Politika

Podrška za odlazak crnogorskih vojnika u Irak

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu jednoglasno je danas podržao prijedlog odluke o upućivanju dva pripadnika Vojske Crne Gore u NATO misiju u Iraku.

Odbor za bezbjednost i odbranu je na današnjoj sjednici, u prisustvu ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, informisan o mandatu i ciljevima NATO misije u Irak, sa posebnim osvrtom na potrebu jačanja bezbjednosnih snaga u ovoj zemlji i pomoć koju Alijansa pruža u vezi sa tim, a na planu obuke i savjetovanja u okviru unapređenja političkog dijaloga i saradnje.

Tokom rasprave je apostrofirano da su se, nakon priključenja Crne Gore Sjevernoatlantskom savezu, stekli uslovi za veće vojno prisustvo u okviru NATO vođenih međunarodnih misija i operacija, te da je na osnovu izvršene procjene i analize, a u sklopu postojećih kapaciteta, zaključeno da u navedenoj misiji mogu biti angažovana do dva štabna podoficira crnogorske vojske, uz mogućnost rotacije.

​Članovima Odbora je predočena aktuelna bezbjednosna situacija u Irak, kao i do sada realizovane aktivnosti u saradnji sa NATO.

“​Saglasno navedenom, članovi Odbora jednoglasno su predložili Skupštini da usvoji Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u NATO misiju u Irak”, navodi se na sajtu Skupštine.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zecijasapica
Gost
zecijasapica

“​Saglasno navedenom, članovi Odbora jednoglasno su predložili Skupštini da usvoji Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u NATO misiju u Republici Irak”, hoće li svoje sinove i unuke da šalju!?! Naravno da neće.. Hajde neka svojim primjerom budu “zvijezde vodilje” ako već tako jednodušno daju podršku bjelosvjetskim manipulatorima i kamatašima, neka svoje sinove pošalju, pa neka CDM piše… Više »

Send this to a friend