Politika

Plav staje na kraj zloupotrebi službenih vozila

Novo rukovodstvo Opštine Plav donijelo je odluku da opštinska vozila nakon završetka radnog vremena moraju biti parkirana ispred institucije kojoj pripadaju, a svaka eventualna zloupotreba će biti najstrožije sankcionisana, saopšteno je iz te opštine.

Foto: Opština Plav

Kako su naglasili cilj ovakve odluke je uspostavljanje dobre prakse i adekvatnije kontrole korišćenja službenih automobila i sprječavanje nepotrebnog odlivanja novca.

“Svako nepoštovanje ove odluke biće u saradnji sa građanima evidentirano i na najoštriji mogući način sankcionisano. Osnovni principi na kojima će se zasnivati rad lokalne samouprave u narednom periodu biće zakonito i transparentno korišćenje javnih resursa. Svjedoci smo da su se u prethodnom periodu pojedini lokalni službenici prema opštinskoj imovini odnosili kao prema vlastitoj, privatnoj”,kažu u Opštini Plav.

Prema njihovim riječima takav pristup zaposlenih u lokalnoj upravi je apsolutno neprihvatljiv i neprimjeren.

Foto: Opština Plav

“Spremni smo da u periodu pred nama uradimo sve što je u nadležnosti Opštine kako bi takvu praksu iskorijenili i javne resurse koristili u zakonom predviđene svrhe. Podsjećamo sugrađane da se zloupotrebom opštinskih vozila nanosi šteta lokalnom budžetu, stoga ih pozivamo da prijave svaku eventualnu zloupotrebu, kako bi stali na kraj nezakonitom ponašanju neodgovornih pojedinaca. Finansijska situacija koju smo naslijedili nije nimalo jednostavna, ali smo nezavisno od toga odlučni da stvari mijenjamo na bolje, da iskorjenjujemo loše prakse zahvaljujući kojima se nepotrebno odlivao novac iz opštinskog budžeta, i da uspostavljamo nove, koje su isključivo u interesu građana. Stajanje na kraj zloupotrebama službenih vozila u privatne svrhe je samo jedna od njih”, zaključuju u Opštini Plav.

Opštinom Plav rukovodi kadar Socijaldemokrata: predsjednik je Mirsad Bajraktarević, a potpredsjednici Blažo Stijović i Nihad Canović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Snezana
Gost
Snezana

ista odluka je donesena i u Opstini Kotor imate je na sajtu, pa se neka auta voze kuci i koriste kao svoja ! pogotovo pojedino vozilo bijele boje ! to treba gsn Jokic da procesuira ali nema mida pa udara na obicne sluzbenike!!!

Meho
Gost
Meho

Sta mozes na taj nacin da ustedis?NISTA.Vidi za ona obecanja koja ste dali vi iz SD-a o 400 novih radnih mjesta…Do sad niste NIJEDNO otvorili.Pih.

Avdo
Gost
Avdo

Ajde Bajraktaru daj ljudima plate da opreme svoju djecu za skolu znas da su se istrosili za Bajram,pusti se kola oce da se zivi

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Tako i treba bravo !

Besim
Gost
Besim

Najvecu zloupotrebu sluzbenog vozila upravo vrsi Ministar Damir Sehovic, tako da bolje da cutite. Kao da mu je babovina voze ga po Plavu i kurt i murta.

plus
Gost
plus

MIRSADE JOS DA SMIJENIS OMERA SAHMANOVICA IZ DOMA ZDRAVLJA ZNAS LI STA ON RADI SA SLUZBENIM AUTIMA VOZI GRADEVINSKI MATERIJAL, TAKSIRA itd. Unistio je dom zdravlja. Dovedite covjeka koji ce dom zdravlja voditi domacinski a SD ima kadra.

hahahaha
Gost
hahahaha

Moze li se sta zaraditi od taksiranja 🙂 ? Omer je najbolji kadar Bosnjacke stranke u Plavu. To sto je neke makao sa posla, zao nam je, neka idu na sud pa dokazu da nijesu zloypotrijebili svoje pozicije. Ni po Babu ni po Stricevima.

Namrgodjeni
Gost
Namrgodjeni

E vala vam je odluka, sad sve moram iz svoga dzepa da placam gorivo-by bivsi predsjednik and sinovi, bivsi predsjednik skupstine, bivsi specijalni savjetnik itd itd

Fero
Gost
Fero

Aj da vidimo i ove momke,da im damo sansu, tesko mogu bit gori od ovih prije njih,sve i da se trude da budu gori:)

Plav
Gost
Plav

Ovi momci koje je Šehović izabrao već pokazuju rezultate. Ove do sad što su bili smo imali priliku da vidimo, a bolje bi nam bilo da nijesmo jer su nas 10 godina unazad vratili.

Ismail
Gost
Ismail

Ima li onaj što ga zovu Sutomore službeni auto?

Sanela
Gost
Sanela

Konačno da se i to desi u Plavu! Bravo za Bajraktarevica i Canovica, vec se vide promjene na bolje.

Mirza
Gost
Mirza

Koja sprdnja,svi nazovi kadrovi SD voze sluzbena vozila Kad dodju iz Pg do Plava da agituju za partiju obavezno parkiraju na trotoar da se vidi,od Sehovica pa redom Klasican politikantski potez.Neka vide obecanja za 400 radnih mjesta,deponiju,vodovod,raskopane ulice,…..pravi potez bi bio da se vozni park opstine proda na licitaciji.

Zivko
Gost
Zivko

Pozdravljam ekipu na celu sa Bajraktarevicom neke bude svijetli primjer citavoj drzavi treba birat ljude od soja nisu ljudi na klikere Bajraktarstvo zaradili nego na Cojstvo i Junastvo samo naprijed

Plavljanin
Gost
Plavljanin

Bravo za SD! Samo jos ostala obecanja da realizuju, a dobro su krenuli

Send this to a friend