Politika

Perović: Ne vjerujem u postojanje plave torbe

Izlazak na izbore na jesen, pod ovim uslovima, koji su mnogo gori nego 2016. godine, biće sramota za svaku opozicionu partiju, i ne samo da će rasti pritisak građana na ulici nakon toga, već će rasti i pritisak od strane međunarodne zajednice, kazao je Džemal Perović, jedan od lidera nekadašnjeg pokreta Odupri se, prenosi Dan.

Gostujući u emisiji Načisto, a uoči današnjeg sastanka na koji je pozvao svih 39 potpisnika Sporazuma za budućnost, on je kazao da na sastanku očekuje i Demokratski front (DF), koji se već izjasnio da neće doći jer ih više ne smatraju partnerima, i Socijaldemokratsku partiju (SDP) i Ujedinjenu Crnu Goru, koje do sinoć nisu odgovorile na poziv.

Perović je kazao da svoje očekivanje da će se svi pojaviti na sastanku temelji na činjenici da svi potpisnici imaju moralnu obavezu da opravdaju potpis koji su stavili na sporazum jer su to dužni građanima, a ne nijednom pojedincu ili pokretu.

Smatra da uslova za fer izbore nema, kao ni vremena za izmjenu izbornog zakonodavstva, i da bi svaki izlazak na takve izbore bio davanje legitimiteta korumpiranom režimu, protiv koga se svi i bore.

“Ključno za sve partije u tom sporazumu od početka je bio član koji kaže da nema izlaska na izbore pod ovakvim uslovima gdje se izbori kradu, gdje koverta o kojoj postoji snimak simbolizuje da ovaj režim vlada na kovertama i da su institucije sistema zarobljene, da ovdje nema vladavine prava, da se ovdje vlada diskriminacijom i podjelama već trideset godina… Svako je potpis stavio svojom voljom i zato taj sporazum ima moralnu težinu. Ukoliko neće da ga ispune, građani će to prepoznati i oni će i suditi o tome. Zbog tog obećanja građanima, vjerujem da postoji mogućnost da se na taj naš brod ukrcaju i oni koji nisu odgovorili na poziv DF, SDP i Ujedinjena”, kazao je Perović.

Kako je istakao, valjda su svi svjesni da samo pomirena opozicija može da smijeni vlast i da to ne može da uradi nijedan pojedinac.

Ne vjerujem u postojanje “plave torbe”

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević izjavio je juče da je pokret Odupri se kukavičje jaje DPS-a i da Džemal Perović radi za režim, kome je plan da razbiju opoziciju pred izbore.

Perović nije želio da komentariše Kneževićeve izjave. On je kazao da ne vjeruje da snimak o “plavoj torbi” postoji.

“Mislim da „plava torba” ne postoji i zato se on služi sad time što blati mene, ali to je sada najmanje bitno. Bitno je da vjerujem da se protesti ponovo mogu pokrenuti i da mogu biti i masovniji. Ipak, uvjeren sam da okidač za naredne proteste ne može biti nikakva „plava torba”, već će okidač biti odluka opozicije da izađe na izbore. Jer, ako bi oni to uradili, građani bi to vidjeli kao izdaju i bili bi na ulici sigurno”, uvjeren je Perović.

Poručio je da nikakav novi sporazum ne dolazi u obzir, a ukoliko većina prekrši svoj potpis dat pred građanima, napraviće kampanju, u koju će se i međunarodna zajednica uključiti mnogo ozbiljnije nego do sad, koja će srušiti crnogorski režim.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

od kad je bitna boja torbe, ,,politički biznismenu,, i povratniče

Rozaj
Gost
Rozaj

Dzemale za plavu torbu si u pravu 100%

marius
Gost
marius

Bože mili, kolko je ovih dzabsleboraša kroz ovo našu Crnu Goru, te ništa drugo ne čine, do što ovi narod o jadu svakodnevno zabavljaju, huškaju jedne na druge, živjet ni s mirom ne dadu. Svi su se oni dobro od iste ove države napunili, no im izgleda malo, pa bi još htjeli. Briga njih za narod.

