo samo 1 kralja…pazi se sto zboris ako nisi iz Grblja

Blesa Kotorska
Gost
Blesa Kotorska

Mi iz DPS-a ne mislimo tako!

Kriza
Gost
Kriza

Drage, vi ste koalicija zvana “ Za minut slave “ ha ha ha

LJUTA
Gost
LJUTA

EjJokicu sivi ticu
Ti kotorski Obilicu

Proslavit ce s nama Maja
100 godina velikans

Pipi
Gost
Pipi

ovo je ona dama sto je skandirala četničke pjesme prije neki dan u Kotoru, na ljetnjoj pozornici

Bokelj
Gost
Bokelj

HAHAHAAAA cus dama.

Send this to a friend