Politika

Plav i Plavljani zaslužuju bolji život

Ivan Brajović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je stanovnicima i rukovodstvu Dan opštine Plav, koji se obilježava 27. jula.

“Multietnički, multikonfesionalni i multikulturalni suživot Plavljana danas, ali i u teškim vremenima, predstavljao je bukvar različitosti iz kojeg su učile generacije u Crnoj Gori a i šire, jer su težak život i potraga za egzistencijom veliki broj Plavljana odveli daleko od svog doma.
Danas kada Crna Gora hvata zamajac demokratskog i privrednog razvoja, prije svega ulaskom u NATO i u predvorje Evropske unije, grad ispod Prokletija u turističkom, poljoprivrednom i ekonomskom smislu biće jedan od važnijih elemenata u ekonomskom mozaiku razvoja, prije svega sjevera, pa i Crne Gore”, piše u čestitki Brajovića.

Prema njegovim riječima povratak ljudi i kapitala na pradjedovska ognjišta, prepoznavanje i realizacija ideja od krucijalnog značaja za progres Plavske oblasti, uz podršku resornih ministarstava, ali i stavljanjem lokalne infrastrukture u pogon prosperiteta, Plav i Plavljani zaslužuju, da iz dana u dan i ostvaruju bolji život i egzistenciju.

“U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, čestitam Vam Dan opštine Plav-27. jul”, zaključui je Brajović.

4 Komentara na "Plav i Plavljani zaslužuju bolji život"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend