Politika

Perović: Vlada da zavede red, raspusti parlament i raspiše izbore u Kotoru

Perović

Smijenjena predsjednica SO Kotor Dragica Perović očekuje da  Vlada, zbog , kako kaže, skandaloznih dešavanja, konačno zavede red u Opštini Kotor, raspusti skupštinu i raspiše izbore.

“To, sasvim sam sigurna, od Vlade očekuju građani Kotora, kako korov političke korupcije, kao pelcer, ne bi zaživio u Crnoj Gori  kao manir rada i formiranja bilo kakve vlaste i na bilo kom nivou, čak ni na nivou mjesnih zajednica i kućnih savjeta”, navela je ona.

<<<Smijenjena predsjednica SO Kotor Dragica Perović>>>

Kako dodaje, a zarad cjelokupne javnosti, u periodu pripreme sjednice Vlade, ima potrebu da obavijesti, da, u Kotoru gradu skandali ne prestaju, ređaju se kao na traci.

“Matematička skupštinska većina, mimo svih pravila i običaja, igra se skupštine, zasijeda po kotorskim kafićima i hotelima, donosi odluke po kratkom postupku, u krnjem sastavu, ne obavještavajući skupštinsku manjinu o terminu i mjestu održavanja. Epilog, jasan i transparentan, desila se Vardarska skupština, nakon koje sam kao kopredsjednika dobila tzv. VD predsjednika”, navela je Perović.

Prema njenim riječima, kotorski skupštinski egzibicionizam, očigledno uz neskrivenu prećutnu saglasnost Vlade i resornog ministrastva, nije slučajno za mjesto održavanja skupštinskih zasijedanja odabrao hotel Vardar i kafiće.

“Jer, od kada sam izabrana na časnu i odgovornu funkciju predsjednice Skupštine Opštine Kotor, u skupštini vlada plišana prohibicija. Zabrana alkoholnih pića prvi moj grijeh je bio vjerovatno impuls i inspiracija da se održi Vardarska skupština i da se prijekim odlukama pokušaju, mimo odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta Opštine  i Poslovnika SO Kotor, ustoliče „mlađi“ i perspektivni kadrovi, prepoznati  kao dva Željka. Jedan Aprcović, na mjestu predsjednika Opštine i drugi Avramović, na mjestu Predsjednika SO Kotor?!”, navodi ona.

Ona kaže da, kako je naziva, Vardarskoj skupštini, koja je repriza aprilske XIX SO, na kojoj je izvršeno neuspješno i protivzakonito razrješenje predsjednika Vladimira Jokića, je u stvari prošireni  sastanak OO DPS Kotora i njihovih gostiju, kojem je predsjedavao sekretar OO DPS.

“Ovaj sastanak, umjesto da rezultira izborom partijskog rukovodstva, samim tim i konsolidacijom sopstvenih redova, nakon krađe glasova na izbornoj konvenciji, rezultirao je odlukom  da dva svoja prepoznatljiva kadra izmjeste na Predsjednička mjesta izvršne i zakonodavne vlasti, naravno ukoliko 17-i gostujući glas ne bude protiv”, navela je ona.

Perović napominje kako je partijska kombinatorika u redu, ali, nije u redu da se uz flagrantno kršenje odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta i Poslovnika gazi izborna volja kotorskih birača.

“Nije u redu da se svjesno čine krivična djela samovlašća i lažnog predstavljanja, u produženom trajanju, uz prećutni amin Vlade i resornog ministarstva, koji, skupa i zajedno, pored nepoštovanja svih propisa, ne poštuju ni sopstvenu Odluku o upozorenju Skupštini Opštine Kotor. Za nezakonitost ne može i ne smije biti alibi MI SMO VEĆINA, jer ako to pravilo zaživi možemo doživjeti da nam većina iz skupštinskih stolica počne upadati i po kućama radi preuzimanja naših domaćinstava”, kaže Perović.

Na kraju poruluje  da kao predsjednica SO Kotor u punom kapacitetu, neće ni milimitar odstupiti da ubuduće, kao i do sada, saziva i drži skupštinske sjednice u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom i Poslovnikom Opštine Kotor, svidjelo se to matematičkoj odborničkoj većini, ili ne.

M.D. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DwD
Gost
DwD

Dragica Perovic prstom nije mrdnula zarad nase opstine, iako je i te kako bila upuceno u lose stanje u koje je zapala!

Sirena92
Gost
Sirena92

Nadam se da ce neko iz Dps-a da dodje na Jokicevo mjesto, jer kao najstabilnija partija, jedino ona moze da se ufati u kostac sa problemima koji su ostali iza nesposobne opozicije.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Demokrate su same krive za nastalu situacija, njima je ocigledno jedino bilo bitno da masovno pristupe zaposljavanju partijskih drugova i kumova, dok su interese opstine i gradjana ostavili po strani.

Rafaello
Gost
Rafaello

Jokic i Perovic su glavni i odgovorni krivci zbog politicke krize koja je zahvatila Kotor.

Iskra95
Gost
Iskra95

Vi ste doveli do tih skandaloznih desavanja, vrijeme je da vam konacno vidimo ledja.

Kurjak
Gost
Kurjak

Sta ima da raspisuje Vlada izbore,kada lokalni parlament ima većinu?Da je crveni okovratnik htio da se odrekne prestola ,ništa od ovoga ne bi bilo.Zato Dragice sada kući svi,dokazali ste da vam je samo do vlasti i fotelja.

Fileopg
Gost
Fileopg

nezapamćena drskost mogu misliti što bi činjeli da su kojim slučajem vlast na državnom nivou….

Nešto se ne ukk
Gost
Nešto se ne ukk

Kolike su skupštine zakazala i održala ?

Boka ko
Gost
Boka ko

Botići,los sendvic danas,a? Samo izbori gospodo,necemo ni Bruna ni Lunja da bira,samo narod

Nema predaje
Gost
Nema predaje

Tacno Dragice,sve si u pravu!

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Bravo Dragice svaka cast !

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Je li jole legalizova onh kucerinu ? Glavno da zna ranka za stan da napada ,licemjer

Kaktus
Gost
Kaktus

Glasove ces na orste brojat kad sledeci izbori dodju

Leart
Gost
Leart

Otkljucaj opstinu isplati radnike i aj na biro ,neka ti pisama

Komita
Gost
Komita

Jesu li ovi ljudi ozbiljni ? Ja mislim da ce ih becic izbacit iz partije posle ovoga ,,gazdovanja” kotorem pa da zato sad kucaju na sva moguca vrata

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Daj dusko spasi ih,upade im jokic u depresiju,eno je pustio bradu od tuge za foteljom kao da je protojerej bokokotorski haahhahahah

Liberal
Gost
Liberal

Sto veli to tamnicarka opstinska ,da nece to blagoslov od duska da zakljuca grad ili mozda citavu zgradu opstine

Stefo12
Gost
Stefo12

Devojcice ,pa nece vlada zakon da krsi radi vasih fotelja,nemate vecinu ,dovidjenja prijatno

mandrak
Gost
mandrak

Drage ljubavi, gotovo je. Sacuvaj barem prst obraza i dostojanstveno odi doma.

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Ćao,nadam se da će se građani vječno tebe osloboditi,a i Jokića!

Miro
Gost
Miro

Ova zena je nemoguća.
Bezobrazluk je njennkarakter

Send this to a friend