Politika

Počela procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama

Procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama počela je po nalogu predsjednika Vlade Duška Markovića, te su u skladu sa tim 7. februara izdati urbanističko-tehnički uslovi za taj objekat.

Kako je saopšteno iz Vlade, izgradnja Zelenog dvorca na Bajicama je obaveza koja proizilazi iz Zakona o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš, te će se uz saglasnost princa Nikole Petrovića Njegoša u najkraćem roku pristupiti izradi projektne dokumentacije.

<<<Princ Nikola Petrović: Sto godina egzila je dovoljno<<<

“Realizacija tog projekta, ali i postupak prenošenja posmrtnih ostataka dinastije u Crnu Goru, doprinijeće ispravljanju istorijske nepravde koja je prije vijek učinjena dinastiji Petrović Njegoš”, navodi se u saopštenju.

Na nedavnom sastanku sa princom Nikolom, Marković je istakao da je ispunjavanje obaveza prema potomcima dinastije Petrović Njegoš državno pitanje.

“Ocjena princa da Vlada ukazuje poštovanje porodici Petrović i istoriji Crne Gore dodatno podstiče na efikasnije ispunjavanje zakonskih obaveza prema dinastiji”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da raduju najave princa o većem prisustvu i intenziviranju aktivnosti u Crnoj Gori.

“Uvjereni smo da će se uz podršku Vlade afirmisati istorijske i tradicionalne vrijednosti koje baštini naša država”, kazali su iz Vlade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
1000 miliona de
Gost
1000 miliona de

Neka pošalje engleze turiste i neka ulozi koju milijardu eura ili dolara.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Prava Stvar..

Ljevicar
Gost
Ljevicar

Sto ce nam dvorac Kad ima. Dajte mu nesto vase. Ne dajte na ovakve ljude novac. Dajte posla I dajte normalne plate. Vratite ukraden novac I otvorite fabrike. Ulozite u kvalitetno zdravlje I obrazovanje.

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

Kralj Nikola, Car junaka🍻

Historik
Gost
Historik

Nikad mi nije bilo jasno zašto su knjazu Nikoli, koji je na vlast došao 1860. i nije učestvovao ni u jednoj bici do Vučjeg dola 1876. u kojoj je bio podaleko od bitke, poslije te bitke dali naziv Car junaka?!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Pa jer je narod bio junacki, a on mu je vladar.

Radoznali
Gost
Radoznali

Više od pola Petrovića je primalo apanažu od kralja Aleksandra, tj bili su Bjelaši! Zašto sad Zeleni dvorac?

Fuštanj
Gost
Fuštanj

A što je ovo svega vi? Kakva je ovo sprdačina? Dvorčevi, prinčevi i prenos kostiju, a ostatak svijeta bi brže kompjutere i da putuje na Mars. Nije ni čudo što nam se dešava kad su nam ovo prioriteti. Crnu Goru treba resetovati.

Pišonja i Žuga
Gost
Pišonja i Žuga

Pa vidiš li da je resetovana?

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Mi smo republika,srecni su narodi koji su se odrekli kraljeva,nasim elitama je nasledna monarhija idol,Petrovici samo trebaju imati postovanje u CG a ne vile,po cemu su oni bitni ljudi od nekog gradjanima,zivjela republika

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Kako smo republika kad imamo Kralja koji vlada 30 godina? 🙂

Tako nekako...
Gost
Tako nekako...

Замавате нас глупостима.

Avro
Gost
Avro

Dati mu kuću nepoznatog vlasnika na brdu Gorica. To bi bilo ljudski i pravedno

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

Zemlja se raspada u aferama….korupciji…kriminalu…nepotizmu…poltronstvu…dugovima…siromaštvu…a ovi pričaju o nekakvim dvorcima i spomenicima….brzo će se ona krilatica vecini Crnogoraca pretvorit’ u realnost…pogotovo njen drugi dio…”Glasaćemo za DPS pa da nemamo ‘ leba jest'” Ovako ni Osmanlije nisu urnisali Crnu Goru…tesko da će se CG oporavit u narednih 50g od pošasti…kuge…zvane DPS

konte
Gost
konte

treba li jos koji dvorac? neka nova boja? nije frka-ima se

Betoven
Gost
Betoven

Vratiti kraljevinu simbolicki. Teens nam parlamentarna monarhija.

Tomos
Gost
Tomos

Bravo…

Staxe
Gost
Staxe

Pozdravljam to da se ispravi nepravda prema porodici Petrović,ali ovaj princ Nikola ne vidim da on ičemu može da doprinese…

veki
Gost
veki

zašto taj princ ne ostade tamo gdje je rođen imnogo godina živio

Send this to a friend