Politika

Perović: Medojević preuzima anticrkveni manir od svojih dojučerašnjih protivnika

Foto: MCP

Rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović kazao je da on ne vrši nikakvu opstrukciju niti bilo kakvu drugu aktivnost na putu formiranja vlade, niti ga bilo ko na tu temu konsultuje, niti mu je to na kraj pameti da radi. On je to kazao reagujući na jučerašnju izjavu predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, koji je kazao da Vladu sastavljaju Miško Perović, Daka Davidović, Željko Ivanović, Gojko Perović, uz asistenciju Vladimira Božovića. 

Perović smatra da nakon minulih izbora, crkvu sve manje treba prepoznavati kao inspiraciju za političke diskusije a posebno, kako je istakao, kao motiv za politikantske optužbe i propagandne naslove.

“U tom smislu najmanje sam očekivao da će jedan od predstavnika pobjedničke koalicije, na neki način preuzeti manir napada na crkvu od odlazeće vlasti. Stiče se utisak da Medojević, sa neosnovanim optužbama, neutemeljenim ocjenama i ničim izazvanim pretpostavkama na račun crkve a ovog puta i mene lično, čini baš to – preuzima anti-crkveni manir od svojih dojučerašnjih političkih protivnika. Tim prije, što je sadržaj njegovih napada na crkvu u određenim djelovima skoro pa identičan sa aktuelnom anti-novinarskom i anti-crkvenom kampanjom. Crkva se optužuje da „sastavlja Vladu“- bez i jednog jedinog argumenta ili dokaza, iako je više puta javno saopšteno da crkva ne nalazi nikakav svoj interes u postupku sastavljanja Vlade, niti u tim temama vidi svoje mjesto, niti je zainteresovana za izgradnju političke scene i međusobne stranačke odnose i dogovore”, kazao je Perović.

Ovo sve saopštava, kaže, iz osjećaja odgovornosti prema javnosti koja je ponovo zasuta neistinama o ulozi crkve, pri čemu, dodaje, izražava i poseban senzibilitet u odnosu na ljude koji su glasali za listu na kojoj je izabran i Medojević.

“Dakle, pop Gojko Perović ne vrši nikakvu opstrukciju niti bilo kakvu drugu aktivnost na putu formiranja vlade, niti ga bilo ko na tu temu konsultuje, niti mu je to na kraj pameti da radi. Ni njemu, ni bilo kom drugom sveštenom licu iz SPC. Ko bi to, od sveštenika radio – ne bi radio po Božijem blagoslovu ni po Božijoj nauci. Kao što nije po Božijem, da neko, poput g. Medojevića, iznosi javno ovakve besmislene i nedokazane optužbe. Hajde da gradimo Crnu Goru tako da u njoj svak radi svoj posao, a da nam javno izgovorena riječ bude obavezujuća svetinja a ne stvar za jednokratnu upotrebu“, poručio je Perović.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Monolit
Gost
Monolit

Popovi poštovani ste od naroda,pomaknite se bezšumno iz politike i nasih javnih zivota,bili ste ugrozeni opet narod je stao uz vase neslaganje sa zakonom,puno ste u medijima prisutni i prisni uz politiku,nemoj da bude ona” čovjek ne ide u popove da nas spase nego da se napase” Popustite malo i radite vas posao a politicarima pustite njihov posao da rade.

1111
Gost
1111

Al Pacino je jednom rekao….kad sam bio mali molio sam Boga da dobijem biciklo…kad sam malo odrastao,shvatio sam da to ne funkcionise tako i onda sam ukrao biciklo….i sad idem u crkvu da trazim oprostaj….

Roko
Gost
Roko

Eto ti sad ako kažeš nešto protiv popa gotovo je onda si nevjernik pocenju da kunu a narod nasijeda na kletve popova umjesto to zatvorit u crkvu narod ih gleda i sluša bolje i od čega .

