Politika

Podgorička skupština nelegalna, njom je izvršen državni prevrat

Poslanici Demokratske partije socijalista podnijeli su juče predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću predlog Rezolucije povodom 100-godišnjice Podgoričke skupštine, kazao je Dnevnim novinama poslanik Mihailo Anđušić.

Na Predlog Rezolucije potpis su stavila 42 poslanika u cilju prevazilaženja podjela u crnogorskom društvu. Osim toga, kao jedan od razloga predlaganja Rezolucije je i činjenica da se 100 godina nakon tragičnog događaja pokušava zloupotrijebiti u dnevnopolitičke svrhe “služeći kao uporište nekim unutrašnjim i spoljnim nacionalističkim strukturama za negiranje crnogorske nacije i države”.

U Rezoluciji Skupština konstatuje da je u periodu “prije, tokom i poslije Velikog rata, Crna Gora bila suverena i međunarodno priznata država, definisana Ustavom iz 1905. i da Podgorička skupština održana 24-29 novembra 1918. nije bila njena legalna institucija”.

Takođe, u dokumentu se navodi i da je nelegalnost i nezakonito konstituisanje “Podgoričke skupštine” formalno-pravni osnov za ništavost svih njenih odluka.

Osim toga, navodi se da je Podgorička skupština bila instrument kojim je izvršen prevrat u Crnoj Gori.

“Nelegalnom odlukom Podgoričke skupštine riješeno je da Crna Gora, međunarodno priznata, članica Antante i jedna od država pobjednica u Velikom ratu bude prisajedinjena Kraljevini Srbijii da kao njen dio, bez svog imena i državnog subjektiviteta, uđe u sastav Kraljevine SHS”, navodi se u Predlogu Rezolucije.

U dokumentu, koji su poslanici DPS-a uputili Brajoviću navodi se i da je “nelegalnom odlukom Podgoričke skupštine” izvršena nasilna detronizacija kralja Nikole I i dinastije Petrović Njegoš.

U dokumentu se pominje i crkva.

“Nelegalnim odlukama Podgoričke skupštine omogućeno je nezakonito ukidanje autokefalnosti Crnogorske crkve”, navedeno je u Rezoluciji.

Na kraju se navodi da su odluke Podgoričke skupštine faktički poništene kroz Narodnooslobodilačku borbu 1941-1945, odnosno ukinute odlukama ZAVNO Crne Gore i Boke, CASNO i AVNOJ-a, kao i referendumom iz maja 2006. i Deklaracijom nezavisne Republike Crne Gore od 3. juna 2006.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darko
Gost
Darko

Da li je AVNOJ bio legalan? Pitanje za DPS i širu javnost. Da li je izvršena nasilna detronizacija tvorca Jugoslavije – kralja Aleksandra Karađorđevića

Darko
Gost
Darko

Kako vam ne dosadi vise ? Imate li druge neke teme ? Predosadni ste.

Momo
Gost
Momo

Ovo im je posao! Dobijaju pare da nas truju. Ne znaš da li više zagađuju oni ili termoelektrana u Pljevljima

Kralj
Gost
Kralj

London, 27 januara – The Daily Chronicle je objavio intervju sa Kraljem Nikolom >> “Malo sam vijesti dobio iz moje zemlje. Jedine izvještaje su prokrijumčarili moji prijatelji, rizikujući živote.” “Čini se da zaista postoji vladavina terora. Muškarce, žene i đecu ubijaju bez suđenja. Bombe se bacaju na kuće mojih sljedbenika. Ne štede novac da moju đecu odviknu od vjernosti.” “Nema… Više »

iberlauf
Gost
iberlauf

Basna

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Iberlauf, djelimično si u pravu. I jeste basna, jer samo bi životinje palile kuće, ubijali žeene i đecu onima koji su ih spasili dok su bježali od Austrijanaca.

