Politika

PES: Pismo Do Kvona pisali Kurti i Anđelić po instrukcijama Abazovića

Foto: PES

Navodno pismo koje je bjegunac od pravde Do Kvon poslao svima, a na kraju se ispostavilo da ga je poslao gle čuda samo Dritanu Abazoviću, koji ga je onda proslijedio ostalima po priznanju ministra pravde Kovača, pisali su advokat Do Kvona i kotorskih klanova Branko Anđelić, zajedno sa Artanom Kurtijem, višestruko osuđivanom osobom za pokušaj ubistava i ranjavanja, a koji je na insistiranje Abazovića postavljen za glavnog inspektora u ANB-a, saopštili su iz Pokreta “Evropa sad” (PES).

<<<Čarapić: Adžić da iznese dokaze da Do Kvon finansira Pokret Evropa sad<<<

“Naime, pomenuta lica su prema kazivanju svjedoka više puta tajno posjećivala Do Kvona u pritvoru, poput tajnih posjeta Abazovića Ljubu Bigoviću optuženom za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, što je kasnije priznao i sam Abazović. Karakter posjeta je bio da se Do Kvon natjera da potpiše sadržaj pisma, u kom se po naredbi Abazovića dovodi u vezu sa Spajićem, u zamjenu za branjenje sa slobode, što bi mu dalo šansu da pokuša bjekstvo”, pojasnili su iz PES-a.

<<<Abazović i Adžić: Kvonov laptop dobar trag, kripto-zajednica pomagala određene političke subjekte<<<

Prema njihovim riječima, “kreator i naručilac ove afere Dritan Abazović”.

“Uz mentorstvo onih koji su ga savjetovali da napad na Milojka Spajića njemu direktno podiže procente, osmislio je kompletan plan, a kao tajming odredio zadnju nedelju do izbora, da bi onda krenuo sa političkim marketingom u kom je zloupotrijebio i institucije sistema i zakazao čak sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost iako ista nije sazivana ni nakon masovnog ubistva na Cetinju, hapšenja direktora Uprave poreza i carina Rada Miloševića, hapšenja pomoćnika direktora policije Dejana Kneževića, te hapšenja predsjednika opštine Budva Mila Božovića“, naglasili su iz tog Pokreta.

Sa ovim postupkom u zadnjoj nedelji kampanje, po njihovim riječima, Abazović se “jasno odao da je kompletan plan već napravljen i da on lično stoji iza ove prljave kampanje i progona lidera PES-a”.

“Za puštanje da se brani sa slobode, Do Kvon je nudio milionski iznos preko advokata Anđelića raznim ljudima koji bi mogli pomoći u pravljenju konekcije kod postupajućeg sudije. Da li je nagrada koju je Anđelić redom nudio svima koji mu pomognu u ovome glavni razlog zašto sudija donosi dva puta rješenje o puštanju da se Do Kvon brani sa slobode iako Viši sud već jednom ukida to rješenje, i to pored činjenice da je Do Kvon optužen za prevaru tešku 40 milijardi dolara, a potražuju ga SAD i Južna Koreja, i pritom je uhvaćen prilikom pokušaja bjekstva sa lažnim pasošem. Nadamo se da će nadležni organi i službe ispitati ovu situaciju kada se promijeni vlast”, dodaju iz PES-a.

Situacija, smatraju oni, “neodoljivo podsjeća na slučaj međunarodnih bjegunaca”.

“Kojima su crnogorske vlasti (URA) odobravale pravo na azil, a oni za te usluge isplaćivali ogromne sume novca, a neki od njih su bili rado viđeni gosti na svadbi savjetnika Dritana Abazovića i nalaze se na zajedničkim fotografijama sa njima”, naveli su iz Pokreta.

Ovakva “zloupotreba” bezbjednosnog sektora i institucija države Crne Gore, po njihovim riječima,  “viđena je još samo od Milivoja Katnića i mračnih krugova koji su vladali 30 godina”.

“Kao i u svim bitkama do sada protiv kampanja laži, Milojko Spajić i PES će izaći kao pobjednici jer smo mi u koaliciji sa građanima, a oni u koaliciji sa mafijom protiv koje se navodno bore – VRIJEME JE”, zaključuju iz PES-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komšija
Gost
Komšija

Dritane, Spuž te čeka!

Mrdalo
Gost
Mrdalo

Ne znau ti oni inglish

Djaoli ga znali
Gost
Djaoli ga znali

Kad se zine, vise no se moze progutat. Foteljasi i oslobidioci. Gadni i ljigavi ste. Samo im je bio jedan cilj da skinu dps. Aliiii, ne mozete opstati zajedno jer ste amateri, jer nemate iste poglede na buducnost ove nase najljepse zemlje. Jer se ne mozete usaglasiti oko crkve i njenog uplitanja, oko Kosova, oko clanstva u Nato, oko drzavnih… Više »

Prc
Gost
Prc

Ovo je preslo u ozbiljnu sprdju sa narodom. Jel neko razumije da mi biramo izmedju ostalih ljude koji su optuzeni za saradnju sa kriminalcem svjetskog ranga i one koji su to kao laz svjesno podmetnuli gradjanima. Neko od ove dvije struje je u ozbiljnom krivicnom djelu a mi d apogadjamo ko je kriv!? Prikete jedni drugima al poslije izbora!? Jel… Više »

Mila
Gost
Mila

A ovi drugi su pokušali ,,Državni udar” u saradnji sa Rusijom, i ubistvo Predsjednika !
Pa su i dslje u igri i prave nove afere !
Ovo nebi ni Hičkok izrežirao! Zaista je taj 21 milion muški odradjen !