Salamanca
Gost
Salamanca

pop krsti piliće kad mu je dosadno

Nikola
Gost
Nikola

Obruka si BOGA Peroviću…Pomolicu se za tebe..Napravio si od mitropolije DOO…I sektu…

Oli
Gost
Oli

Kad bih birao izmedju ove dvojice bio bi to Medojevic

Vidoje
Gost
Vidoje

Vjerovatno si i na minulim izborima birao DPS

Maki
Gost
Maki

Popovi da se mjesaju??? Ma kakvi? Gdje bi oni?

teskikamioni@.g
Gost

u svakoj corbi si zaprska pope perovicu

Opet
Gost
Opet

Mutiš pope mutiš imaš svih dlaka a najviše od lisice

Lolo
Gost
Lolo

Gośa i ti slucajno formiras vladu ka zdravkec🤣🤣🤣

Neso
Gost
Neso

Medo je odavno kupljen od strane DPS-a ! Svo ovo vrijeme je igrac i igra kako mu DPS kaze !

Laban
Gost
Laban

Nije ga sramota da nosi titulu rektora,a upravlja srednjom školom.To govori o kakvom se čovjeku radi

Sloga
Gost
Sloga

Amfilohije ❤ Joanikije ❤ Gojko ❤ SPC ❤ Zdravko ❤ Moja Crna Gora ❤😊

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Pipun i Mandara ništa?

Vidoje
Gost
Vidoje

Pipun, Mandara i Lomi ništa

Hogar
Gost
Hogar

Amfilohije 🏴‍☠️Joanikije🏴‍☠️Gojko🏴‍☠️kriminalna SPC sekta 🏴‍☠️ Tuđa Crna Gora,osramoćena Crna Gora,primitivna Crna Gora,izdajnička Crna Gora

Mufon
Gost
Mufon

Sloga, e greote od tebe….

VukR
Gost
VukR

Nije to anticrkveni manir. Mi ne postujemo tebe i tebi slicne koji nijeste crkva

Mila
Gost
Mila

Ajde Peroviću u crkvu, uzmi to kandilo u šake i čini to što najbolje znaš, neka ti priča, postaješ dosadan

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nije kandilo vec Kadionica! Nauci e vise kako se kaze pravilno. Nece uljem.kaditi mozgu.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

A eto ti znas tacno kako se kaze I to te je spasilo u zivotu.Samo tako na pravom si putu progresa vjerovatno si sve svoje probleme i probleme porodice rijesio tako sto si naucio kandilo i kadionica zatucenko

Berane
Gost
Berane

Rece pop da nesto nije po Bozjoj nauci. Kakva je to nauka? Prava nauka je negacija te tvoje popovske nauke, ali ce ti ta prica prolaziti kod neznavenih. Do ovih izbora nijesam imao predstavu koliko je tih koje prevodite zedne preko vode.

GoroMoja
Gost
GoroMoja

Svi ste zlo do jednoga iz texta. Sramota teaka.

Laki
Gost
Laki

Zaboravio je Zarka Rakcevica. Ipak je on sef Abazovicu.

Vanja
Gost
Vanja

Nije rektor! Tacka. Lazno se predstavlja.

Sloga
Gost
Sloga

Hahhahahhaa.. kako ste smijesni .. No ko je?😂

ESAD OD DUKLJE
Gost
ESAD OD DUKLJE

Ah pope nije za zebe svetinja ozgovorena rijec. Za tebe je svetinja da ti ostanu otete CG SVETINJE. Djesuti sad litije?. Nema potrebe novu vladu kad sastavis ona ce ti to verifikovat.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ovo je čudo koliko
Mržnje prema ostalim gradjanima Crne Gore kao da samo vi volite Crnu Goru a ne i ovi sto su rodjeni odje i čiji su preci ginuli za nju!!!Koliko mržnje u komentarima bruka!!!Ali djaba sve nova vlada se formira!!!