Marko
Gost
Marko

Nakon mnogo godina Crna Gora je ponovo nezavisna država. Zapamtili smo veliku nesreću koja je zadesila njen narod, paljenja, ubijanja i uništavanje svega što je crnogorsko, asimilaciju i pripajanje okupatorskom rezimu iz Beograda. Danas Srbija nij ista kao u tim zlim vremenima i smatramo je bratskom i prijateljskom državom, ali lekciju iz 1918 učimo da se nikada ne zaboravi!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Srbija nij ista kao u tim zlim vremenima i smatramo je bratskom i prijateljskom državom
———————————————————————————————————————
Bz toga ” bratskom” i “prijateljskom”, molim te.
Dosta je nama vašeg licemjerja, no zaobilazite Srbiju u širokom luku.
Bratsko i prijateljsko vam je Kosovo.

Hammerlock
Gost
Hammerlock

@Nasa Budva Prvo: Ne postoji akt o kapitulaciji Kraljevine Crne Gore (ni zvaničan, ni nezvaničan). Prema ustavu Kraljevine Crne Gore samo je Kralj Nikola imao pravo da potpiše takav akt. Što on naravno nikad nije učinio. Sve savezničke zemlje tada (uključujući i Srbiju) imale su izaslansva pri Vladi Kraljevine Crne Gore. Većina tih izaslanstava zadržana je sve do 1921. godine.… Više »

Singerica
Gost
Singerica

Austrougari nasa braca. Nas Bokelje ste okupirali vi Brdjani sa Srbima 1918.

minac
Gost
minac

@Singerica
ako je tako kao što kažeš , što je onda bila svrha onoga skupa “Pokoljenja Djela Sude”?
Na sud lijih djela se misli? Većine življa koje je učestvovalo na strani Austrougaeske ili one statistilke greške koja je učestvovala na strani Srbije ili Crne Gore?
koje tu bio okupator a ko oslobodilac?

Nasa Budva
Gost
Nasa Budva

Ја управо о томе и говорим. Не знам да ли сте прочитали да сам написао да су чињенице такве какве јесу,без обзира да ли нам се свиђа или не… Да,били су у тој окупаторској армији… И треба то да признамо. И ја и ти. Исто као што су на Цетињу масовно примали и плате у “оно” вријеме када је предсједник… Više »

minac
Gost
minac

@Nasa Budva Ako već pominješ Cetinje za vrijeme drugog svjetskog rata, red bi bilo da pomeneš da je to grad koji je dao najviše narodnih heroja (42), što je dvostruko više nego cijela Boka sa tvojom Budvom i Petrovcem zajedno Onda bi red bilo da pomeneš i Lovćernski Partizanski Odred, kasnije Lovćenska Brigada (sastavlje na pretežno od cetinjana i djelovala… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

A kako su dobili ordenje? Ubijajuci svoj narod bez suda….zato i jesmo ovakvi

Rigips Juton
Gost
Rigips Juton

Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom.

brainsprinter
Gost
brainsprinter

Rijeci jednog od najvecih Srba svih vremena.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Tužni srpski narode koji nemaš ni pjesnika ni slikara ni sportista, no otimaš u okruženje. Njegoš je rekao: “Ali malena Crna Gora ne haje ni za Nemanje ni Murate ni Bonaparte…” i jasno vam stavio do znanja što misli o vašoj državi.

Singerica
Gost
Singerica

Njavece umjetnike, knjizevnike, naucnike je dala Srbija nesretnice.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Koji književnici: Vasko Popa-Rumun, Branislav Nušić – Cincar, Ivo andrić – Hrvat, Meša Selimović-Bošnjak, Njegoš,Pekić, Kiš-Crnogorci. Imali ste onog Milankovića i tačka. I njaga kad bi zagrebali, ko zna ko bi bio.

Idi, leči se
Gost
Idi, leči se

Da i svi su oni neraskidivi deo srpske kulture i istorije i pored patetičnih fašističkih pokušaja da im se prebroje krvna zrnca. Bili su veliki Srbi i voleli su Srbiju i više od onih “čistokrvnih”.

