Politika

Izborna tišina uoči parlamentarnih izbora

Foto: Portal RTCG

Izborna tišina uoči parlamentarnih izbora, koji će biti održani u nedjelju, počela je u ponoć. Biračko pravo na parlamentarnim izborima ima 542.468 građana.

Na parlamentarnim izborima učestvovaće 15 lista.

Kako je odlučeno žrijebom, na glasačkom listiću prva će biti lista “Jasno je! – Bošnjačka stranka – mr Ervin Ibrahimović”, druga “HGI – Na pravoj strani svijeta!”, a treća “Pravda za sve! – dr Vladimir Leposavić”.

Lista koalicije Socijalističke narodne partije i Demosa „Za tebe“ biće na četvrtom mjestu, a na petom lista koalicije koju čine Prava Crna Gora, Demohrišćanski pokret, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja, pod nazivom “Narodna koalicija – složno i tačka”.

Na šestom mjestu je lista Albanska alijansa, koalicije koju čine Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa Pokret za Tuzi, slijedi lista „Preokret za sigurnu Crnu Goru – Srđan Perić“, a zatim lista „Pokret za promjene – Prvo Crna Gora – Nebojša Medojević – Reforme za spas zemlje“.

Lista „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!“ je na devetom mjestu, a na desetom lista koalicije koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija – „Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“

Lista „Evropa sad – Milojko Spajić“ je na 11. mjestu na glasačkom listuću, slijedi „SDP – Za našu kuću“, a zatim lista koalicije Građanskog pokreta URA i Demokrata „Aleksa i Dritan – Hrabro se broji!“.

Na 14. mjestu je lista koalicije Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Radničke partije “Za budućnost Crne Gore”, a na 15. lista Albanskog foruma, koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, pod nazivom „Albanski forum – Nik Gjeloshaj “BESA za Evropski Razvoj”.

Parlamentarni izbori 11. juna biće dvanaesti od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a šesti nakon obnove nezavisnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Najgori izborni rezultat dps u istoriji i sve kombinacije posle izbora u vezi vlasti su moguće, ali bez dps.

Sembegar
Gost
Sembegar

Znači zaokruži Milijana 10

Klinik
Gost
Klinik

Bgm bez 10 11 koalicije nam je sve nova agonija

Madam
Gost
Madam

Hahahaha, niko sj DrPSom neće, ali baš niko.

Vazda Crnogorka
Gost
Vazda Crnogorka

Pa kad su svi inferiorni u odnosu na DPS!

Madam
Gost
Madam

Haha, vidjećeš sjutra ko je inferioran.

marius
Gost
marius

“Madam”,ajde nam objasni kako tvrdis da sa DPS-om neće niko,I još veliš, ama baš niko, kad su sa njima SD , LP i DUA . Svaka vi je istina takva.

marius
Gost
marius

Pssst ,djaolju jednu,da niko o izborima, prozborio nije !

Send this to a friend