Vanja
Gost
Vanja

“Djaba”…haha…nepisnenost je opasnija od korone, a narocito izrazena kod “ljubitelja” Crne Gore

Sloga
Gost
Sloga

Kapiraju oni da im dzaba sve… Zato ovolikoni naskacu 🙂

Zeljko
Gost
Zeljko

Medo je za tebe gromada

Ivan
Gost
Ivan

Pope drzi svojim vjernicima predavanja mani se politike. Na zalost Medojevic je u pravu nego sta god ti i Amfilohije da kazete svojim vjernicima oni vise vjeruju vama nego svojim ocima. Ma svaka vam cast to i najvecim iluzionistima svijeta nije poslo za rukom ali u CG je sve moguce.

Lscg
Gost
Lscg

Najpametniji si kad cutis pope !

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Đe si bio do izbora tu si i sada, ali se držiš one Ćosićeve da je srbima duša pothranjena lažima.

Bobija
Gost
Bobija

Neka G ojko znamo se dosta dobro

Vlatko
Gost
Vlatko

Ućutite više popovi znajte da je većinskoj Crnoj Gori blizu da prekipi.

Crni
Gost
Crni

Bog vam dao kako istinu govorili i ti pope Gojko i ti Medo. A jedno znam. Ni jedan ne radite u interesu nacionalnih Crnogoraca. Vi ste Srbi i vjernici SPC i saradnici Srpskih sluzbi.

Cika miki
Gost
Cika miki

Potuc ce te se prije formiranja vlade, koja ce trajat ka macki muzevi

bogoslov
Gost
bogoslov

Koja crkva svetosavcu sve st Crnogorcima uzeli u Crnu Goru..
Bježi Medijevuću, ostade za bruku.

VISITOR
Gost
VISITOR

Oči povadili.

miki
Gost
miki

srpska pravoslavna crkava je najaca politicka partija u cg, to je realnost koju i politicari opozicije sada kada su im dobili izbore zele da zaborave!

Svekrva
Gost
Svekrva

Vjeruje li ti iko, ZABOGA? ne lupetaj svašta kad se zna što činite. Sramna vam je uloga, a i ti takav kakav si – s punim ustima Boga, a sve suprotno od vjere radite. Pih

I HAVE
Gost
I HAVE

Besposlicar i huskac

Monarch
Gost
Monarch

Nije pope, nego je Medo vidio koliko je sati a ima prst obraza.

Ilija
Gost
Ilija

Crnogorci su zbog SPC zamrzjeli crkvu.
Zbog toga se mnogo ljudi izjasnjavaju kao Ateisti jer su nam SPC i Amfilohije i njihove pristalice ogadili sve.

Daka
Gost
Daka

Kako neko ko je vjernik postane ateista zato što ne voli SPC, prije će biti da takvi ako i postoje nijesu nikakvi vjernici.

marija
Gost
marija

daka nije se zamrzjela vjera iako je spc izagnala vjerni crnogorski narod iz crkava

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Šta je to Goki? Pored ostalih prelesti uhvati te Medo u otvorenoj laži.

jarac zadrt
Gost
jarac zadrt

Mi smo nazadni narod poseljaceni sa glibavim brojanicama oko ruka djecijih , starih , mladih turbofolkera i grand parade. Trudicu se da na budem nesretan covjek zbog toga i da nadjem uzi krug

MNE
Gost
MNE

Ovakve price mozete uvaljivati vasim vjernicima dok se i oni ne dozovu pameti koalicije su uzele ministatstva a mandatar je spc to su vase rijeci i vasih iz koalicija tako da ako ste htjeli po strani da se drzite trebala je ekspertska vlada i ne obmanjujte narod nego se drzite toga sto ste uhvatili

Crnogorac 1
Gost
Crnogorac 1

Samo zamajavaju narod.Lazu.Dace oni i Medu nesto radi mira u kuci.ali kad sinoc slusah onoga Perovica u Nacisto,uzas ,senilan coek.ko njim upravlja,pa on nissta ne zna reci ni dvije recenice povezati.tuga ko nam kroji zivote.