Milan G.
Gost
Milan G.

Dositej Obradović, Branko Radičević, Vladan Desnica, Jovan Jovanović Zmaj, Desanka Maksimović, Vladislav Petković Dis, Branko Ćopić, Dobrica Ćosić, Jovan Dučić, Aleksa Šantić, S. M Ljubiša itd. Ali, i ovi što si ih ti nabrojao su dio srpske književnosti. Npr. Lubarda je svojeručno napisao da je Srbin. Naučnici: Cvijić, Milenković, Pupin, Tesla itd. Stara, ajde batali više sa ovom tvojom nacionalističkom… Više »

Nasa Budva
Gost
Nasa Budva

Нијесу ти читао Његоша,добри мој… Он је рекао:
Лепо,купи,лјепо и лијепо
Беко,било,бјело и бијело
Листићи су једнога свијета
У један се пупољ одњихали

На жалост свих нас->имамо то што имамо:ништа

Majmun
Gost
Majmun

Ovo je cisti dokaz da je bonaparta srbin . Ko je murat, zna li iko ? Nije to valjda onaj sto su ga srbi zaklali na kosovu ? Ili su to bili crnogorci ? Ovo je brate prekomplikovano, dajte nesto iz americke istorije, tamo samo zive indijanci i kauboji !

Milan G.
Gost
Milan G.

Stara, potpuno si prs’o!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Veoma je hrabro ili glupo komentarisati a ne pročitati što je Njegoš pisao. No pročitajte nešto dok ste na vrijeme. Izdajnicima polako ističe rok trajanja. Onda imate preoblem. Srbi se sprdaju sa vama a vi Crnu Goru nećete.

Nasa Budva
Gost
Nasa Budva

Dobri,prodji malo do preko Morace a ocama u Staru Pidgoricu… Dobro je da si citao i recitovao i posjecivao izlozbe te nam ovo rece sta ne znamo

Milan G.
Gost
Milan G.

Ovo se dogodi kad se sastave ludi i bezobrazni.

vesko
Gost
vesko

Podgoricka skupstina je odredila sudbinu Cg za narednih 88 godina tj od 1918-2006.Mozete vi sad da pricate da je bila legitimna ili nelegitimna, legalna ili nelegalna kako se kome svidja ,ali ono sto je bilo i proslo ne moze se ni ponistiti niti izbrisati potezom gumice.2006 godine je referndumom o nezavisnosti vecina gradjana odlucila da CG postane nezavisna i to… Više »

Strijelac
Gost
Strijelac

Nikad više, Vesko-pomirite se s tom činjenicom.

Milos
Gost
Milos

Nikad vise Mitrogol i 2018, a Rozajac ?

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Secam se Peko Dapcevic bio za Tita ,a Vlado za Ruse pa ga zaglavi od brata u Goli otok.To je bila Crna Gora i onda i sada

Ozezi
Gost
Ozezi

Jeste,ali su i Peko i Vlado bili Crnogorci

Region
Gost
Region

Da bio pravi Srbijn trebaš biti prvo Crnogorac

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

To i kazem probudi se

Mirunasogova
Gost
Mirunasogova

U zeti zive andjusici koji su se doselili iz vasojevica. Medju njima nema niti jednog koji o podgorickoj skupstini misli kao ovaj glasno govornik poslanik andjusic ! Naprimjer ! I od tiga zavisi stvarni domet rezolucije !

