Politika

Podrška daljim reformskim procesima crnogorskom odbrambenom sistemu

Ministarstvo odbrane

Predstavnici američkog Instituta za upravljanje bezbjednošću (Institute for Security Governance – ISG) Tom Jang i Erik Lajdi borave ove sedmice u posjeti Ministarstvu odbrane, u cilju pružanja sveobuhvatne podrške daljim reformskim procesima crnogorskom odbrambenom sistemu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Tokom posjete predstavnici Instituta za upravljanje bezbjednošću sastaće se sa ministarkom odbrane Oliverom Injac, načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore Milutinom Đurovićem, generalnim direktorom Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje  Rajkom Pešićem, v.d. Direktorata za logistiku Veljkom Mališićem kao i drugim rukovodnim kadrom Ministarstva.

“Institut za upravljanje bezbjednošću (ISG) predstavlja centar izvrsnosti američkog Sekretarijata za odbranu u domenu izgradnje institucionalnih kapaciteta. Kao sastavni dio Agencije za bezbjednosnu saradnju (DSCA) ISG je zadužen za jačanje kapaciteta i sposobnosti partnera kroz prilagođene programe savjetovanja, obrazovanja i profesionalnog razvoja, koji su utemeljeni na demokratskim pristupima i vrijednostima”, navodi se u saopštenju.

Send this to a friend