Politika

Picula: Vlada dobro počela, reforme treba primijeniti ne samo izglasati

Tonino Picula
Tonino Picula

Vlada je dobro počela, ali vrijeme će pokazati ima li dovoljno kapaciteta da se nosi sa posljedicama reformi koje treba ne samo izglasati u parlamentu, već i primjeniti, ocijenio je za Radio Crne Gore član Evropskog parlamenta Tonino Picula prvih sto dana rada Spajićeve Vlade.

Imenovanja u pravosuđu, popis stanovništva, direktno su uticali na obnovu procesa pristupanja Evropskoj uniji. Tako član Evropskog parlamenta Tonino Picula vidi rad Vlade u 100 prvih dana.

“Vlada, dakle ima ambiciozne planove, dobro je počela, a vrijeme će pokazati ima li dovoljno političkog kapaciteta da se nosi sa posljedicama reformi koje treba ne samo izglasati u Parlamentu, već i primjeniti”, rekao je Picula.

Dobro je kaže, Picula, za Radio Crne Gore što se političke nesuglasice komuniciraju u institucijama, a ne na trgovima i ulicama .

“Ohrabruje i nastojanje da se za otvorena pitanja traži konsenzus sa opozicijom, jer da bi se krenulo sa zatvaranjem pregovaračkih poglavlja sa EU treba najprije zatvoriti poglavlje sukobljavanja i to vrlo žestokih u samoj Crnoj Gori”, poručio je Picula.

On kaže da je vrlo važno za dalji napredak na evropskom putu nastaviti pregovaranje sa institucijama EU, ali i komunikaciju sa državama članicama Unije.

“To je važno jer će uskoro isteći mandat Evropskoj komisiji i Parlamentu i nastaće jedna vrsta prekida do izbora novog Parlamenta i komisije”, istakao je evropski parlamentarac”, stav je evropskog parlamentarca.

10

avatar
1000
9
1
0
 
10
AaaaaLipaČečatPOSRBICE GOVNACako1
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aaaaa
Gost
Aaaaa

Od Eu nema nista.

Lipa
Gost
Lipa

600000 stanovnika manji Evropski grad i da smo najgori nikakvu štetu nebi EU mogli napraviti a puno smo i sad napredniji od Rumuna, Poljska, Bugarska, Mađarska, Hrvata, itd…

Čečat
Gost
Čečat

Pa zar i ti brate Picula.

POSRBICE GOVNA
Gost
POSRBICE GOVNA

Ovi ljudi su opterećeni DPS

Cako1
Gost
Cako1

Ovaj vrti priču preko 10god,Montenegro je mala država i ne vidim svrhu da davno nije EU,ali im geografski sve jedno jer da se graničimo sa Rusijom davno bi bili EU !!

Budva
Gost
Budva

Tako je!

Petko
Gost
Petko

I Picula napusti dps…

Car
Gost
Car

Što bi čoveku 😊

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Dps na aparatima

Milena
Gost
Milena

Gradjani su konstantno na aparatima,politicarima je dobro,svima.

Send this to a friend