Region
Gost
Region

Pa jedan čovjek za života promjeni i 10 mišljenja. A ti kao možeš znati kako je neko ko je umro prije 100g razmišljao jer znaš kako mu sada unuk razmišlja, naivno

Mirunasogova
Gost
Mirunasogova

Uopste nijesam govorio o tome kako je neko razmisljao prije sto godina. Mada se za neke zna jer je ostalo zapisano, kao naprimjer za kralja nikolu. Slazem se da ima i onih koji deset puta promijene misljenje ali takvi nijesu bog zna na nekom glasu, za njih kazu da su ni vino ni voda. Moj komentar se iskljucivo odnosio na… Više »

Region
Gost
Region

Kralj Nikoma je Srbovao, ne znam sa kim da ga poredim a da ne bude mali. Eto mu memoari

Konj
Gost
Konj

Nikoga crnogorci u svojoj istoriji nijesu toliko ljubili u ruku koliko gospodara nikolu a niko ih nije cera da to rade ili su bili toliko neznaveni da nije cudo sto se dogodila podgoricka skupstina i to dva puta. Jednom osambaeste a drugi put devedeset i neke kad su bili za srj !

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Овако је Мило говорио 1989 год …Лично сматрам да је 1. децембар 1918. године значајан датум у нашој историји зато што је тада коначно реализована вјековна тежња југословенских народа за формирањем заједничке државе. Без обзира на друштвено уређење краљевине СХС, увјерен сам да је њено конституисање било важна претпоставка настанку социјалистичке Југославије. Утолико и 1. децембар сматрам значајним датумом. Но,… Više »

Strijelac
Gost
Strijelac

Ko nije bio na izvoru informacija, poput Slavka Perovića, direktora Arhiva Crne Gore i ko nije prisustvovao predavanjima.Kuliša, Rotkovića, Živkovića….nije imao pristup stvarnim istorijskim činjenicama.Srbi su pisali istoriju i iz tih knjiga se učilo.

Singerica
Gost
Singerica

Direktora arihva CG? ahhahahah

fileo
Gost
fileo

Za vrijeme direktorovanja Slavkovog, po pričanju zaposlnih u Državnom Arhivu,nestadoše mnoga dokumenta o razgraničenju CG sa Turskom poslije priznanja nezavisnosti 1878. Ta dokumenta su se odnosila na razgraničenje u oblastima na koje polažu pravo zagovornici ideje velike albanije.

Viktorija
Gost
Viktorija

Evo ih kao na svadbu nekad

Velimir
Gost
Velimir

VI,SRBI BI O JADU AMERIKU ZABAVILI,
SAMO JE NJIHOVA SRECA STO SU DALEKO OD VAS I STO SE NE VEZU BIOLOSKI SA VAMA!
JEDINO NE ZNAM KAKO TRAMPA SVOJIM PROGLASISTE,VALJDA ZBOG MELANIJE SLOVENKE?!

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Nikad vise 1918!!! Da je vjecna Crna Gora!!!

TonciBoka
Gost
TonciBoka

Zahvaljujuci Milu i Dps nece biti vjecna.

Strijelac
Gost
Strijelac

Zahvaljujući njima, baš oće.Znam da te to boli, Tonći iz Bosne, no nema ti druge-povinuj se.

Region
Gost
Region

To “nelegalna” što bi rekli “mačku o rep”. I df da dobije na iznorima gotovo ni sve odluke Vlade proglasio nelegalnim. Od referenduma, ulaska u Nato, pa nadalje. Podgotičkom Skupštinom je može se reći nestalo ime Crne Gore, to je tačno i nepravedno

Aca 3. red
Gost
Aca 3. red

Ja sam šokiran u Parizu!

Petko
Gost
Petko

Mi na Primorje nemamo veze s Crnom Gorom. Treba rampa na Brajice i Grahovo!

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Samo da si zdravo, a brzo ćete na traktore.

juhuu
Gost
juhuu

Ali ima poljoprivrede u CG? Ali vam trebaju traktori gore?

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Traktori za Oluju 2!

Region
Gost
Region

Niste imali veze talno, ali sada imate

Niksic
Gost
Niksic

Kokice i da se gleda skupstina ☺️ Nesto mi govori da ce Papovic i Andrija Nikolic da razmontiraju df skalameriju ! Nikad vise 1918☝️🇲🇪 ..

Nasa Budva
Gost
Nasa Budva

Bitna stavka u tom referentnom momentu je ta da Crna Gora, apsolutno većinskom voljom svog naroda, nije obnovila svoju državnost koja je ukinuta 1916.godine kapitulacijom potpisanom između zvaničnih organa Austrougarske i Kraljevine Crne Gore, kao što je važna i činjenica da je i sama Kraljevina Srbija stupanjem u novu državu Srba, Hrvata i Slovenaca ugasila svoju državnost. Važno je naznačiti… Više »

nikola
Gost
nikola

Upravo tako!

Nasa Budva
Gost
Nasa Budva

1918.godine srpski narod u Crnoj Gori je iskoristio, kao i narodi na ostalim teritorijama Austrougarske monarhije koja je prestala da postoji, institut međunarodnog prava na samoopredeljenje naroda, i tim putem odlučio da se prostor Crne Gore prisajedini Kraljevini Srbiji i tako prisajedinjen stupi u novu jugoslovensku državu. Isto to odlučilo je i Narodno vijeće Boke i Paštrovića koje prije rata… Više »

Nasa Budva
Gost
Nasa Budva

U priči o Prvom svjetskom ratu postoje samo dvije strane, ona na kojoj su Austro-Ugarska i Njemačka i ona na kojoj su sile saveznice među kojima je bila i Kraljevina Crna Gora do svoje kapitulacije 1916.godine. Nije dobra poruka, iznositi neistine, da je Kraljevinu Crnu Goru ukinula Kraljevina Srbija, kada znamo da je to učinila Austro-Ugarska koja je prvo okupirala,… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Naša Budva, džaba ti je. Sto puta puta ponovljena laž neće postati istina. Crna Gora je bila okupirana od Austrije 1916-e i oslobođena 1918-e. Onda je po pisanju generala Mišića okupirana od Srbije i anektirana i priključena Srbiji. I nikakve vaše egzibicije to ne mogu promijeniti.

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

@Stara Pa kakva ti je to logika? Danas oslobodjena pa sutra okuoirana. LOL To ti je ono mi sto smo bili saradnici fasista smo izgubili pa smo odliucili da nam je neko okupirao juce drzavu Hahah . CG nije ukiutia prosto je postala Jugoslavija, isto tako mozes reci i da je Srbija okupirana, i Hrvatska i Slovenija… Svi smo okupirali… Više »

Nasa Budva
Gost
Nasa Budva

Sto se Crkve tice,takodje nemojte tako samouvjereno govoriti “da,tu se slazem…”
Jednostavno iz razloga sto CG crkva nije nikad postojala kao samostalna… U nekim periodima okupacije od strane osmanlija prilikom stradanja Pecke Patrijarsije…Pecki Patrijarh je trazio spas u jedinoj neokupiranoj teritoriji na Balkanu (Cetinje…). Zbog toga Mitropolit i ima titulu “egzarh peckog trona”…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Naša budva ne vjeruj nikom. Imaš u Diptihu ruske crke od prije 150 godina, u ustavu Crne Gore iz 1905, u Tomosu Srpske crkve. Svuđe piše Autokefalna Crnogorska crkva. Imaš još desetine dokumenata u originalu. Sam pronađi i pročitaj. Ne vjeruj drugima.

juhuuu
Gost
juhuuu

Pitaj Staru on je to sve sam provjerio. Hobi mu je obilazenja arhiva inace. Expert za ekonomiju i istoriju, kao i politiku. Inace, obican bot sa Analitike (ANB glasila).

