Politika

Perović odbila da zakaže sjednicu SO Kotor

Dragica Perović

Predsjednica Skupštine Opštine Kotor Dragica Perović obavijestila je danas podnosioce zahtjeva za određivanje termina nastavka sjednice SO Kotor da je ista odražana, te da bi njen nastavak predstavljao pravnu i političku besmislicu, na šta ona, kako kaže, nije spremna.

Perović je saopštila da je 19. sjednica, sa predlogom za razrješenje predsjednika Opštine Kotor na dnevnom redu, održana 24. aprila, a dokazi su zapisnik o radu sjednice skupštine, do određivanja njenog prekida, te zapisnik sa nastavka sjednice, koji je potpisalo svih 18 odbornika podnosioca predloga za razrješenje Predsjednika Opštine Kotor.

“Riječ je o zapisniku kojeg ste dostavili Upravnom sudu Crne Gore, i koji je kao takav, na usmenoj javnoj raspravi održanoj dana 7. juna 2019. godine, uvršćen u dokazni materijal tog Suda. U nastavku rada navedene sjednice donesena je Odluka Skupštine Opštine Kotor o prestanku mandata predsjedniku Opštine Kotor i zapisnički konstatovano da je dnevni red iscrpljen i da je XIX sjednica završila sa radom u 14,15 časova. Odluka je objavljena u Službenom listu Crne Gore”, naglasila je.

Ona je ocijenila da je odluka o prestanku mandata Vladimira Jokića, donesena u nastavku rada te sjednice, počev od 24. aprila pa do 11. juna, kada je dostavljena presuda Upravnog suda Crne Gore, proizvodila veoma negativne posledice u funkcionisanju lokalne samouprave i ostvarivanju slobode i prava građana Kotora.

“Kako je većina odbornika u Skupštini Opštine Kotor, nastavila sa radom, donijela Odluku o prestanku mandata Predsjedniku Opštine Kotor i zaključili rad XIX sjednice, to nije postojala mogućnost određivanja termina nastavka prekinute sjednice, niti takva mogućnost, nakon na gorenavedeni način održane XIX sjednice Skupštine opštine Kotor, sada postoji”, dodala je predsjednica SO Kotor.

Ona je podnosiocima zajtjeva poručila da okolnost da su, saglasno presudi Upravnog suda, i u suštinskom i u formalnom smislu donijeli nezakonitu Odluku o prestanku mandata predsjedniku Opštine Kotor, ne može značiti da sjednica, na kojoj je donesena ta odluka, nije ni održana.

“Zbog svega napred izloženog, zakazivanje navodnog nastavka rada XIX sjednice SO Kotor, predstavljalo bi i pravnu i političku besmislicu – na što, naravno, nijesam spremna. Istovremeno Vas obavještavam, da ću, povodom Vašeg Predloga za razrješenje Predsjednice SO Kotor i Vašeg zahtjeva za sazivanje sjednice Skupštine sa tom tačkom dnevnog reda, u Zakonom propisanom roku, sazvati sjednicu Skupštine Opštine Kotor”, zaključila je Perović.

48

avatar
1000
25
23
0
 
30
LjutaMarkusCrnogorciSuSrbiMijatAprc
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Podrška društva iz Force

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Bravo! Nek ona vlada 100 godina.

Markus
Gost
Markus

Mnogo ce joj biti i koji dan, kako stvari stoje. No sto ce mo tek cuti i vidjeti kad kao opozicionarka uleti u skupstinu. Ko ce njoj parirati? Morace uposliti doktora za upravno pravo.

Ljuta
Gost
Ljuta

Napokon jedna žena čovjek….koliko je mrze iz KOTORSKOG DPS OKG da ćemo sledeći put nju glasati……samo tako nisi ti bruna loncarevic sto se udružila sa DPS 🦗🦗🦗🦗🦗🦗🦗

Skalarac
Gost
Skalarac

Kako to zvuci gordo “zena a coek” . E to najbolje zna DF koji je nju uzeo da ga predstavlja posto nemaju nikoga od srednje skole pa na vise. E Kotore , sto si docekao da te vodi ova koja predstavlja Demokratski Front i vlast.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ovo sam čuo juce od Katnica na Skupštini a ti si obican covjek žena pa idi sadi luk u Skaljare

Mijat
Gost
Mijat

Pogledaj “Ljuta” strukturu odbornika DF u Kotoru , sve intelektualac do intelektualca. Milina jedna od elite gradjana Kotora. Kako to dadose ovoj pravnici da ih predstavlja nikome nije jasno.