Dusko
Gost
Dusko

Pa sto mislis je vrijeme da se stane tome za vrat???

marius
Gost
marius

A ti. što misliš postoji li neka politička partija u CG, koja je u suprotnosti sa ovim što sam napisa u predhodnom komentaru. Ako postoji, a ti je onda imenuj.

Biti realan
Gost
Biti realan

Počeo je pokret “oduri se”,da traži izdajnike po Crnoj Gori,što ne bi trebao biti kurs,jer sam bio na vašim protestima srcem.Da sam na mjestu SDP-a,ne bih vam se pridružio jer više nemate težinu a izgubili ste je onom satanizacijom SDP-a u Kotoru,zajedno sa nacionalistima iz opozicije.Nijeste se trebali tako ponijeti prema doslednoj stranci (iako je Kotor problematičan) jer je po… Više »

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Džemal batali se politike, nije to više za tebe.

Medovina
Gost
Medovina

Džemal je bezopasan za bilo koju vlast.Tačno je da je bio član Liberalnog saveza.Takođe je tačno, da je prije nekoliko godina, istom voditelju u istoj emisiji rekao, kako je bio u LS, samo iz razloga što tada nije imao izbora, jer nije postojao dovoljan broj albanskih nacionalnih stranaka.

Dok ne popadamo
Gost
Dok ne popadamo

Sta je razlika vlasti i opozicije? Vidjeli smo scenario u Budvi. Isto bi bilo na drzavnom nivou. Tu nema nikakve razlike i svi se bore za fotelje. Isto rade od kad smo se rodili. Smijenite DPS i ko ce doci? Ko je taj lider? Svima odgovara da mlati praznu slamu i prima platu u parlament 2000 eur. Nema odgovornosti. Opoziciji… Više »

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Džemo postoje samo 2 strane-za i protiv DPS-a, nema treće a torba i kese će vjerujem ako ih ima biti dan prije izbora.

Dream
Gost
Dream

Dzemal bi izgleda htio da pravi nešto iskreno ali nema Dzemale materijala za to u opoziciji osim URA… Ovi ostali bi da se bore za bolju Crnu Goru mašući Srpskim zastavama.

Miki
Gost
Miki

Kakvo je ovo ludilo sad 😂😂😂Dzemal zaboravljen se pojavljuje iz sjenke postaje lider opozicije cak jaci od amfilohija, prijeti da ce sam da srusi vlast ako mu ne pridju😂😂😂ovo vec nema ni z Srbiji. Pa sta cemo Dzemale reci nam , ako nema izbora a ipozicija nece da mijenja zakon izborni sta treba da se radi ?

Danilo
Gost
Danilo

Naravno da ne vjerujes, kad ne postoji.

Shanana
Gost
Shanana

A moj Dzemale, oće, ako opozicija izadje na izbore gradjani ce se naljutit i protestvovat? A onda kad to vidi medjunarodna zajednica uključit će se odma i oburdat DPS sa vlasti?

Pa da, totalno logičan sled dogadjaja..

Komšo
Gost
Komšo

Moj Džemale, ti si , bez sumnje, pošten čovjek i kažeš iskusan a nijesi shvatio ni kud Slavko vodi LSCG dok ga nije zamrznuo. Shvatili su Ranko i Miko, moguće i Vesna što se po buđelaru vidi danas. Ostali zajedno sa tobom, ako nisi izvukao nacionalnu penziju kao oni, na ledinu. Kako ne vidiš da se i sada kroz privatizovane… Više »

gagi
Gost
gagi

Komso,samo da pojasnim Slavko nije zamrznuo LSCG,jer je pobjegao u Cesku republiku kod prijatelja Havela i UJCEVINE Borozana sa Cetinja inace dobrih nasih Liberala i Crnogoraca,a sa svotom novca ( dojc marke)i otvorio trgovinu. Rad LSCG su “zamrnulI” Miko Zivkovic i Vesna Perovic-nekada velika radikalka Seselja udata za Preovicem iz Cuca.Sto se tice Dzemala Perovica i njegovog clanstva u LSCG,danima… Više »

Mr Bean
Gost
Mr Bean

Ja ima u kući 2 plave torbe,samo se na jednoj pokvario rajfešlus.