Evropski
Gost
Evropski

Ispade Medojević u pravu….

delboj
Gost
delboj

“PES” nije nasao za shodno da reaguje kada je Kurti postavljen na celo ANB-a. Nisu imali nista protiv da osoba za koju sad navode crtice iz teskog kriminala, a znali su ih i tada, bude na celu ANB-a!? A sada im smeta i to samo zato sto je to Abazovicev partner. A dje je u svemu ovome Drzava izvinjavam se,… Više »

BNNK
Gost
BNNK

Don Kvon i Don Milojko! E ovog jada!! Sta se radi u ovu nasu drzavu!?

Podgorica_CG
Gost
Podgorica_CG

Spajiću…boli ih istina…a to je činjenica da ćeš ih u nedelju sve zajedno poslati u prošlost!!
Srećno…..SPAJIĆU…🚀🚀🇲🇪❤

Goran
Gost
Goran

Da vas je finansirao jeste sigurno, odakle stotine hiljada eura bre, niko to ne postavlja pitanje,šta radi agencija protiv korupcije, kako neko za prošle i sadasnje izbore milion € da dobije, i vise, ko zna, odakle ljudi te pare ??? A te igre dritanove to je njegov potpis, samo što to seljo ne umije fino, rekoše da ide kod El… Više »

Mari
Gost
Mari

Stvarno bre ispade da je DPS najbolja partija, šta god da su radili nisu ko ovi za ove 3 godine,sprdnju od države i gradjana napraviše, ovo je nevidjen cirkus u istoriji politike i neke zemlje, možda samo u zambiji angoli ili sličnim…da jedan kepec iskomplesirani radi šta mu je volja sa institucijama jedne države , nečuveno. Kad tad ce odgovarati… Više »

Slavica
Gost
Slavica

Jednaki ste i ti i kudravi u mafiju ogrezli pi

Eto tako
Gost
Eto tako

Pa se posle.Evropljani slizite u koaliciju sa ovima sto vas podkopavaju

Marsal
Gost
Marsal

Iznesite.javno sve i to crno na bijelo da kudravi ide dje mu je mjesto odavno a to je spuz

Mrgud
Gost
Mrgud

Zašto ne vjerujem tebi, ali ni Abazoviću? Možda iz iskustva od ranije?

marius
Gost
marius

Gospodo onu optiuznicu koju je podigao g-din Katnic potvrdile su sve vece obavjestajne sile, a i sam Vucic, dok mu ne naredise da “cuti”.

Blok 5
Gost
Blok 5

Sta pominjete Katnica sad?

Olivera
Gost
Olivera

Kratko jasno samo DPS! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Blok 5
Gost
Blok 5

Glas za koaliciju Zajedno-Danijel Zivkovic

Ivan
Gost
Ivan

Kako bi rekli Crnogorci: Oči jedni drugima izvadili
Isti ste, sa istima za iste radite

drza4
Gost
drza4

koja smijurija! svim srcem glasam za DPS, pa se vi glođite.

Info
Gost
Info

Hahahhaha kakav cirkus se kod nas svakog dana desava, blago nam sa nama…

Proleter
Gost
Proleter

Dobro je u odnosu na to što nas čeka sa svima njima.

Побро
Gost
Побро

Како вас опра Спака кукала вам мајка хахахххх

Zoran
Gost
Zoran

Bogami ste nadrljali, Milojko bježi dok te noge nose!

Pitam
Gost
Pitam

DPS nikad nije ovo radio. Za sadašnje borce i krivotvorce oni su samo sitni šišnjari koji su stvorili CG🇲🇪 i punili svoje džepove. Krivo/miro-tvorci izdadoše, razdijeliše i poniziše sve crnogorsko!!!!!
Bagra jedna odvratna!

Ivan
Gost
Ivan

Sve sto je DPS pricao za Abazovica bio je u pravu.

burago
Gost
burago

Zar ima takvih koji to tek sad shvaćaju

Eto tako
Gost
Eto tako

Spajicu lako ti je demantovat, podvrgni se samostalno poligrafskom testiranju.
I zavrsi stvar.

Mrgud
Gost
Mrgud

Tu je i problem.

Cenzurisani
Gost
Cenzurisani

Čim vidite patološku opsesiju nezakonito penzionisanim Katnićem znajte da je saopštenje pisao advokat u pokušaju, onaj koji je u prvom predmetu u kojem je radio kao pripravnik odao dokaze voje strane onoj drugoj, suprotstavljenoj strani.

Grunf
Gost
Grunf

Nemojte tako, do juče ste se lizali i obostrano jedni drugima uvlačili a sad jedni druge optužujete da ste kriminalci.Nemate petlju da za istu ovu stvar optužite i DF koji vas skupa sa URA razvlači po medijima. Svi ste podjednako ljigavi i odvratni i umješani u kriminalne radnje.Ovo je slika i prilika “oslobodilaca”, ne zna se ko je od koga… Više »

Ina
Gost
Ina

Zato ću ja po prvi put svoj dio suvereniteta zadržati za sebe i ne izlaziti na izbore.

Prema
Gost
Prema

Sve što kažu i jedni i drugi tačno je.

Bokelj
Gost
Bokelj

Ovo je toliko očigledno da bi i malo dijete shvatilo

Send this to a friend