Ljuta
Gost
Ljuta

Koliko znam iz DPS OKG u Kotoru imamo samo jednog pravnika Aprcovica ali njegovo znanje je očigledno manjkavo…sve me strah da i on nije završio fakultet posle 27g

Brcki
Gost
Brcki

Da sam Kotoranin iscera bi sve na ulicu ove badijavnike, sramota tu ste da unaprijedite Kotor i pomognete gradjane a vi se igrate teatra na racun Kotorarana, ako su gospda i umjereni ne znaci da treba da vas trpe, a zavidim im na strpljenju.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Ova zena je najveca mrziteljka svega Crnogorskog.

Kreso
Gost
Kreso

Ova predsjednica parlamenta je DF u Kotoru gradu. Sto bi bilo da imaju jos nekog pravnika. Na srecu nasu nemaju, pa ce mo i ovome vidjeti kraj brzije dana.

Ljuta
Gost
Ljuta

Posle novih izbora

ND
Gost
ND

Odlaže neumitno!

djomaa
Gost
djomaa

Ima li ko od putara iz Kotora DA POKOSI put Trojica-Njeguši ? Ogulismo kola tijema strananma koliko je zaraslo.

Pisar
Gost
Pisar

To komunalno radilo dugi niz godina.

Mišo
Gost
Mišo

Svi u Kotoru znaju da je ovo jedna iskompleksirana, pokvarena osoba koja na ovaj način zadovoljava svoj ego jer niti je majka niti je zena da valja…

Čoban
Gost
Čoban

Admine, admine…

Kotor 2019
Gost
Kotor 2019

Da “Miso” zna sto njoj znaci pojava njezine slike u novinama svaki dan. Na televiziji da ne spominjem. Sve stavlja u prvo lice. Nikad ne spomenu DF koji je potpuno nezasluzeno postavio na to mjesto. Ali oni drugoga nikoga i nemaju. Bruka od DF.

Krsto
Gost
Krsto

Ova osoba postavljena od DF muti i tumaci zakone kako se njoj svide a u stvari nema svoje partije. To je propala partija tkz DSS (demokratska srpska strana) i to velikoj partiji koja se stalno buca u prsi da su najveca opozicija vlasti nista ne smeta. E to to njihov kadar u Kotor.

Ljuta
Gost
Ljuta

tumači zakone kao upravni sud…nauštrb Aprcovicu avramoviću suzucu….od kad nema Maje nista ne znaju….

Bel
Gost
Bel

Zar je ovo dopušteno ? Smije li ova ovoliko da demonstrira silu ?

CDM smeće
Gost
CDM smeće

Zakon to ne smatra silom, placi

Kiselost
Gost
Kiselost

Ljudi ovo tumacenje, da je pravna besmislica nastavit prekinutu sjednicu moze reci samo pokvareni pravnik. Ovakve manipulatorke jos nije vidjela pravna nauka ni praksa, a sve radi ostanka na vlast i potezanje plata.

CDM smeće
Gost
CDM smeće

Sjednica nije prekinuta

Dokaz
Gost
Dokaz

Sjednicu je ona prekinula tako sto je dala pauzu, ono sto se poslije desilo je palo na sudu, a njena pauza mora zakonski ima kraj – mora u roku 8 dana da nastavi sjednicu!

Ono
Gost
Ono

Ne zaboravimo da se ovo sve dešava jer neko, ko nije dobio na izborima, hoće na pola mandata da preuzme opštinu – bez izbora.

Dobrota
Gost
Dobrota

U skladu sa zakonom? A nemaju vecinu ni odrzanu sjednicu vise od godinu dana. Ali imaju platu i penziju i to je u skladu sa zakonom.

Bel
Gost
Bel

Tacno tako !

Ahahahha!
Gost
Ahahahha!

Nije luda, pa da je smjene!

Boba
Gost
Boba

U zatvor!

Send this to a friend