Politika

Pešić u Paragvaju: Crnogorci koji žive van svog zavičaja sa ponosom kažu odakle su

Predsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Nikola Pešić, koji je ujedno i potpredsjednik Kongresa Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY), učestvovao je od 7. do 11. novembra u radu sjednice Predsjedništva IUSY, koja je održana u Paragvaju.

Pored održavanja sjednice Predsjedništva, rukovodstvo IUSY-a se sastalo i sa bivšim predsjednikom Paragvaja Fernardom Lugom kao i sa predsjednikom Partije za zemlju solidarnosti i senatorom Carlosom Fillizolom.

Tokom boravka u Asuncionu Pešić se sastao i sa udruženjem Crnogaraca u Paragvaju koje je zvanično počelo sa radom prije nepunih mjesec dana.

“Posjetiti zemlju kao što je Paragvaj, srce Južne Amerike, sastati se sa bivšim predsjednikom Paragvaja i drugim važnim političarima, upoznati se sa načinom zivota i funkcionisanjem države, za mene predstavlja novo i veliko iskustvo. Sa posebnim zadovoljstvom ističem susret sa Crnogorcima koji već generacijama žive u Paragvaju.  Iako su toliko godina daleko od zavičaja, njihova ljubav, privrženost svojoj zemlji i svojim korijenima je nevjerovatna i sa velikim ponosom za sebe kažu da su iz Crne Gore”,  istakao je Pešić.

Send this to a friend