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Novosađanine, zelen si za ovu diskusiju. Većina Crnogoraca je bila za ujedinjenje kao sa Hrvatskom i Slovenijom. Crna Gora je prvo okupirana od Srbije. Pročitaj odluke sa “skupštine”. Pa je Srbija ušla u zajedničku državu. Pročitaj (srpski novinar Pantelija Jovović koji je 1921 bio u C.Gori) piše o više od 5 hiljada popaljenih kuća, hiljade ubijenih (uglavnom žene i đeca)… Više »

Nasa Budva
Gost
Nasa Budva

Uz duzno postovanje,cijeneci Vase znanje i kopetentnost…ne bih ulazio u diskusiju koja vodi konfliktu… Postoje cinjenice koje su istinite bilo da su pozitivno ili need,ali su tacne… Molim Vas,ako nijeste vec: pogledate berlinski kongres (kada je bio,zbog cega…),ko je priznao Crnu Goru a ko ne (Engleska na primjer nije!?) i u kojim granicama?! Ni jedan primorski grad nije pripao Crnoj… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Naša Budva stvarno treba nešto da pročitaš. Kompletnu teritoriju Crne Gore, sem Podgorice oslobodili su Crnogorci. Istorija bilježi grupu srpskih vojnika koja je sa Crnogorcima učestvovala u oslobađanju Podgorice. Srbi nijesu imali ni jednog poginulog ni ranjenog. To je istina i ne možete je vikom promijeniti.

Rigips Juton
Gost
Rigips Juton

Crni Goru su (osim Podgorice gdje je bila neka grupa Srba) oslobodili Crnogorci, a onda su došli Srbi i bez opaljenog metka sve zauzeli!? Ako je nasilno anektirana i okupirana, gdje su u tom trenutku ovi crnogorski oslobodioci? Gdje je otpor? Došla strana vojska da okupira državu, a ovi što su je već oslobodili ne čine ništa!? O čemu ti… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Rigips, da si čitao istoriju ne bi pisao takve gluposti. Srbi su došli kao braća i sa Crnogorcima učestvovali u oslobađanju Podgorice. To im je jedina borba u Crnoj Gori jer je ostalo već bilo oslobođeno. I okle Srbi u Boki, kad to nikad nije bio dio Srbije.

Region
Gost
Region

Da kapitulirala, ali Ne i ukinuta Crna Gora. Ako ononaj ko je “tebe” osvojio, vojno kapitulira kao što je Austrougarska kapitulirala, onda momentalno ne važi tvoja kapitulacija i stvar se vraće na predhodni položaj

Nasa Budva
Gost
Nasa Budva

Okupirala i UKINULA, nazalost…dobri moj prijatelju… Na veliku zalost onih neopjevanih grobova od Plava i Gusinja,do Skadra i Decana…pa skoro do Djakovice… Nema metra zemlje dje nije prosuta krv junaka koji su branili (od austrougara) i oslobadjali…od osmanlija…svoju zemlju…

Region
Gost
Region

Ako nas je Ausrougarska i ukinula, kapitulacijom austrougsrske sve njene odluke idu u vjetar

nikola
Gost
nikola

Ali država koja potpiše kapitulaciju nije i ne može biti pobjednica u kasnije okončanom ratu! Ta se činjenica stalno previđa!

Ćotek
Gost
Ćotek

zašto poslanici Demokratske Partije Socijalista ne podnesu rezoluciju na borbu protiv kriminala, korupcije, zatim siromaštva, nezapošljenosti???

Mark
Gost
Mark

Vrijeme je vise da to ukinete.Trebali ste davno jos 2006 god.

TempoTempo
Gost
TempoTempo

Nikakve stete ni da se ponisti, ni da se ne ponisti. Izbori su dovoljno daleko pa ce “biracko telo” da zaboravi kao sto zaboravlja sve sto je starije od dva, tri mjeseca ! Jedino je opasno da neka druga vecina naprimjer za dvadeset godina ponisti rezoluciju o ponistenju i kaze da je to dovoljno za neko novo ujedinjenje. Inace istorija… Više »

Danijela
Gost
Danijela

Zbog cega je Kralj Nikola potpisao kapitulaciju i pobjegao iz Crne Gore?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pobjegao je iz istog razloga kao i srpski, ga ne bi bio zarobljen. Sa tom razlikom što se Crna Gora borila do kraja a srpska vojsko oko 300 hiljada je pobjegla. Kapitulacju je potpisao da bi se sa vojskom postupalo po zakonima rata i da je ne bi slali u logore.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovo ne važi, malo sam se zbunio!

Marko
Gost
Marko

ne vjerujem kolika količina da ne kazem cega prosipas ođe…Ko je odnio prvu pobjedu u I svjetskom ratu? Jesi li čio za bitku na Drini? Kolubaru? Cersku bitku? Ko je pobjedio tu? Povlačenje jeste bilo. Ali treba takvima kao tebi objasnit šta je TAKTIČKO POVLAČENJE U RATNIM OKOLNOSTIMA. Jesi li čuo ko je probio Solunski front????

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zato što je pobijedio! A onda otišao na oporavak u Nej!

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Kapitulaciju nije niko nikad potpisao. To je još jedna bezočna srpska laž.

z d
Gost
z d

Kapitulacija Crne Gore nikad nije potpisana. Još jedna srpska laž!!!
A đe je ono kralj Aco junački utekao zajedno sa vojskom.
Ostavio žene i đecu da ih Austrijanci čuvaju dok se on sunčao oko Tesalonikija?

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Brzo ce i dan Avnoja 29.11. kad ste u Jajcu dobili novu rezoluciju u kojoj vam nije negirano postojanje? Sta cete tada besjedit,pisat i servirat gladnom narodu? Sto ste bili vi i Taci na proslavi 100 godina oslobodjenja kad nijeste ucestvovali? Samo su Srbi ratovali i oslobodili sve srpske zemlje i pola Evrope.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Da,da… sve srpske zemlje preko albanije do grcke… a ni tamo nebi stigli da nismo izginuli na mojkovcu da vam napravimo odstupnicu.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Istina,na tome vam vjecno zahvalni a zauzvrat vas oslobodili i izdrzavali evo 100 godina. Izgleda nije bilo dovoljno pa nas pljujete i dalje. Imali jos koja bitka u cetvorogodisnjem ratu da je mozete izdvojit kao junacku? Problem je sto je Crna Gora tvoja i moja razlicita. Moja su brda,a tvoja nije Boka. Koju Cg ti predstavljas? Nije bas prijatno ni… Više »

z d
Gost
z d

Koga su to Srbi oslobodili? Da nije bilo Francuza na Solunskom frontu ni tu nebi mrčili, a kad su Austrijanci počeli da bježe onda ste se vi pojavili kao “veliki oslobodioci”. Hahahaha!!!

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

@za Procitaj malo istorijske knjige. Toliko bitki i zrtava srba negira to sto pricas. Imali ste jednu bitku a Srbi gomilu takvih. zal je sto su oni hrabri Cnrogorci docekali da imaju izdajnicku vlast i podanicki narod koji brani fasisticke tekovine.

Ivana
Gost
Ivana

Ovako razmišljaju polupismeni ljudi. A ti to jesi. NE BI!!!

mne
Gost
mne

Tako je!Nikad više 1918!Nikad više sa srbima!Da je vječna Crna Gora!

Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

BRAVO!!!

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

U dokumentu se navodi i da je konačno kocka postala okrugla, potpisima 42 geometra!

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

U dokumentu se navodi i da je konačno kocka postala okrugla, potpisima 42 geometra!

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Odluke Velike narodne skupstine srpskoga naroda u Crnoj Gori su inexistant (akt koji ne postoji). U Rezoluciji je propusteno da se trazi izvinjenje od strane Srbije za ono sto je uradila drzavi, kruni, narodu i vojsci prije, tokom i poslije zavrsetka velikog rata.

Jagoda
Gost
Jagoda

A sto cemo ako se ne budu pokajali i izvinuli ? Da ih okupiramo i poceramo preko dunava sve do iza karpata ?

Send this to a friend