Politika

Počela procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama

Procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama počela je po nalogu predsjednika Vlade Duška Markovića, te su u skladu sa tim 7. februara izdati urbanističko-tehnički uslovi za taj objekat.

Kako je saopšteno iz Vlade, izgradnja Zelenog dvorca na Bajicama je obaveza koja proizilazi iz Zakona o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš, te će se uz saglasnost princa Nikole Petrovića Njegoša u najkraćem roku pristupiti izradi projektne dokumentacije.

<<<Princ Nikola Petrović: Sto godina egzila je dovoljno<<<

“Realizacija tog projekta, ali i postupak prenošenja posmrtnih ostataka dinastije u Crnu Goru, doprinijeće ispravljanju istorijske nepravde koja je prije vijek učinjena dinastiji Petrović Njegoš”, navodi se u saopštenju.

Na nedavnom sastanku sa princom Nikolom, Marković je istakao da je ispunjavanje obaveza prema potomcima dinastije Petrović Njegoš državno pitanje.

“Ocjena princa da Vlada ukazuje poštovanje porodici Petrović i istoriji Crne Gore dodatno podstiče na efikasnije ispunjavanje zakonskih obaveza prema dinastiji”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da raduju najave princa o većem prisustvu i intenziviranju aktivnosti u Crnoj Gori.

“Uvjereni smo da će se uz podršku Vlade afirmisati istorijske i tradicionalne vrijednosti koje baštini naša država”, kazali su iz Vlade.

22 Komentara na "Počela procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend