Politika

Podmladak DF-a: Nećemo odustati od borbe za slobodne izbore

Za nas je borba za stvaranje uslova za slobodne izbore osnov uspostavljanja građanskih i političkih prava svakog pojedinca i bez promjene vlasti koja baštini vrijednosti kriminala i korupcije nema ni uspostavljanja pojedinačnih sloboda i prava, poručili su funkcioneri Demokratskog fronta Marko Kovačević, Nikola Bajčetić i Nikola Jovanović povodom tri godine od protesta ovog saveza.

“Upravo zbog svakog građanina koji je smogao snage da bude dio velikih istorijskih protesta, koji je gutao suzavce i bojne otrove, i koji je zajedno sa nama stao nasuprot goloj sili i diktaturi tražeći demokratiju i pravdu, nikada nećemo odustati od borbe za uspostavljanja sistema u kojem će građani, na slobodan način moći da izaberu vlast”, ističu oni.

Danas kada se, kako dodaju, navršava treća godišnjica mirnih, građanskih i demokratskih protesta koje je Demokratski front organizovao, konstatuju da se Crna Gora nalazi nekoliko koraka unazad kada su u pitanju uspostavljanje vladavine prava, pravne države  i ispunjenost uslova za održavanje slobodnih izbora.

“Politički i sveopšti ambijent je takav da postoji veće nepovjerenje građana u izborni sistem i institucije i sa ove vremenske distance se najbolje može procijeniti da su protesti bili istorijska šansa da se trodecenijska vlast demokratskim sredstvima primora na uspostavljanje minimum uslova za održavanje slobodnih izbora”, poručuju oni.

Ističu da, viziju i odlučnost Demokratskog fronta nažalost nisu pratili pojedini opozicioni subjekti koji su, kako dodaju,  prateći svoje parcijalne interese odlučili da nakon nasilnog razbijanja protesta sjednu za sto sa Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem.

“Umjesto da nam se pridruže na ulicu da prateći primjer u zemljama sa dugim stažom u demokratiji, izvršimo konačni pritisak i jedinstveno primoramo vlast na ustupke u korist izbornih prava i sloboda svakog građanina u Crnoj Gori jer su to pitanja koja prevazilaze partijske interese i od fundamentalnog su značaja za politički i društveni ambijent. Broj prisutnih građana koji su dali podršku našim ciljevima su najbolji pokazatelj da smo apsolutno u pravu na istrajavanju u zahtjevima za uspostavljanje uslova za održavnje fer i slobodnih izbora, čemu ostajemo posvećeni u daljem djelovanju”, jasni su oni.

Poručuju da, čak ni nakon tri godine nemaju razotkrivene i procesuirane pripadnike policijskih i parapolicijskih snaga koji su, kako navode,  nezapamćenom silom nasrtali na okupljene građane, stvarajući na podgoričkim ulicama atmosferu ratne zone i stravičnog progona demostranata.

“Količina upotrijebljenih sredstava prinude, suzavaca, bojnih otrova, šok bombi, gumenih metaka i grubog nasilja koji su dovodili do ugroženosti života u pojedinim slučajevima, na najgori način su pokazali pravo lice diktatorskog režima u Crnoj Gori koji je spreman da zarad opstanka na vlasti i očuvanju privilegija, potruje i pobije sopstveni narod i izazove građanske sukobe”, smatraju funkcioneri DF-a.

Apsolutno je jasno, kako ističu, da vrh vlasti i poslušnici iz bezbjednosnih struktura stoje iza izazivanja nasilja na protestima.

“To dokazuje orkestriranu hajku i progon koji je kreiran u vrhu režima a koji se i dan danas sprovodi protiv Demokratskog fronta i naših funkcionera jer je režim pokazao da se najviše plaši protesta i okupljanja nezadovoljnih građana. Zbog toga su kreirani  lažni sudski procesi koji se vode protiv nas jer se pod svaku cijenu želi spriječiti ponovno okupljanje slobodnih građana ispred Skupštine da zahtijevaju osnovna demokratska prava u današnjem vremenu”, zaključuju Bajčetić, Jovanović i Kovačević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pedja Mitrovic
Gost
Pedja Mitrovic

Stalno traze podmladak opozicije kada se predstavi podmladak e onda ne valja kazu e strasan je podmladak. Bolji je bogdanovic iz dps.a sto ima momka ili imitator nikolic? Ha ha .. bijedni ste kriticari nije ni cudo kada vidite podmladak frontov izdaju vas noge. Momci samo naprijed sve pohvale za vas.

Jedinka
Gost
Jedinka

Svaka vam cast momci! Tako se hrabri bore za bolje sjutra, za nasu djecu! Samo istrajni budite.

Velimir
Gost
Velimir

“DIVAN,JAKO DIVAN” PODMLADAK MLADIH NEPRIJATELJA OVE ZEMLJE!

Enigma
Gost
Enigma

Ko Vam brani da se birate međusobno Omladinci Opozicije

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

za blago vama ci ste vi podmladak..

Boba
Gost
Boba

Premladi 😁😁😁

Zoran
Gost
Zoran

Mandini omladinci.

Send this to a friend