Peja
Gost
Peja

A odakle ovom covjeku ideja da on treba da predvodi bilo kakav pokret? Bez harizme, bez podrske, bez ideje..

roro
Gost
roro

Ko kaže da predvodi?

Dusko
Gost
Dusko

Ovo je covjek za kojeg bih ja glasao, da to bude neki gradjanski pokret koji postuje drzavu Crnu Goru. Dzemale svaka cast i imas moj glas i podrsku. Od ove nazovi opozicije koja saradjuje sa vlastima nema vajde

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Уколико само једна политичка парије из редова опозиције пристане на иборе даће им легитимитет и бојкот пада у воду. Једина шанса је заједничка листа опозиције ђе би морале бити укључене све партије и већинског и мањинских народа и оне ненационалне. У супротном се можемо поздравити са ЦГ, а плава торба је небитна јер сви знамо да је ту било свега… Više »

Delboj
Gost
Delboj

Sto je problem da se izadje? Evo opozicija tvrdi nikad jaca. Da ih ima 200.000 -300.000 minimum.

Anonimous
Gost
Anonimous

Pa eto, pišeš ćirilicom pa mogu odmah da ti kažem da će tvoj DF izaći. A i SDP, sa druge strane opozicije više neće sa vama, tako da – propade ti priča…

Daltonista
Gost
Daltonista

Ni ja.

Haris
Gost
Haris

aaaaaaaahahahahahahaha pa bečić plagistar je prvi prekršio potpis i dogovor, još se mastilo nije oušilo a on izašao na izbore u Tuzi, a nešto te ne čuh da si spomeuo da su izbori u Tuzi pokradeni, a?? Mlatiš praznu slamu.

Mima
Gost
Mima

Postoji! Vidio sam je ja u jedan butik. A ima i braon.

Senka
Gost
Senka

mima, mima, šaljivdžijo… uh…

"bojs"
Gost
"bojs"

Lako je Perovicu on ima rezervnu drzavu kao i ovi iz DF_a,no sta da radimo mi koji imamo samo Crnu Goru?

Haris
Gost
Haris

Vi idite u srbijU.

Boban
Gost
Boban

E vi je odbranite od pljackasa i nemojte da je ni branimo a vi pustate da nam je ocerupaju.

Delboj
Gost
Delboj

Ocemo. Cim prodje opasnost od ovih koji bi je rado ugasili.

Nick
Gost
Nick

Dzemal ima samo jednu drzavu istoa kao i mi, a to je Crna Gora! Fašiste kao što si ti i tvoja SPC treba smjestiti u zatvor. Ne dozvolimo vise da od gradjana CG pravimo marionete i dosta sa fašizmom vise!

Crni panter
Gost
Crni panter

Gdine Perovicu uz duzno postovanje mislim da niko vise u Crnoj Gori ne shvaca za ozbiljno taj pokret a ponajmanje vjeruje u vasu pricu.Da, istina je da opozicija je velika nula jer 80% te opozicije radi protiv svoje drzave a za SDP i URA koje su u tom savezu je najpogobnija varijanta koja doprinosi njihovoj marginalizaciji.A za Vas bih imao… Više »

Milan
Gost
Milan

Dzemale,aj polako

Neka to
Gost
Neka to

Milane aj ti polako granice su otvorene

Send this to a friend