Bokelj
Gost
Bokelj

Svi skupa ste nula gledate da narod očerupate nista više

Manaus
Gost
Manaus

Cim se smanji korona ,, svaki Crnogorac da izadje ,, za ove likove Djukanovic je teski gospodin za zivjet,, Sta je ovooo!!!

broj 1
Gost
broj 1

ne daj se medo srbine hahahahahahah

cetinje
Gost
cetinje

Ovaj pop iz Cuca je kanalizacioni kolektor srednje skole bogoslovije koja ima par ucenika koji se “inate”sa NKT i IJZ tako sto bleje po Cetinju bez zastitnih maski i sl,i neka ih,kad DPS komunalno neradnicko glascka druzina okrece glavu kao kokot na vrh kuce.

Markoza
Gost
Markoza

E kad bi ti radio svoj posao ne bi po CG bilo litija danima i danima. A svi znamo sto su one znacile. Zavadi narod podijeli bracu itd itd…
Za to sto si radio opravdanja nemas a jos manje za ovo sada sto se radi. Vi naivni nevini sluge Bozje.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Oko zavadjanja bismo mogli da diskutujemo do ujutro
Tako ti je i Gospodar poceo.

Dula
Gost
Dula

Dje se crkva umijesa u politiku tu srece nema. To su malo mudriji davno rekli. A mijesa se i te kako.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A tebi krivo….pjeniiii

Tomson
Gost
Tomson

Perovicu bruko

Mirko
Gost
Mirko

A sto cini gojko

Titograd
Gost
Titograd

Svetosavska sekta ne miruje.

Marko
Gost
Marko

Pop ne bi da se mijesa ali mu smeta zastava himna nikad nije osudio sto je Amfija sto je svasta prica za crnogorce…pope ti imas puno posla oko reforme SPC jer ako to ne uradite vazda cemo vas gledat ka okupatore koji mrze CG… Da je vječna Crna Gora!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Cale
Gost
Cale

Rijetko se ko moralno srozao kao ovaj covjek od litija na ovamo. Dozvolio je da ga isturaju da on govori lazi i prikirva cime mu se bave sefovi zajedno sa njim.

???????
Gost
???????

Odavno vi neradite po bozijem blagoslovu, nego nas bombardujete lazima i naivnima mozak ispirate. Pune su novine , a i video zapisa ima na hiljade o vasim lazima. Pokajte se i priznajte sve sto ste uradili, izvinite se crnogorskom nrodu za sva nedjela pa c vam vecina hriscanski oprostiti nadam se. Dok to ne ucinite mira i ljubavi medju pravoslavnima… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ako nadjes jedan snimak pljuni me po sted cela.

brko mali
Gost
brko mali

E pope pope velis ne bi bilo po Bozijim zakonima a koliko ste ih do sad pogazili, ti, risto, kacevenda i ostala vesela kriminalna druzina???

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Peroviću,u pamet se imaš šansu da zaslužiš ogromno poštovanje od crnogoraca,nemoj to prokockat!?

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

“Bosanski lonac” je mala beba za ove lakrdijaše.

Realnost
Gost
Realnost

Važno da ti imaš preglede na you tube ,da si aktivan na sve mreže,i da si medijski propraćen .

Trojke
Gost
Trojke

A sto da radimo mi Gojko koji nismo religiozni ?

Milosh
Gost
Milosh

Tacno. Sta da rade ljudi od nauke i koji nisu praznovjerni i ne vjeruju u duhove, demone, vile, 20000 raznih bogova i slicno?

Stepinac
Gost
Stepinac

Peroviću, a da se pokaješ za aktivno ruženje CRNOGORSKE baštine??? Sreća pa postije fotografije i istorijska građa, da se svi objekti vrate u izvorno stanje.

MARKO
Gost
MARKO

Amfilohijeva ekspert vlada!
radujem se narocito da vidim koji to nezavisni intelektualac i ekspert ce pristati da bude u sastavu Amfi vlade 2020 u CG, OSTACE TO ZAPISANO za istoriju namucenu ovih prostora.

marius
Gost
marius

Je li pope Perovicu po Bozjem blagoslovu da krvite narod po CRNOJ GORI ?

gangrena
Gost
gangrena

dali se jos desilo da su izjave ove politicke partije na kraju ispale istinite?

