Politika

PKS: Sekulović da hitno saopšti broj duplo upisanih birača u Nikšiću

Sergej Sekulović

Patriotsko komitski savez zatražio je  od ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da hitno saopšti broj duplo upisanih birača u biračkom spisku Nikšića, čija se imena nalaze u crnogorskom ali i srpskom biračkom spisku.

Kao osoba koja je na čelu resora koje obezbjeđuje regularnost biračkog spiska, iz PKS-a traže, da ukoliko su informacije od preko 970 osoba viška tačne, da hitno naredi ažuriranje t spiska i tako omogući regularnost lokalnih izbora.

“Prema Zakonu o biračkom spisku, dužni ste da izvršite kontrolu da li su u njemu isključivo crnogorski državljani koji imaju biračko pravo.Obzirom da se birački spisak, po Zakonu, zaključuje 10 dana pred izbore, onda je naše insistiranje na hitnosti više nego očigledno”, ističu u saopštenju.

Podsjetili su Ministarstvo, da svaka izmjena biračkog spiska mora biti propisno evidentirana.

“Podsjećamo javnost da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, takođe dužno, u roku “od 48 časova od dana raspisivanja izbora, javno objavi u svim dnevnim listovima koji se izdaju u Crnoj Gori i na svojoj internet stranici numerički tabelarni prikaz podataka o promjenama nastalim u biračkom spisku u cjelini i po jedinicama lokalne samouprave u odnosu na birački spisak po kome su održani prethodni izbori na državnom nivou, s tim da prikaz mora sadržati podatke o biračima koji su stekli biračko pravo i osnov sticanja tog prava, kao i podatke o licima koja su izgubila biračko pravo, kao i osnov gubitka tog prava”, ukazuju iz PKS.

Birački spisak može biti promijenjen isključivo zakonski i to brojem birača koji su biračko pravo stekli punoljetstvom, dodaju iz Saveza,  birača koji su prijavili prebivalište u Crnoj Gori i birača koji su biračko pravo stekli prijemom u crnogorsko državljanstvo ali nikako onih koji se nalaze i u biračkom spisku Srbije.

“Radi regularnosti i sprječavanja eventualne izborne krađe, PKS izričito traži od ministra Sekulovića odgovor na hitan zahtjev koji javno upućujemo”, zaključuju u saopštenju.

20

avatar
1000
19
1
0
 
18
🇲🇪Monenegro❤IzazvanaTivatCrnisanya261
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🇲🇪Monenegro❤
Gost
🇲🇪Monenegro❤

To je njegov doprinos vladi da im se oduzi

Izazvana
Gost
Izazvana

Pitajte drugare iz DPS

Tivat
Gost
Tivat

A zsšto vas intersuhe imali ko Srpskom spisku, zar ne treba davas interesuje imali duplo upisanih u bilo ko spisku.
Juče su smjenili načelnike policije u NK, i kako su mogli upisati nekog od juče.
No dobro

Tivat
Gost
Tivat

To treba obavezni ali ta sve zemlje Ksovo kolko ih ina i tamo i ovamo upisanih recimo , u Albaniji, Luksemburgu.

Crni
Gost
Crni

Zasto neki mogu glasati u SRB i CG istovremeno?

sanya261
Gost
sanya261

Sekulovicu, ako radis u korist naroda ocistices biracki spisak od DPS fantoma i sprijeciti ljude iz drugih opstina da prebacuju mjesto prebivalista mjesec dana pred izbore u Niksicu.

Brckosjeverski
Gost
Brckosjeverski

Samo kod nas !!!

NikoiNista
Gost
NikoiNista

Za buducnost Niksica do pobijede

Marko
Gost
Marko

Tu ih pritiskajte ,tu će pokušati da ukradu.

Lizaliza
Gost
Lizaliza

Običan pokušaj dizanja tenzija. MUP nema mogućnost da ispita da li je neko iz CG upisan u birački spisak u Srbiji, jer CG nema pristup srpskom biračkom spisku. To su interne i strogo čuvane baze podataka.

Mongro
Gost
Mongro

Ovaj da kako može ne bi ništa radio, al da prima platu!

Marina
Gost
Marina

E moj druze koliko ih ima da dana u Srbiji zivjeli nisu ali imaju pasos i drzavljanstvo i srpsko i crnogorsko. To sve rasterati.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Sto je ovo te se dps zali na biracki spisak sto su oni skrojili

Mare
Gost
Mare

Stvarno smiješno. Godinama je DPS krojio biračke spiskove kako su željeli, dovlačili i plaćali troškove ovima iz dijaspore da dolaze i glasaju za njih, a sad se nešto žale i glume uvrijeđenu mladu.

Никшићанин
Gost
Никшићанин

Hahahaah , e nevjerovatno

Orko
Gost
Orko

Ovo neka panika kod Mila ili blef sa komitama

Ekonomista2
Gost
Ekonomista2

Ovaj pks radi protiv dps

sloboda33
Gost
sloboda33

Duplo upisanih ima koliko hocete, ali dzaba sve

Boro
Gost
Boro

Da li tu ulaze i građani Šavnika koji se doseljavaju u Nikšić…!?

nemapredaje
Gost
nemapredaje

zato su i dobili 30-og uz pomoc sendvicara iz srbije

Send this to a friend