Politika

PKS o nagradi Nikšića Amfilohiju: Nedostojan!

Kad mislite da ova #nijemojavlada i lokalni parlamenti u kojima su na vlasti, po vlastitom priznanju, četnici i apostoli, ne može dalje i niže, onda vam se desi Nikšić i odluka tamošnjih vlasti da Amfilohije Radović dobije posthumno nagradu Oslobođenja Nikšića 18.septembar. Čini se, nema dalje. Dno, saopštili su iz Patriotsko komitskog saveza (PKS).

“I bilbordi koji su osvanuli danas, naravno samo na ćirilici, „čestitaju praznik opštine “, trudeći se da sakriju da je to DAN kada su PARTIZANSKE jedinice Šeste crnogorske brigade oslobodile Nikšić od okupatorskih snaga, uključujući i četničke, saradnike tih fašističkih okupatora. I sad, tu nagradu dajete čovjeku koji je cijeli život osporavao antifašizam, davao titule sveca koljačima svoga naroda, psovao i vrijeđao Crnogorce i Muslimane”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, u obrazloženju se kaže da je Amfilohije „doprinio duhovnoj obnovi grada te da mu zato daju nagradu”.

“Mi smo, u PKS-u, pod tom „duhovnom obnovom“, baš se vjerski i nacionalno uzdigli; tamonjihov Đedo nam je govorio da smo „komunistički nakot ili kopilad Milovana Đilasa” koji se “klanjaju paganskom caru prokletom Dukljaninu” kojeg “svaki Crnogorac treba da prikuje čekićem za Vezirov most.” Naša crnogorska nacija je isto kao “pita bez onoga”, Muslimani su ,”lažni ljudi sa lažnom vjerom” a genocid u Srebrenici “osveta””, dodaje se u saopštenju.

Podsjetili su na neke od postupaka Amfilohija.

“Amfilohije je krio po manastirima optužene za ratne zločine, kriminalce dovodio u Cetinjski manastir, odlikovao optužene u Hagu “za kosovsko rvanje”, služio opijelo Zoranu Đinđiću i Jovanki Broz, kao i cijeloj živoj srpskoj Vladi na čelu za Ivicom Dačićem i kleo i proklinjao sve koji su mu se našli na putu “tri puta i tri hiljade puta”. Takva “duhovna dobričina” je poručivala da su pripadnici LGBT populacije „voćka koja ne donosi ploda, koja se siječe i u oganj baca.“”, ističe se u saopštenju.

I kako je onda on duhovno uzdigao Nikšić, pitaju iz PKS, čiji stanovnik nikad nije ni bio?

“Tako što je svojim kleronacionalizmom, pocijepao pravoslavno stanovništvo države, i pod parolom širenja pravoslavlja i svetosavlja, unio toliku mržnju među crnogorske porodice, da će trebati decenije da opet budemo istinski komšije i prijatelji! Čovjek koji je sve ovo uradio i neko ko je govorio da su “dvije opake i otrovne bolesti harale ovim prostorima – poturčenjaštvo i brozomora“,iako dobija nagradu koja je ustanovljena upravo zahvaljujući Brozovim jedinicama, nikada neće biti dorastao ovoj nagradi u većinskom Nikšiću, a partije koje se diče svojim šupljim “građanstvom” i evropejstvom, neka je stid i sram, taman kao i one koji su ovu odluku donijeli”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prcko
Gost
Prcko

Jeste nedostojan, ali makar nije dostavljen, kao neki, da ih ne imentujemo 😅

Danilo br 1
Gost
Danilo br 1

Uzas !

capienti sat
Gost
capienti sat

Zgrožena sam. Najvećem neprijatelju Crnogoraca dati Nagradu oslobođenja Nikšića znači svako njeno potiranje. Eto što nam je kupljena prebjeglička seljadija donijela, to nam je hvala za hljeb i so.

Zora
Gost
Zora

Sve vam je.zivu istinu rekao

Send this to a friend