Politika

Pisonero: EU prati dešavanja u Crnoj Gori i poziva na konstruktivnost

Ana Pisonero Hernandez

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero potvrdila je da evropske institucije prate poslednja dešavanja u Crnoj Gori, te da očekuju da sve crnogorske institucije i političke partije rade zajedno i konstruktivno.

“U skladu sa svojim ustavnim mandatima, kako bi pokrenule reforme vezane za EU u duhu odgovornosti i u interesu građana”, navela je Pisonero 17. januara u pisanoj izjavi medijima.

Navodi glasnogovornice Evropske komisije dolaze nakon što su Građanski pokret URA i Savez građana CIVIS, predložili formiranje manjinske vlade kao modela za izlazak iz političke krize u kojoj se država nalazi.

<<<Abazović: Nudimo manjinsku vladu bez DPS-a i DF-a, bilo bi fenomenalno da je i oni podrže<<<

Prema njihovom modelu, u manjinskoj vladi ne bi bilo mjesta za najjaču članicu vladajuće većine, prosrpski Demokratski front (DF) i najbrojniju partiju opozicije Demokratsku partiju socijalista (DPS), predsjednika Mila Đukanovića.

Od kada je nastala kriza u vladajućoj kolaiciji, briselski zvaničnici su u više navrata poručivali da ne preporučuju formiranje vlade gdje bi učestvovao i DF.

Inače, ideja o manjinskoj vladi prvi put je pomenuta u jesen prošle godine nakon više propalih pregovorao rekonstrukciji Vlade i neuspjeha ponude DF-a parlamentarnoj većini koja je predviđala izbor novog premijera i ministara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Po meni su najmanje prihvatljivi DemoNkrate. DF je barem iskren, i zna se šta žele. A bečićevci jedno pričaju po selima drugo po gradovima treće pred strancima, a jedina ideja vodilja je da se zavare za neku stolicu.

prkosi
Gost
prkosi

samo je DF nepozeljan i prava CG a ove demokrate prave salto mortale …crkveni kmeri

Elena
Gost
Elena

Aoooooooo nemoj obraza ti 😂

Njegoš
Gost
Njegoš

Pratite vi što se dešava u EU, a nas ste evo fino ispratili.

Grunf
Gost
Grunf

Tako je

Role je king
Gost
Role je king

Gospodjo Pisonero jeste li gledali rukomet nocas? E to je Crna Gora! Zivjeli!

Send this to a friend