Politika

Picula: Svi politički akteri da poštuju državne simbole Crne Gore

Tonino Picula

Početak rada novog saziva Skupštine Crne Gore, nakon potvrđivanja nove parlamentarne većine, predstavlja prve korake prema formiranju nove izvršne vlasti. Ohrabruje izjava novoizabranog predsjednika Skupštine Alekse Bečića, koji je najavio nastavak rada na reformama i istaknuo prioritet puta prema EU, naveo je izvjestilac Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru Tonino Picula.

“Od novog saziva Skupštine Crne Gore očekujem kontinuiranu i produktivnu saradnju, te predan rad na napretku Crne Gore, pogotovo u ključnim poglavljima u pregovorima s EU. Novoizabrana Skupština mora kao najvažnije predstavničko i zakonodavno tijelo njegovati kulturu saradnje, dijaloga i konstruktivne rasprave, očitim političkim razlikama usprkos. To je ključ uspješne parlamentarne demokratije”, dodao je Picula.

Nažalost, novi saziv Skupštine imaće samo 18 zastupnica, tri manje od prošlog saziva, što svakako nije dobra poruka za rodnu ravnopravnost.

Takođe, smatra da institucije, simboli i Ustav Crne Gore zaslužuju maksimalan obzir, te poziva sve političke aktere Crne Gore da poštuju državne simbole i institucije Crne Gore, te djeluju u skladu s njenim ustavnim načelima.

“Građanke i građani Crne Gore su visokim odazivom na nedavnim parlamentarnim izborima poslali jasnu poruku da u ovim vremenima teške zdravstvene, ekonomske i društvene krize očekuju od svojih izabranih dužnosnika odgovorno ponašanje i rješavanje problema na putu prema EU. Taj cilj podržava izrazita većina crnogorskog društva, te se nadam da su svi izabrani svjesni svoje odgovornosti u ovim kriznim vremenima kako za Crnu Goru, tako i za regiju i EU”, dodao je on.

Očekuje brzo formiranje i nove izvršne vlasti kojoj će put prema članstvu u EU i dosadašnji vanjskopolitički ciljevi takođe biti na vrhu liste prioriteta, u skladu s pomenutim očekivanjima građana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gledam
Gost
Gledam

“Takođe, smatra da institucije, simboli i Ustav Crne Gore zaslužuju maksimalan obzir, te poziva sve političke aktere Crne Gore da poštuju državne simbole i institucije Crne Gore, te djeluju u skladu s njenim ustavnim načelima.” Ovo je odgovor na nepoštivanje himne, odnosno kršenje Ustava CG.

Montenegro
Gost
Montenegro

Nidje na svijetu nema da bude predsjednik onaj koji uopste tu instituciju nije postovao. Probajte da ne podjete na posao 4 godine pa se vratite da vas unaprijede u sefa. E to su vrijednosti koje oni uce generacije.

Gledam
Gost
Gledam

Nigdje nema, tako je. Guglao sam neke afričke zemlje…, ni tamo toga nema. Tu ekipu koja je ignorirala himnu treb a optuziti za kršenje Ustava

Baba vanga
Gost
Baba vanga

Oće dovest ce Rista da okadi vas parlament hahaha

sds
Gost
sds

Samo cekaju trenutak da potpuno prevladaju a onda ce da nam uniste nasu jedinu drzavu Crnu Goru.

Gledam
Gost
Gledam

Neće, neće….Ne govori Picula to u svoje ime. On govori ispred KOmisije. EU prati svaki korak.

Warior
Gost
Warior

A oće evo sad će.Knežević nosi masku sa trobojkom.Ne ulaze u skupštinu dok se intonira himna.E Crna Goro šta si doživjela.Vojvoda Zdravko Krivokapić opet je slučajno a jedan snimak sa Kavajom teroristom,opet se slučajno zatekao.Nije htio ,neće veli više

Onogost
Gost
Onogost

Ma kakav Picula, sta kaze postovani analiticar Davor Gjenero?

Dula
Gost
Dula

Vidimo kako ih postuju. I oni da idu dalje. Nikud dalje.

mrkela
Gost
mrkela

Pipun ima svojeg presjednika i njegovi , oni našeg ruše da bi se dodvorili njihovom !

ok coral
Gost
ok coral

da si putin , mozda bi te i poslusali !

delboj
Gost
delboj

Bas ce tebe da poslusaju.