General
Gost
General

Novi izbori i to je to,dosta se ljudi opametilo na ovome

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

SPC i ovi popovi izvor zla u CG.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

SPC je dobila izbore trojnoj koaliciji koaliciji….SPC ne da nije bila nego je još uvijek važan faktor u formiranju Vlade.
Sveštenstvo je proklinjalo vjernike koji nisu htjeli da glasaju za DF pa što si po tom pitanju preuzeo Peroviću.
Za ovo zna čitav svijet.

Valter
Gost
Valter

Prestanite sa tim Rektor. Kakav crni rektor, on vodi srednju skolu neregistrovanu koja broji par djaka. Rektor je na celu univerziteta. A ovaj na celu par zaludjrnika kao sto je i on. Oni nemaju veze ni sa vjerom.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Kakav je ovo manipulator.

Crni panter
Gost
Crni panter

Mislis da ti bilo ko vjeruje???Jeste da Medo prica sve i svasta ali za ovo ima pravo.Ali i to ce izaci na vidjelo kad tad.

Ratko
Gost
Ratko

Ne vršiš ti nikakvu opstrukciju samo si protiv svoje zemlje u sluzbi serbalja.

Vesna
Gost
Vesna

Gojko stari manipulator

Matematicar
Gost
Matematicar

Samo se vi besposleni popovi igrajte sa Crnom Gorom. Dolje sape! Sjedi!

PG 081
Gost
PG 081

Dje ste popovi influenseri

Eno
Gost
Eno

Najkraći i najistinitiji komentar u 2020 godini….10x like

QPR
Gost
QPR

Bravo Nebojisa…Svaka ti čast,sve je tacno.
Pope,drž’ se crkve.

Prč
Gost
Prč

Gojko cujem da te fale cetinnani.a gojko ti si jedno veliko nista postao rekoste li da se poslije izbora necete mijesati u politiku vise.vidim ti to sad na dnevnoj osnovi komentarises.svoga posla il osnuj partiju il neku nvo

Markisa1
Gost
Markisa1

E Ako vi imate vezom sa Bogom…. Neko ko se bavi sa mantijom sa politikom dje popovi kunu i lazu nemate vi veze sa Bogom i hriscanstvom nikakve. Sve ste drugo bez ono za sta se predstavljate. Ne diram vas ne dirajte ni vi mene, ali na svakom koraku omalovazavate ono sto sam ja i gdje zivim. Vama na obraz… Više »

juks
Gost
juks

bravo!

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Medo je rekao jednu veliku istinu. Vladu sastavlja Riki i Božović, to je jasno i pticana na grani. Samo je pitanje, šta bi Medu!?

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Dojučerašnji protivnici su politički a srpska Crkva je vjekovni negator crnogorskog imena,jezika,himne i ostalih simbola CG.Božji pravedni put je u genima hrabrih ljudi-naroda zato Medo progovori-odgovori još žešće srpskim popovima koji smanjuju i kunu Crnogorce.

Baraka
Gost
Baraka

Pope Gojko, dok ste vi, popovi bili po crkvama i niste izlazi van njih, tada he bilo mira i reda. Kako izadjoste van crkvenih zidova, djavo je sve ponio. I SFRJ ali i sve bivse republike, pa biste da se i Crnoj Gori isto desi. Pope, pope pocnite malo i u Boga da vjerujete

Kosac
Gost
Kosac

Da.Sada se ne mijesate jer ste ga dobro zamijesali i posao zavrsili i sada ste vi nevinasca i cistunci.Ajde pope ne glumi.Jos ti je prezime uz titulu veliki hendikep i govori ti da si lukavac kao i mentor tvoj.

delboj
Gost
delboj

Sto naprica to. Ajde ne brukaj se. Vladu sastavljate Pod Ostrog. Sramno da ne recem lazavo reagovanje.

Idea
Gost
Idea

Ne podrzavam meda,ali verujem da ima dosta istine to sto medo prica.

Cuca
Gost
Cuca

Jos kad bi ko sto i povjerovao

Nikkla
Gost
Nikkla

Bas ti vjerujemo pope

Send this to a friend