Politika

Petričević: Budvi potreban novi početak, da bude ozbiljna turistička destinacija, ne vašarište

Budvi je potreban novi početak. Zato sam i na jučerašnjoj sjednici lokalnog parlamenta, diskutujući o smjenama predsjednika opštine i Skupštine opštine Budve izjavila da svima nama želim jednu drugačiju Budvu, poručila je Milica Petričević, odbornica Socijaldemokrata u budvanskom parlamentu.

Rođena Budvanka, koja cijeli  život, sa izuzetkom nekoliko godina studiranja, živi u ovom gradu, Petričević smatra da Budva treba da bude ozbiljna turistička destinacija, a ne vašarište bez vizije dinamičnog razvoja i krupnih investicija.

Takvoj Budvi, dodaje ona,  treba odgovorno rukovodstvo, a ne skupština čija jedna sjednica traje sedam mjeseci.

“Neophodan joj je i predsjednik opštine koji radi u interesu svih građana, a ne samo svog biračkog korpusa. Budva treba da bude ponos građanske, proevropske Crne Gore, a ne grad u kojem gotovo da nema državnih obilježja u kojem se omalovažava  i skrnavi državna himna”, istakla je odbornica SD-a.

Preduslov za sve ovo je, kako kaže,  da Budvom u ime njenih građanki i građana upravljaju stručni, odgovorni i kulturni ljudi koji će svojim ličnim i profesionalnim integritetom biti njeni pravi reprezenti.

“U ovim danima oštre političke borbe, ne smiju  se zaboraviti neke činjenice. Danas o moralu, prekrajanju izborne volje građana i političkoj hajdučiji priča ona politička opcija, koja je juna 2018. glasovima birača  Crnogorske sačuvala vlast, pogazivši na najgrublji način izbornu volju 1050 građana Budve. Ako za njih tada raspisivanje prijevremenih izbora nije bilo jedino časno i pošteno rješenje, odakle im moralno pravo da to danas traže? Posebno ako imamo u vidu da od 16 mandata koje sada imaju jedan ne pripada njima, jer je dijelom ostvaren glasovima birača Liberalne partije, čija se izborna volja time krši”, navodi ona.

Petričević vjeruje da, kao neko ko pripada partiji koja do juče nije bila nikad dio vlasti u Budvi, ima puno pravo da istakne da je vrijeme da se u ovoj, za sve kompleksnoj situaciji,  Budva okrene pripremi turističke sezone i da se građanima obezbijedi da rade i stvaraju prihode od kojih će živjeti cijele godine.

“To je najvažnije od svega i to je osnovna obaveza svih nas, bez obzira ko je vlast, a ko opozicija”, zaključila je Petričević.

M.D. 

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Ne cine jedan grad
Gradom gosti
Vec domace stanovnistvo

Zoran
Gost
Zoran

Podrska za socijaldemokrate.

bobokocka
Gost
bobokocka

A tebe bas treba saslusati prepametna si!

Ommin
Gost
Ommin

Kako dozvoljavate da se grade objekti na onakav nacin? Komsija komsiji cacka uvo!

Zemljanin
Gost
Zemljanin

Mikica je najbolji odbornik u Budvi.

Goran
Gost
Goran

Hahahahahahahahaha. Pa o je od budve napravio vasariste i kupleraj na visokoj nozi?

Animus
Gost
Animus

Budva treba da se poravna, pa iznova gradi, sa valjanim planom. Budva je gradjena za pranje para i izadavanje kreveta na crno…sadrzaja djaoljega nema, za zivot mjestana…parking najobicniji ne mozes nac…

Jokso
Gost
Jokso

Ti si se pokazala na glasanju za dup becici, kad si glasala da se gradi nekoliko miliona kvadrata u Becicima.

Send this to a friend