Politika

PKSCG: Perfidan pokušaj URE da sebe predstavi kao građansku partiju

Partiotsko komitski savez ukazuje javnosti na perfidan pokušaj URA-e da kroz provlačenje teze o postojanju srpske i crnogorske desnice, posebno u Nikšiću, sebe opet predstave kao građansku partiju i tako ponovo prevare birače, kao što su ih prevarili na parlamentarnim izborima, saopšteno je iz PKSCG.

“To vam URA-ši neće proći ovog puta, jer je i slijepima jasno da ste vi na braniku upravo srpske desnice, vi koje ne zanima 1918. i njene posljedice, niti neka rasprava akademaca oko Fakulteta za crnogorski jezik. Vi koji aminujete uhljebljenje negatorima crnogorskog nacionalnog bića, vi koji prihvatate ruske špijune i advokate kriminalnih klanova u strukturama bezbjednosti ove države, vi koji gasite nacionalnu kompaniju, vi koji ste aminovali otimanje crnogorskih vjerskih objekata i relaksirano poručili da je imovina Srpske pravoslavne crkve sada sigurna. I vi takvi se usuđujete da isticaje crnogorske zastave, zalaganje za prava nacionalnih Crnogoraca, svrstavate u crnogorsku desnicu  i nacionalistički model ponašanja koji podstiče prebijanje onih koji dignu dva prsta, upadanje u stanove zbog zastave ili gađanje jogurtom ljudi na ulici? Šta je sledeće”, poručuju iz Pokreta.

Iz Pokreta, poručuju da crnogorski nacionalizam oduvijek je bio odbrambeni, te da uloga  pomiritelja koju pokušava URA da zauzme nije relevantna.

“Čak samodopadno poručujete kako nećete tolerisati promovisanje desničarske agresivnosti, od koje god nacije da dolazi? Vi, pomiritelji? A ko će vas da sluša i što se vi, u stvari, pitate? Pa to ne znaju ni vaši lideri. Crnogorci nikada nijesu bili nacionalisti u smislu kojeg URA potura, njihov nacionalizam je bio odbrambeni, baš kao i sad, kada nas stiskaju sa svih strana, prevashodno srpskim nacionalizmom, koji URA aminuje”, ističu iz PKSCG.

Patriotsko komitski savez je partija Crnogoraca raznih vjerosipovijesti, koja je, kao takva, duboko građanska i multietnička.

“Pisati kako su se profesionalni domoljubi aktivirali ovih dana, na obje strane, da zamute, zastraše i posiju mržnju, pa da u sveopštem mraku kupe koji glas, a da niko ne vidi. URA prenebregava, i to vrlo svjesno i manipulativno, činjenice da su u Nikšiću nelegalno prisutni razni srpski aktivisti iz partije Aleksandra Vučića, neki članovi kriminalnih grupa, da se ljudima dijeli novac, obećanja, poslovi, da se zakupljuju poslovni prostori, da su se ođe sjatili, i Kurta i Murta,  da osvoje Nikšić, kao istinsku kapiju Crne Gore. To čelnik URE, zadužen za bezbjednost, ne zna? I njeni aktivisti ne kupe glasove? Ajte, molim vas”, navode u saopštenju.

Iz Saveza  dodaju, da ako zaista građani, u ovakvoj atmosferi, odluče da pravo i čast Crne Gore i nijesu tako bitni,  i da vrijede svega par stotina eura, srećan im bio takav grad i takva država, te da URA, koja je imala istorijsku šansu da promijeni stvari na bolje i koja ju je nepovratno propuštila, za PKS nema šta više da kaže.

“Licemjerno potencirati priču da je mir između crnogorskog i srpskog naroda, osnov za dalji razvoj društva, a pritom podržavati politiku koja osporava prava crnogorskog naroda u vlastitoj državi, više nije licemjerje, nego otvorena, gruba i nikad oproštena izdaja”, zaključuju iz PKSCG.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
crnogorkaMarko BDdelmoreLauraRockGaga
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorka
Gost
crnogorka

Ura dade nase manastire srbiji,i imaju obraza da jos prodaju maglu.Ali kome,ima li neko da im vjeruje.

Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

URA,zar jos postoji ta partija?Sta rade tuzioci,nebilo ih,znaju li sta je izdaja nacionalnih interesa i drzave?Ah,sladje fotelje

Laura
Gost
Laura

Braavoooooo !!!

Rock
Gost
Rock

Bravo, u centar! URA je najlicemjernija partija u CG.

Gaga
Gost
Gaga

Ura ua izdajnik Države a Čarli Ćaptžlin i nije Grnogorac i zašto nebi prodao Državu on je Srbin ćetnik Albanac,a je Večna Crna gora

Natalija
Gost
Natalija

Uaaaa URA!!!!!

Uraš
Gost
Uraš

Ura građanska? Bogami nije.

Send this to a friend