Politika

Podrška za Hodžića: Pokret Odupri se sjutra ispred Suda za prekršaje

Članovi pokreta Odupri se 97.000 će sjutra u 15 sati doći ispred Suda za prekršaje u Podgorici kako bi dali podršku jednom od članova pokret Demiru Hodžiću, pošto mu sjutra počinje suđenje.

Saopštenje pokreta prenosimo cjelosti: 

CB Podgorica smatra da je Demir prekršio Zakon o javnom redu i miru, član 7 u kom stoji da se lice može kazniti ako “na javnom mjestu vrijeđa drugog ili se drsko ponaša”.

Za ovo je predviđena novčana kazna ili 30 dana zatvora. Međutim, dobro je poznato da je napravljen snimak tog incidenta i da se na njemu jasno vidi da je optužba CB Podgorica potpuna besmislica.

Kasnije se zapravo ispostavilo da je predstavnik službe bezbjednosti Slavko Popović prekršio zakon, jer nije pokazao službenu legitimaciju građanima kada su mu to zatražili, što je bio obavezan da učini. Građani, među kojima je bio i Demir, su to od njega zahtijevali samo zato što su primijetili kako ih prati, a onda i čuli kako njihova imena saopštava nekom preko telefona. Međutim, nakon incidenta policija nije saslušala i Popovića već mu je dozvolila da se neometano udalji.

Želimo time da damo podršku ne samo Demiru već i sudskim organima da donesu nezavisnu i pravednu odluku u ovom slučaju. Da pokažu kako bi u nezavisnom društvu trebalo da funkcionišu nezavisne institucije sistema. Ne dozvolimo da sistem nepravedno osuđuje građanske aktiviste i kažnjava borbu za slobodu, dok razmjene kovertama kojima kupuju izbornu volju ostaju nekažnjene. A što se drskog ponašanja tiče, CB Podgorica bismo preporučili da pregleda malo izjave Specijalnog državnog tužioca, zbog kojih su tog dana studenti i održali performans ispred zgrade Tužilaštva, pa da se na tu adresu obrate.

Protiv članova pokreta “Odupri se – 97.000” je do sada podneseno preko 30 prekršajnih prijava. Protiv Miga Stijepovića i vrha njegove partije nije nijedna.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Progledaj
Gost
Progledaj

Pazi ovo: oce da mu daju “podrsku” jer mu “pocinje sudjenje”…E, boze sacuvaj!
Aooo, a ta “podrska” ce mu jako pomoci…i njemu, i bilo kome od vas. Ili mislite da sud zamo igra pasijans…

Fileopg
Gost
Fileopg

Po džepu ga, pa neće više izigravati vlast po ulica i spreječavati ljude da idu kuda oće i neće legitimisati slobodne građane i službena lica… Odupirači bili Dobili neku ničim zasluženu snagu, zaustavljali ljude po ulica, zatvarali radnike u firmama, vrijeđali svakog ko im nešto smeta, nasrtali na policiju, blokirali ulice ma taksirat je bio naša građane od njih. Po… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

t…ovakva CG nije vrijedja dan zatvora ..

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Podupirači,dokle više,a bježi te,dosadiste svakome više!

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Ehhh… Odupirači, odupirači… činite što znate a ne znate šta činite. (Sv. Petar Cetinjski). Pogledajte šta se za vas piše u Svetom pismu. Isus je govorio: “I ne sudite, i neće vam suditi; i ne osuđujte, i nećete biti osuđeni; opraštajte, i oprostiće vam se. Dajte, i daće vam se: mjeru dobru i nabijenu i stresenu i prepunu daće vam… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Lako je bilo Isusu…tada nije bilo DPS okg

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Ehhh… Odupirači, odupirači… činite što znate a ne znate šta činite. Sv

Send this to a friend