Sanja
Gost
Sanja

Sva ta prica vam je dzaba g. Picula ! Oni su izfali svoje djedove i pradjedove kad su stavili sajkacu na glavu i obuli krive opanke ,kad su postali gedze i carapani .

Gledam
Gost
Gledam

Nema predaje, Sanja!

Mitar
Gost
Mitar

Pa e,e. Oce to.

Živa istina
Gost
Živa istina

Ti drzavno simboli će veoma brzo biti zamijenjeni sa pravim simbolima prave Crne Gore.

Salijeri
Gost
Salijeri

Ali je tvoj mozak nezamjenjiv 🙂

delboj
Gost
delboj

I dritan je za to, samo ne smije sas to da kaze.

Mitar
Gost
Mitar

Mrco mrcni! Ugledaj se na Seselja i ostale i prestani da koristis izraz CG!!! Makar tolko hrabrosti imaj kad si vec tako jadan da ne smijes bit ono sto jesi!

Krsto Zrnov
Gost
Krsto Zrnov

Gospodine Picula,
Sto se grbavo rodi,to ni vrijeme ne ispravi.

Gledam
Gost
Gledam

dobaaaar! Ali, možeš mu zabraniti da ne ide u kolo. 😀

cetinje
Gost
cetinje

Vidjeli ste juce gospodine Picula kada je intonirana himna,no pokusa onaj Slaven Radunovic zvani dimljena vjesalica da malo izvede performans no bjese zaboravio bananu.Hvala na brizi i naravno od vas ocekujemo jace reakcije,iskusili ste vi to odavno u Hrvatskoj ko su i sto su cetnicke kolovodje,ali ste ih na vrijeme ucerali u brazdu.

Pjer
Gost
Pjer

Bravo Picula?Samo ostro i zavrci ruke !

Leon
Gost
Leon

Blokirajte ih i blokirajte Srbiju takodje

mačor
Gost
mačor

Nema nazad,cilj je EU !

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Sjedi 1 DF. Stigla opomena na nepojavljivanja na intonaciju himne. Ko ce sad da vas glasa, iznevjerili ste svoje birace. Nema promjene zastave, himna se nece dirati. Sta cemo sad, hijene! Mislili ste da mozete protiv Crne Gore! Popili ste jos jedan poraz. Vi, koji ste sad vlast. Nista ne mozete da ucinite. Vi ste politicka proslost.

Istina_
Gost
Istina_

Politička su prošlost,sadašnja su sprda i budući crn obraz !

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Kukala nam majka sto sve necemo docekat…

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Njih 41 poslanika je ,do sad,imalo 232 partijske knižice a ovih 4(što misle da su glavni) oni stigoše do 15 knižica.Da li je to normalno ili to rade iz interesa,toliko partija promijeniti?

Bernini
Gost
Bernini

E moj poštovani gospodine Picula,Vi dolazite iz uređene zemlje. Vi ste na brutalan način regulisali problem u svojoj državi i nemate petu kolonu i izdajnike kao mi u CG.

radetoronto
Gost
radetoronto

Srbi su tamo podigli oruzanu pobunu. U CG nisu, nego rade puno drugacije. Ili bi ti hteo da proteras Srbe iz CG jer, eto, ucestvuju u izborima?

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Mi bi ih procerali svakako. Jer ste nam se smucili. I vi niste Srbi vi ste PROSRPSKI CRNOGORCI.

jovana
Gost
jovana

Naravno…to je i odraz kulture …

Snjeg
Gost
Snjeg

Uzalud vam sada prica.Ovo ste podrzali .

Realnost
Gost
Realnost

Zamislite kakvi ste kad mora Picula da vam kaze da postujete svoju kucu.

Gledam
Gost
Gledam

To govori Komisija ispred EU ali kroz PIculina usta. To je samo upozorenje da se prati svaki korak. Inače, ima lijeka ako s eovo nastavi. odličan lijek , i djeluje.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Sad je Picula Montenegrino xaxaxa

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Za koga cete sad da glasate PROSRBI XAXAXA

Marko
Gost
Marko

Kako nekome moze biti dozvoljeno da bude u vlasti cije simbole ne postuje?

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Xaxaxa sta smo mi dozivjeli.

Send this to a friend