Politika

Podrška Velike Britanije u strategijskom planiranju javnih politika

Velika Britanija pozdravlja aktivnosti koje Crna Gora preduzima u oblasti strategijskog planiranja javnih politika, a Vlada i Škola za javnu upravu Velike Britanije će pružiti potrebnu ekspertizu Vladi Crne Gore u pravcu daljeg unapređenja koordinacije politika i bržeg integrisanja u EU, saopšteno je na sastanku ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića s ambasadorkom Velike Britanije Alison Kemp i predstavnicima britanske Škole za javnu upravu.

Pejović je upoznao sagovornike s planom izrade srednjeročnog programa rada Vlade Crne Gore za period 2018-2020 istakavši značaj strategijskog planiranja za uspješno sprovođenje javnih politika i dostizanje ključnih ciljeva Vlade.

Takođe je informisao da će danas biti održan konstitutivni sastanak Komisije za izradu srednjeročnog programa rada Vlade čime započinje proces izrade ovog značajnog strategijskog dokumenta.

Kemp je istakla da Velika Britanija ima dobru ekspertizu u navedenoj oblasti, te da će britanski stručnjaci svoje iskustvo rado podijeliti s kolegama iz Crne Gore i na taj način doprinijeti napredovanju prema EU i ukupnom razvoju društva.

U tom kontekstu, dogovoreno je intenziviranje komunikacije i ekspertske podrške u cilju kvalitetne pripreme srednjeročnog programa rada Vlade u skladu s najboljim evropskim praksama.

M.B

Send this to a friend