Politika

Picula: Ispunjavanje mjerila iz poglavlja 23 i 24 uslov napretka ka EU

Tonino Picula

Crna Gora neće napredovati na putu ka EU ukoliko ne ispuni privremena mjerila iz poglavlja 23 i 24 koja se tiču pravosuđa i temeljnih prava, pravde, slobode i bezbjednosti, ocijenio je u razgovoru za Gradski radio poslanik Evropskog parlamenta Tonino Picula.

Picula je objasnio da, dok se ta privremena mjerila ne ispune, neće se moći otvoriti druga poglavlja.

Nova metodologija u pristpunim pregovorima primjenjivaće se za Crnu Goru i Srbiju, iako je Crna Gora otvorila sva poglavlja i privremeno zatvorila tri.

“Srbija ima duplo lošiji rezultat, jer je počela pregovore za 18 poglavlja, a dvije godine nije otvorila nijedno”, ukazao je Picula.

Rasprava o kompromisnim amandmanima, koji će biti dio novog Izvještaja o stanju u Crnoj Gori, završena je juče u Evropskom parlamentu. Izvještaj će, kako je saopšteno, biti usvojen u aprilu.

Poslanik Evropskog parlamenta ističe da je Crna Gora lider u integracijama, te da su joj vrata EU širom otvorena.

“Crna Gora se nalazi u izuzetnoj situaciji, jer je napredovala i sada je pred krucijalno važnim zadatkom, a to je zatvaranje poglavlja. Došla je do tačke koja zahtijeva puno truda i pregovaračkog umijeća”, zaključio je Picula.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mico zabrdje
Gost
Mico zabrdje

Vi ste bas naivci ako mislite sa ovima u evropu,
oni druge planove imaju gosn Picula !!!!

Vile
Gost
Vile

Imate li vakcina Picula?

Sloboda
Gost
Sloboda

Cilj teokratske vlade je da nas NATO izbaci, kao i da EU odustane od nas. Onda ce srpski svet moci da nas prigli i unisti.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Nema EU sa “apostolima”!

Send this to a friend